Maya

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Maya on noin 2,5-vuotias kaukasiankoira, joka otettiin pentuna romanialaiseen perheeseen. Sen koko perhe ja elämä oli nuori mies, joka kuljetti sitä aluksi mukanaan kaikkialle. Uskaltaisin tässä kohdin väittää, että Maya otettiin nuoren miehen jonkun osan jatkeeksi. Mayasta löytyy netistä pienen salapoliisityön jälkeen poseerauskuvia joulukuuhun 2014 saakka, jonka jälkeen kuviin, sen tilalle, ilmestyy nuori nainen.

Maaliskuussa 2016 Maya ilmestyi bukarestilaiselle, kunnalliselle koirien tuhoamisleirille. Omistaja itse oli ulkomailla ja hänen äitinsä, jolle Mayan huolehtiminen oli uskottu, oli soittanut koirarankkurit hakemaan tytön.

Maya oli ymmärrettävästi hyvin stressaantunut eikä luottanut kuin itseensä. Tyttö pelastui MAP-yhteistyötarhallemme. Tarhan työntekijä – joka on kyllä hyvin koirarakas, mutta joka ei ymmärrä laumanvartijoiden sielunelämästä yhtään mitään – aiheutti omalla, provosoivalla käytöksellään sen, että Maya puri häntä käteen.

Kuulimme tuolloin romanialaisesta kouluttajasta, joka oli menestyksekkäästi saanut autettua eri tavoin traumatisoituneita koiria ja saimme Mayan hänen luokseen. Tällä hetkellä Maya odottaa hänen kodissaan, suuressa, eri kokoisten, ikäisten ja eri sukupuolta olevien koirien laumassa, omaa kotiaan.

Kaukasialaiset ovat hyvin itsenäisiä ja vartiointiviettisiä. Ne ovat koiria, jotka muistavat kokemansa, niin hyvät kuin huonotkin asiat ikuisesti. Jos mietit, että Mayan koti voisi olla mahdollisesti sinun luonasi, minun ei tarvitse kertoa enempää kaukasialaisten ominaisuuksista, sillä ne ovat sinulle täysin tuttuja. Sen sijaan kerron lyhyesti Mayasta jotakin erityistä :)

Maya rakastaa ihan erityisesti vesi -ja kuralammikkoja. Niitä se ei yksinkertaisesti pysty ohittamaan kellahtamatta kuraveteen tai istahtamatta lammikkoon. Tai jos ei muuta, niin edes tassunkärjellä vähän koittamaan, ah niin ihanaa kuraa.

Maya rakastaa myös masurapsutuksia. Se kellahtaa lattialle eteesi ja tarjoaa vatsaansa hierottavaksi. Se on edelleen hyvin leikkisä ja painiskelee mielellään toisten koirien kanssa. Kissoja Mayan tulevassa perheessä ei voi olla. Tyttö osaa matkustaa mm. autossa. Se painaa yli 64 kiloa.

Olen itse saanut kunnian ja suuren ilon niin omistaa kuin tutustua rescuetaustaisiin laumanvartijoihin ja uskaltaisin väittää, että Maya on jopa keskimääräistä sosiaalisempi ja avoimempi, kuin suuri osa rotunsa ja taustansa edustajista. Siitä huolimatta Mayan tuleva koti sijaitsee taajaman ulkopuolella ja sen omistaja on johdonmukainen, kärsivällinen, jämäkän lempeä… mitäpä minä luettelemaan näitäkään ominaisuuksia enempää, Mayan tuleva omistaja kyllä tietää mitä häneltä vaaditaan.

Katso täältä video Mayasta :-)

Maya sai kodin Suomesta lokakuussa 2017 <3

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020