Luana

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”1 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”Steriloitu
” sijainti=”Suomessa”/]Kuvia omasta kodista 30.12.2014:

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Ajaessamme eräänä päivänä kohti tarhaa maaseudulla juoksenteli paniikissa pieni erittäin laihassa kunnossa oleva koira rautalanka kaulassa. Pysäytimme auton ja hyppäsimme ulos mukanamme ruokaa koiralle. Raukkaparka pelkäsi ihan hirveästi lähestyviä ihmisiä mutta nälkä oli se syy mikä sai pienen tytön jäämään paikoilleen ja tulemaan todella varovasti meitä kohti. Sit pelotti ihan kauheasti mutta otti tarjotus ruoan eikä vastustellut ollenkaan syliin nostamista vaan jähmettyi hädissään paikoilleen ja pissasi alleen.

Autoon päästyään se alkoi hieman rentoutumaan huomatessaan ettei nämä ihmiset olekkaan pahoja. Autossa ollut muriseva pentu sitä kuitenkin pelotti kauheasti joten se päätti painautua pelastajansa vartaloa vasten painaen päätä piiloon. Tarhalle päästyämme ensitöiksi poistimme rautalangan kaulasta ja tukimme tytön saamia vammoja jotka onneksi eivät olleet pahoja: molemmissa poskissa sekä päälaella sillä on pienet reiät jotka puhdistettiin myös.

Koska tämä Luana-nimellä kutsumamme tyttö pelkäsi muita koiria päätimme kokeilla miten se tulisi toimeen Bobi-pojan kanssa joka myös pelkäsi muita koiria, Bobinkanssa he olivat heti erottamaton parivaljakko ja liikkuivat lähekkäin koko ajan :)

Luana on korkeudeltaan n. 35cm ja painoa sillä on 5kg. Kuten kuvasta näkyy painoa tulee kyllä lisää reippaasti koska tällä hetkellä se on sairaalloisen laiha. Luonteeltaan Luana on hyvin sosiaalinen ja hellyydenkipeä, ihmisen läheisyys näyttää olevan sille erittäin tärkeää mutta tulevan kodin on kuitenkin hyvä ymmärtää se että tyttö on kokenut Romaniassa erittäin pahoja asioita eli sille täytyy antaa aikaa sopeutua uusiin ihmisiin ja asioihin, auttaa sitä ymmärtämään ettei sille enää koskaan tapahdu mitään pahaa.

Kovin energisen koiran kaveriksi Luanasta ei välttämättä ole, mutta Bobin kaltainen koira olisi varmasti Luanalle mieleinen kaveri. Ihanteellista olisi jos nämä kaverukset saisivat yhteisen kodin, mutta se ei ole pakollista, pääasia molempien koirien kohdalla on se että niille löytyy oma rakastava ja ymmärtävä koti.

Luana sai kodin marraskuussa 2012.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020