Marleen

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Tarhakertomus 10/2015

Marleen tarina alkaa vanhainkodilta. Se eli yhdessä kohtalontovereidensa kanssa vanhainkodin mailla, missä vanhukset ruokkivat ja seurustelivat näiden kodittomien kanssa.

Lauman jäsenet olivat ujoja eivätkä häirinneet ihmisiä kutsumatta. Siitä huolimatta ne häiritsivät jonkun ihmisen mielenrauhaa ja niitä pyydystämään kutsuttiin rankkurit. Tieto rankkureiden tulosta kantautui myös Magdan korviin ja hän lähti paikalle toiveenaan saada edes muutama lauman koirista turvaan ennenkuin pyydystäjät ehtivät paikalle.

Yksi tuolloin, toukokuun alulla vanhainkodilta pelastuneista on Marleen, noin 2 vuotias tyttö. Tullessaan tämä musta-valkoinen, siro kaunotar oli kovin ihmisarka. Nyt parin kuukauden Magda’s Angels Placessa olonsa jälkeen se on vieläkin ujo varsinkin uusia ihmisiä tavatessaan, mutta nyt se jo uskaltaa itse tulla tekemään tuttavuutta varovasti lähemmäs ja lähemmäs hivuttautuen.

Häkkikavereidensa leikkiessä ja remutessa, Marleen hiipii salaa selän taa. Se asettaa ujosti kuononsa ihmisen kainaloon ja pukkaisee hiljaa, huomaatko minutkin, ethän satuta, jos uskallan luottaa… Se saattaa pompahtaa vähän kauemmas, jos säikähtää, mutta tulee aina uudelleen takaisin. Sillä on kova kaipuu ihmisen luo ja kun seuraavana päivänä menen uudelleen Marleen luo se muistaa ja on rohkeampi tulemaan lähelle. Muutaman päivän tutustelun jälkeen tyttö onkin jo valmis syliini ja halittavaksi.

Miehiä Marleen ujostelee pidempään, kuin naisia, mutta uskaltautuu rauhallisen miehenkin siliteltäväksi saadessaan tutustua rauhassa. Tämä tyttö on tarhaoloissa hiljaisen ja kovin kultaisen oloinen. Vaikka sitä jännittää se ei tee elettäkään puolustaakseen itseään pelottavassakaan tilanteessa. Sen asuttamassa häkissä on useita eri sukupuolta olevia koiria, joiden kanssa se tulee tarhalla toimeen.

Marleen on arvioilta noin 2-vuotias ja säkäkorkeudeltaan 45 senttiä.

Kuulumisia kotihoidosta 12.10.2015

Se on kovin kultainen tyttö, josta on jo paljastunut myös hyvin valloittava leikkisä puoli – mikä sen ikään kuuluukin. Marleen nauttii suuresti ihmisten läheisyydestä, öisin voi olla varma, että sen löytää ihan kiinni painautuneena omaan selkään tai polvitaipeeseen. Se lähestyy ihmisiä – miehiäkin, varsinkin hyvin käyttäytyviä – melko luottavaisesti ja hyväksyy silittelyt nopeasti. Marleen on selvästi hyvin sosiaalinen koira ja se hakee kontaktia ihmiseen vahvasti ja ”juttelee” kovasti ilmeillään ja eleillään ja vaikkapa hieman haukahdellen.

Hoitokodissa on kaksi muuta koiraa sekä kaksi koiriin tottunutta kissaa. Marleen tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Se myös selvästi nauttii koiraseurasta ja hakee samalla myös tukea toisista. Ulkona koirakaverin kanssa Marleen liikkuu reippaasti ja leikkisästi, mutta jos ollaan liikkeellä vain sen kanssa, se on selvästi epävarmempi. Eli Marleen saattaisi olla onnellisin kodissa, jossa jo on koira tai koiria tai sitten sellaisen ihmisen kanssa, jolla on aikaa ja ymmärrystä rohkaista neitiä lempeästi ulkona liikkumisessa. Hihnassa Marleen kyllä kulkee hyvin seurassa kuin seurassa eikä ainakaan toistaiseksi reagoi vastaantulijoihin muuten kuin kiinnostuksella. Tosin se saattaa kulkea vähän miten sattuu eikä aina vielä ihan samaan suuntaan ihmisen kanssa. Se liikkuu mielellään ja onkin varmasti hyvä lenkkikaveri, kokonsakin puolesta sangen kompakti pakkaus.

Marleen on sisäsiisti, yhtään vahinkoa ei ole sisälle tullut. Autossa se matkustaa rauhallisesti, jos saa olla takapenkillä – farkkumallin tavaratilaa se ei oikein vielä miellä koiran paikaksi. Marleenia on helppo käsitellä, syliin nostamista vielä vähän jännittää. Se syö hyvin ja hoitokodissa ruokailu on sujunut sopuisasti muiden kanssa lähekkäin, kun säännöt ovat kaikilla osapuolilla selvillä. Televisiosta tuleviin ääniin joskus reagoi haukahtelemalla, samoin joskus pihan ääniin. Mutta lopettaa pyydettäessä suhteellisen hyvin. Aivan yksin Marleen ei ole hoitokodissa ollessaan ollut, kun aina on vähintäänkin tuota eläinseuraa. Sitä puolta vielä tullaan testailemaan. Kirjoista Marleen taitaa pitää – yhden sellaisen se on lukenut osittain aika perusteellisesti. Muuta jekkua ei ole tehnyt. Marleen on yleensäkin rauhallinen tyttö, ei kohella. Leikkiin se kyllä innostuu ja luultavasti sitä puolta alkaa jatkossa tulla esiin enemmänkin. Se on fiksu tyttö, joten hauskaa ja mielekästä tekemistä ja liikuntaa sille sopii tarjota, vaikka se niin onnellisen oloisena sohvaperunanakin esiintyy.

Marleen on pehmeä ja herkkä, tasapainoinen, aivan ihastuttava koira, jolla on lämmin sydän. Sille etsitäänkin kotia, jossa se saisi kovasti kaipaamaansa hellyyttä ja ehdottomasti vain ja ainoastaan positiivisen vahvistamisen kautta oppimista. Marleen on päivänsäde, joka loistaa parhaiten rakkaudella. Myös mukava ja kiltti koiraseura olisi plussaa.

Sai oman kodin maaliskuussa 2016.

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020