Maisa

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”n. 2-vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Maisa on n. 3-vuotias narttu, joka tuli Suomeen noin vuosi sitten. Maisa etsii uutta kotia, koska ei siedä perheeseen otettua pentukoiraa, eikä muuton jälkeen ole enää pysynyt kotipihalla, vaan lähtee tutkimaan ympäristöä.

Maisa on kiltti, ihmisille avoin, lapsirakas ja reipas koira, saattaa vierastaa isokokoisia ja kovaäänisiä miehiä, mutta silloinkin vetäytyy itse pois. Perheen lapsen ja Maisan välillä kaikki on mennyt erittäin hyvin, tosin perheessä on hyvin tarkat säännöt, että koiraa ei revitä, kiusata tai härnätä missään tilanteessa. Maisa on tavannut myös ihan pieniä ja vähän isompia vauvoja ja käyttäytynyt oikein hyvin. Maisa ei muutenkaan uusia asioita tai tilanteita paljoa ihmettele. Se on n. 60 cm korkea ja painaa 32 kiloa. Maisa ei pidä kissoista, ja oraviakin ajattaa sekä ”metsästää” hiiriä. On tarkka luistaan muille koirille sekä vieraille ihmisille. Maisa lähtee mielellään tutkimaan ympäristöä, eikä silloin tule kutsusta luokse, vaan vasta kun on aikansa ollut reissussa.. Lähtee sekä näkö- että hajuhavainnon perään hyvin liukkaasti. Maisa sopii myös kerrostaloon, koska ei hauku ääniä tai ole muutenkaan äänekäs. Kerrotalossa asuminen tietenkin edellyttää, että Maisa pääsee riittävän pitkille lenkeille ja saa muutenkin tekemistä.

Maallekin Maisa sopii, mikäli on esimerkiksi iso ja kestävä + korkea aitaus eikä kissoja tai muita pieneläimiä. Maisa on helppo viedä mukana mihin vaan, tykkää olla autossa, mutta liukkaita lattiapintoja arastelee. Osaa istua ja ottaa katsekontaktin ennen kun saa ruoan, osaa väistä-käskyn, jolloin antaa tilaa, sekä mars-käskyn, jolloin ottaa etäisyyttä (esim keittiössä). Kotona ei ole kertaakaan tuhonnut mitään, eikä vingu yksin jäädessään. On oikea halinalle, sisällä hyvin rauhallinen, huomiota ja hellyyttä kaipaava rouva. Ulkona jaksaa leikkiä ja riehua vaikka kuinka pitkään, vanhat työhanskat ovat parhaita leluja. Kaikki hoitotoimenpiteet antaa tehdä ja on ollut terve, yksi korvatulehdus on omistajan muistaakseen ollut.

Maisa on ollut myös hoidossa eräässä perheessä, joka asuu kerrostalossa. Siellä Maisasta on huomattu muitakin puolia. Maisa on hyvin hellyyden- ja huomionkipeä koira, joka hieman saattaa jopa apatisoitua, mikäli ei saa riittävästi huomiota. Se on myös kerrotalossa jäänyt nätisti yksikseen kotiin, kun sille on nätisti kerrottu, ettei se nyt pääse mukaan. Maisa on muutenkin kuuliainen koira, kun sen ottaa sänkyyn viereen makoilemaan ja tulee aika nousta pois, se uskoo ensimmäisestä kehotuksesta, että nyt pitää hypätä alas. Muutenkin Maisa tulee sisällä pienestäkin kehotuksesta luokse ja tekee, mitä siltä pyydetään.

Maisa on kerrotalossa hoidossa ollessaan ollut myös koirapuistossa. Siellä se tutustuu hyvin toisiin koiriin ja tykkää juosta. Lenkillä hihnassa Maisa räyhää vastaantuleville koirille, mutta tutustuttuaan tulee yleensä hyvin toimeen niiden kanssa. Vetää myös jonkin verran hihnassa, etenkin kun innostuu. Maisa tykkää myös kahlata vedessä.

Paras koti olisi Maisalle paikassa, jossa omistajalla on mahdollisuus päästää sitä juoksemaan irtaallaan aidatussa paikassa, joko omalla pihalla tai sitten juuri koirapuistoissa. Hihnassa räyhäämisen lopettamiseen tietenkin tarvitaan omistajalta kärsivällisyyttä ja ymmärrystä opettaa tapa pois. Käyttäytyminen voi olla opittua tai sitten esimerkiksi epävarmuutta. Maisan tulevassa perheessä ei ole koiranpentuja tai kissoja.

Kuulumisia hoitopaikasta 23.5.2006

Hoitopaikassa on vanha uroskoira, jonka kanssa Maisa tulee oikein hyvin toimeen. Pieni korkealla aidalla aidattu piha riittää riehumiseen, tosin kukat kärsii, sen verran kovaa on meno :) Luiden syönti sujuu valvotusti, ja rapsutukset annetaan koirille erikseen. Maisa on muutoin aika dominoiva toiselle koiralle, jos siihen antaa tilaisuuden. Maisa on pirteä ja iloinen. Lenkit sekä koirapuistokeikat ovat sujuneet ilman rähinöitä. Toisen koiran läsnäolo selkeästi piristää Maisaa. Hoitopaikassa on käynyt vieraita, niihin Maisa on suhtautunut normaalin avoimeen tyyliinsä.

[divider scroll_text=””]

Maisan tarhakuvaus tammikuussa 2005

Maisa pyytää ihmistä luokseen vinkuen, mutta hiljenee heti kun saa ihmisen lähelleen. Maisa tuo ensin takapäätä lähelle, antaen selkeät merkit hyväntahtoisuudesta, sen jälkeen nautitaankin rauhallisesti jokaisesta hellyydenosoituksesta. Maisasta löytyy myös leikkisäkin puoli, mutta kaiken kaikkiaan neito on rauhallinen. Maisa tuntuu olevan ihmiselle kuin ihmiselle kiltti ja ystävällinen nuori neito. Maisa vaikuttaa erittäin tasapainoiselta koiralta, jonka menneisyydessä ei taida olla pahoja muistoja ihmisestä. Maisa on noin 60 cm.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020