Luru

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”synt. 01/2012″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Luru etsii uutta, omaa kotia omistajan muutettua ulkomaille.

Kotihoitajan kertomaa: ”Luru on nyt asunut luonani kuntoutuksessa kuusi viikkoa ja hänestä on kuoriutunut hauska ja terhakka nuori nainen. Luru on nyt vajaa 2 vuotias.

Luru rakastaa vapaana juoksemista ja tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa. Hän myös harrastaisi mielellään, esimerkiksi jäljestämistä. Hihnassa Luru kävelee hyvin, joskus innostuu hieman vetämään. Vetämisen saa helposti lopetettua jämäkällä kiellolla.

Remmiräyhäämistä on esiintynyt, mutta rauhallinen ja tiukka kielto lopettaa sen alkuunsa. Räyhääminen johtuu aikaisemmista peloista ja siksi Luru kaipaakin omistajaltaan ymmärrystä arkojen koirien ohjaamisesta.

Luru tuli luokseni pelkopuremisen takia. Kuuden viikon aikana Luru on päässyt suurimmista peloistaan eikä ole purrut minua kertaakaan. Lurussa ilmenevä arkuus ilmenee esim. takana lujaa tulevan pyörän muodossa, jota Luru haluaa väistää, uusien koirien tapaamisessa, uusien asioiden tutustumisessa; kuten uuden kodin huoneet, hajut, ovet ja kävelypinnat jne. Jostain syystä Luru myös väistää joitakin mieshenkilöitä. Maahan menoa Luru pelkää. Pelätessään Luru jäykistyy ja jähmettyy. Kun itse laskee ja pehmentää omaa ääntään rauhalliseksi ja pehmeäksi, Luru rentoutuu ja pelko väistyy. Lurua ei saa missään tapauksessa laittaa väkisin maahan, vaikka Luru joskus ilmaisee vastalauseensa. Rauhallinen ja johdonmukainen ohjaus on paras.

Luru on erittäin rakkauden kipeä ja antaa sitä suurella innolla takaisin. Hän myös kertoo selkeästi halustaan lähteä ulos tai palloleikin toiveista. Kotona Luru lepää rauhallisena eikä riko mitään. Johdot, sängyt, laukut, kengät – kaikki saavat olla rauhassa. Lurulle maailman paras paikka on oma koti ja siellä rauhallinen oma nurkka ja peti. Luru on sisäsiisti ja lepäilee omistajan työpäivän aikana rauhallisena ja hiljaa.

Luru kaipaa omistajaltaan rauhallisuutta ja jämäkkyyttä. Lurua pitää johtaa ymmärtäen, että arkuus voi pulpahdella välillä esille ja eikä sille saa antaa sijaa. Luru kaipaa rauhallista ympäristöä eikä sovellu lapsiperheeseen eikä isompaan koiralaumaan. Jos kotona on toinen koira, Luru yrittää ottaa tästä nk. johtaja-aseman. Sanomattakin on selvää, että tämä ei myöskään ole Lurulle sallittua. Joten suosittelen Lurua ainoaksi koiraksi.

Lurua ymmärtävä ja oikealla ohjauksella Lurusta saa todella uskollisen ystävän ja kumppanin.”

Luru sai oman kodin tammikuussa 2014.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020