Luca

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”2 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Viime vuoden marraskuussa MAP:iin saapui Luca – musta töpöhäntäinen koirapoika kunnalliselta koiratarhalta. Se kavahti ihmisen kosketusta ja pelkäsi niin kovasti, että oli valmis puolustautumaan myös hampain. Emme tiedä mitä poika oli joutunut kokemaan ollakseen niin kauhuissaan, mutta siitäkin huolimatta se halusi uskaltaa ja luottaa.

Vain muutamaa hetkeä myöhemmin saatuaan vähän ruokaa, vettä, rohkaisevia sanoja ja hellän silityksen, se oli jo valmis luomaan uudelleen ystävyyssiteet ihmiseen. Muutaman päivän jälkeen sen ei olisi enää uskonut edes olevan se sama pelokas mustaturkki mitä se oli ollut tullessaan.

Kun Magda juttelee Lucasta, hänen mieleensä muistuu yksi toinen musta Romaniasta kotoisin oleva koirapoika, joka tällä hetkellä aloittelee Suomessa pelastuskoiran uraa. Magda näkee Lucassa samaa potentiaalia. Se on nopea ja halukas oppimaan uusia asioita. Meillä on hyvin harvoin mahdollisuutta kokeilla tarhan koirien kanssa hihnakävelyä, mutta Lucalle saimme tilaisuuden laittaa valjaat päälle ja hihnan napsahtaessa valjaiden lenkkiin oli Luca ihan valmis lenkille.

Luca asuttaa samaa häkkiä kolmen muun koiran kanssa ilman ongelmia. Ainoastaan ruokailutilanteessa sitä on hyvä pitää silmällä. Se on energinen ja liikkuvainen koira. Poika rakastaa rapsutuksia ja kiipeää mielellään syliinkin, johon malttaa rauhoittua saatuaan pussailtua ensin ihmisen märäksi.

Luca on hyvin reipas ja olikin ensimmänen koko joukosta, joka tuli tervehtimään eikä ujostellut yhtään isokokoista, vierasta miestäkään. Luca on tavannut myös 10-vuotiaan saksalaispojan, jonka kanssa puuhasteli sulassa sovussa. Ainoa tilanne, jossa Luca on MAP:iin tulonsa jälkeen murissut ja ollut epäluuloinen oli Magdan miehen Florinin ollessa pahassa flunssassa ja ääni möreänä.

Lucalta löytyy omaa tahtoa, mutta jos sen kanssa ”sopii pelisäännöt” niin ei pitäisi olla sen suhteen ongelmaa.

Luca on noin 2-vuotias, säkäkorkeudeltaan ehkä hitusen vajaa 50 cm ja painoltaan parisenkymmentä kiloa.

Luca sai oman kodin heinäkuussa 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020