Laika (ent. Loredana)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”5 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”Steriloitu
” sijainti=”Suomessa”/]Kuulumisia kesäkuussa 2014 Laika on nyt asunut meillä vuoden, joten ajattelimme lähettää kuulumisia.

Rouva asettui taloksi aika nopeasti ja sopeutui kerrostaloasumiseen hetkessä. Hän on todella kiltti, rauhallinen ja ystävällinen, tulee kissojen, koirien ja kaikkien ihmisten kanssa toimeen, vaikka osaa olla myös jääräpäinen. Laikalla on myös erinomaiset käytöstavat: hän osaa kulkea nätisti hihnassa, matkustaa metrossa, bussissa ja autossa, ja kohtuullisen hyvin on oppinut peruskäskyt. Aluksi hän hiukan arasteli vieraita ihmisiä ja isoja koiria, mutta on reipastunut paljon. Vuoden aikana myös Laikan turkki on kasvanut.

Laika saattaa olla vanhempi kuin Romaniassa arveltiin, koska hän on myös erittäin mukavuudenhaluinen ja suoraan sanottuna laiska. Leikitkään eivät oikein kiinnosta. Ikä näkyi myös polvissa: Laikan ristiside katkesi helmikuussa ja koira jouduttiin leikkaamaan. Suurin osa keväästä meni toipumiseen, mutta nyt Laikan jalka on melkein täysin terve.

Kerta kaikkiaan tämä vuosi Laikan kanssa oli ihana ja olemme onnellisia uudesta perheenjäsenestämme. Kiitos siitä teille!

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Toukokuun matkallamme eräänä päivänä autoamme vastaan juoksi asumattomalla tienpätkällä vastaan koira. Se näytti aivan uupunelta ohittaessaan automme vilkaisematta edes meidän suuntaamme. Pysäytin auton tien laitaan ja hyppäsin ulos kutsuen luokseni koiraa, joka oli jo ehtinyt jatkaa matkaansa useiden metrien päähän. Koira pysähtyi ja kääntyi hämmästyneen näköisenä katsomaan, kuin kysyen, tarkoititko todella minua? Kutsuin koiraa uudelleen ja se otti ensin pari varovaista askelta takaisinpäin ja kun kannustin sitä lisää se pinkaisi juoksuun ja hyppäsi suoraan syliini odottaessani sitä maassa kyykkien.

Kehuin koiraa ja sain heti palkkioksi muutaman suukon. Lähdin tytöksi osoittautunut koira sylissäni autoa kohden ja kun koitin laittaa sen matkakumppanini syliin, tyttö peruutti, kuin haluten sanoa, ehei, tästä minä en liiku enää minnekkään. Niin me sitten ajoimme yhdessä Magda´s Angles Placeen tytön istuessa hymyillen sylissäni.

Sijoitin tytön tarhalle päästyämme häkkiin, josta oli juuri lähtenyt kohti Suomea ja omaa kotia yksi koira. Häkissä oli vielä toinen narttu ja uros, mutta tämä uusi tulokas tuntui sopeutuvan täydellisesti heidän seuraansa heti ensi hetkestä alkaen.

Neito sai nimekseen Loredana, automatkalla soineen laulun romanialaisen esittäjän mukaan. Loredana on kaikin puolin upea koira ja valmis matkaamaan omaan kotiin milloin vain. Se on hyvin ystävällinen ja sosiaalinen niin ihmisten kuin toisten eläintenkin kanssa. Sen tuleva koti voi olla kerrostalossakin. Tämä kultatyttö odottaa malttamattomana pääsevänsä jakamaan iloa ja rakkautta tulevan perheensä kanssa.

Loredana on säkäkorkeudeltaan vajaa 40 senttiä, painoa sillä on kymmenisen kiloa ja ikää noin 5-vuotta.

Loredana sai oman kodin heinäkuun lopulla 2013.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020