Luna

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”2-vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Tarhakuvaus 01/2013

Luna, Labus ja jo kodin saanut Maria löytyivät hylättyinä lokakuun puolivälissä, kun Riikka oli vierailemassa Adina Olarun luona Vulcanassa. Pennut olivat iloisia ja onnellisia kohtaamistaan ihmisistä, mutta sananmukaisesti vain lyhyen matkan päässä kuolemasta. Ne olivat äärettömän nälkäisiä ja janoisia. Onnekkaat pennut pääsivät kuitenkin Vulcanan turvapaikan suojiin ja toipuivat suorastaan hämmästyttävän nopeasti. Pentujen arvioitu syntymäaika on elokuun puoliväli 2013.

Luna on pentueen suurikokoisin, energisin ja joukon leikkitouhujen johtaja. Kuten veljensä Labus ja siskonsa Maria, myös Luna on leikkisä, ja touhukas ja rakastaa hellittelyjä. Lunasta kasvaa arviolta keskikokoinen koira.

Alla vielä Riikka Hietalan video pennuista kun ne löydettiin. Kuten alemmasta videostakin näkyy, Luna on aina ollut topakka tyttö =)

Luna saapui Suomeen kotihoitoon 20.3.2014.

[divider scroll_text=””]

Kuulumisia hoitokodista 25.3.2014

Lunan ensimmäiset pari viikkoa kotihoidossa ovat menneet mukavasti, tyttö on rauhallinen, kiltti ja leppoisa luonteeltaan. Uudet asiat ja ihmiset välillä vielä jännittävät kovastikin, mutta ajan
kanssa tyttö varmasti tulee rohkaistumaan huomatessaan, ettei mitään pelättävää olekaan. Myös kissojen kanssa Luna tulee hyvin toimeen.

Luna sai kodin huhtikuussa 2014.

Kodin kertomaa Lunasta 20.7.2016

Luna tarvitsee uuden kodin koska vanha sakemanni-narttuni ja hän eivät ole tulleet toimeen vanhuksen leikkauksen jälkeen (tuli kohtutulehdus joten oli pakko leikata). Tätä ennen ongelmia ei ollut alun johtajuus-selvitystä lukuunottamatta.

Luna on aluksi varsin arka uusia ihmisiä kohtaan, etenkin miehiä, mutta kun antaa hieman aikaa ja herkkuja niin tyttö on ihastuttava! Omia ihmisiä kohtaan hän on hellä, miellyttämisenhaluinen ja lähes palvova.

Lunalla on vahva vahti- ja jahti-vietti, joten tyttöä en voi suositella kerrostaloon tai muualle missä haukkuminen voi häiritä naapureita. Kissojen kanssa eläminen on sujunut hyvin, kun Lunalle teki selväksi, ettei kissoja sovi jahdata.

Toisia koiria kohtaan Luna on ollut leikkisä joskin yleensä dominoiva. Luna myös vartioi luita tai leluja toisilta koirilta hyvin mustasukkaisesti, joten niiden kanssa on oltava tarkkana. Ihmisten kanssa tätä ongelmaa ei ole.

Luna osaa hyvin peruskäskyt istu, maahan, tassu, pois, tule, ei, hiljaa jne. Vapaana ollessa (aitauksessa) tai kun näkee eläimen tai joku kulkee pihan ohi, kuulo voi kadota. Tämän takia Lunaa ei ole voinut pitää kokonaan vapaana. Luna on myös äärimmäisen älykäs, joten aktiviteettia pitää jättää työpäivien ajaksi ettei tyttö tylsisty.

Lasten kanssa Luna ei ole ollut tekemisissä juuri yhtään sillä lähipiirissäni ei ole lapsia. Intuitio sanoo, että ei perheeseen jossa on pieniä lapsia.

Onnellisimmillaan Luna on metsälenkeillä tai kun se saa käpertyä omistajan viereen nukkumaan.

Lunan säkäkorkeus on noin 54 cm ja paino 24 kg. Tyttö asuu Lohjalla.

Luna joutuu etsimään uutta kotia koirien riitatilanteiden vuoksi.

Luna sai oman kodin tammikuussa 2016. <3

 

[youtube height=”300″ width=”400″]https://www.youtube.com/watch?v=b03kQ98ad4k[/youtube]

[youtube height=”300″ width=”400″]https://www.youtube.com/watch?v=CsoIWMupH6g[/youtube]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020