Mikke

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

RIP Mikke 16.11.2007

Mikke lähti enkeliksi.

Kipulääkkeetkään eivät poikaa enää auttaneet ja oli tehtävä vaikea päätös ja laskea Mikke pois.

En saata uskoa vieläkään,
että olet jo lähdössä.
Näin pianko tuuli käy ylle pään
ja pakenee elämä?

Nyt tahtoisin kiitoksen sopertaa,
vaikka hukkuu se kyyneliin.
Niin monta jää muistoa ihanaa.

Mikelle Miialta ja Essiltä

Nykyinen koti kertoo:

Mikke on 28.2.2006 syntynyt energiapakkaus. Tällä nuorella miehellä on loppumaton energia ja se on aina valmiina, olipa kyse sitten lenkkeilystä tai treeneistä. Mikke on tällä hetkellä n. 68 cm korkea ja painaa n. 45 kg. Se muistuttaa väritykseltään kovasti saksanpaimenkoiraa ja monet rotua tarkemmin tuntemattomat sen siihen usein sekoittavatkin. Mikke on kuitenkin jykevämpi kuin sakemanni, ja sen pää on leveämpi ja kurttuisempi, vähän mastiffimainen.

Mikke vaatii todella määrätietoisen, osaavan ja johdonmukaisen kodin. Sillä on ollut pienestä pitäen tapana näykkiä käsiä ja jalkoja, välillä näykkiminen väheni, mutta nyt se on taas lisääntynyt murrosiän tultua. Mikke etsii uutta kotia, sillä nykyisessä perheessä on paha johtajuusongelma, jota on jo pitkään yritetty ratkaista, mutta tilanne on mennyt ihan mahdottomaksi ja koira käyttäytyy todella arvaamattomasti perheenjäseniä kohtaan.

Mikke on hyvin vahva persoonallisuus, se on itsepäinen, eikä sillä ole kovaa miellyttämishalua, silti se on innokas tekemään, mutta tietysti vain niitä juttuja, joista se on itse kiinnostunut. Se on treeneissä kova koira, eikä hätkähdä pakotteista, mutta yhtä kaikki saattaa epämääräinen kanto tai kivi metsässä saada Mikken hyppäämään puoli metriä taaksepäin. Tosin tämä varmasti selittyy murrosiällä, jolloin mörköjä näkyy siellä täällä.

Mikke luultavasti sopisi kotiin, jossa ei ennestään ole muita koiria, tai ainakaan vahvatahtoisia (uros)koiria. Ensimmäiseksi koiraksi se ei sovi ja uuden omistajan tulisi olla hyvin kokenut ongelmallisemmankin koiran kasvatuksessa. Lapsiin Mikke ei ole tottunut. Suotavaa olisi, että uudessa kodissa olisi iso piha, jossa Mikke saisi vahtia, eikä välttämättä naapureita ihan vieressä, sillä Mikke on haukkuherkkä koira. Vaikka Mikke on kova koira, se on pohjimmiltaan hyvin huomionkipeä ja rakastaa olla & harrastaa omien ihmisten seurassa. Mikään ei voita kunnon rapsutusta, ja koska tahansa ja missä vain voi heittäytyä maahan, jos vain joku rapsuttaa mahasta. Se myös tykkäisi istua/maata sylissä. Siitä saa takuulla uskollisen kaverin ja vahdin, kunhan ensin löytää tiensä Miken sydämeen ja tekee sille säännöt selväksi.

Kesällä 2006 Mikken lonkat kuvattiin, koska se alkoi ontua. Silloin todettiin, että sillä on huonot lonkat ja todennäköisesti se jossakin vaiheessa saa nivelrikon. Siitä lähtien Mikke on saanut niveliä parantavaa/suojaavaa lisäravinnetta. Tällä hetkellä tilanne on hyvä, eikä Mikke onnu, kuten reilu vuosi sitten. Jatkossakin on hyvä kiinnittää huomiota lenkkeilyalustaan. Tärkeää on pitää koiran lihakset kunnossa, jolloin ne tukevat heikkoja lonkkia.

Miken suurta herkkua ovat luut, possunkorvat ja piimä. Mikke inhoaa matkustaa autossa. Ensimmäisen puolivuotta se oksensi useita kertoja jokaisella automatkalla riippumatta kuinka pitkä matka ajettiin. Silloin käytössä olikin eläinlääkärin suosittelemat pahoinvointilääkkeet. Nykyisin vain hyvin mutkainen tie ja pitkät ajomatkat (yli 200-300km) saavat Mikken voimaan pahoin. Autoon se ei suostu vieläkään hyppäämään, etutassut se houkuttelun tuloksena juuri ja juuri suostuu nostamaan kyytiin, loput koirasta pitääkin sitten nostaa omin voimin.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 04/2006

Tinkan pennut (Iitu, Karppa, Kiki, Mikke, Misty, Morris, Wendy ja Viivi) ovat syntyneet 28.2.2006 Suomessa. Luonteeltaan kaikki pennut ovat hyvin ihmisrakkaita, touhukkaita ja energisiä pikkuvesseleitä ja laumassa ei kukaan tunnu jäävän toisten jalkoihin, vaan kaikki touhuavat tasapuolisesti keskenään.

Pennuista kasvaa isoina vähintään emonsa Tinkan kokoisia eli n. 60 cm korkeita, joistakin pennuista varmasti vieläkin suurempia. Tinkan kuvat+tiedot löytyvät täältä. Rotuina pennuissa mahdollisesti on tiibetinmastiffia, sakemannia ym., joten ihan pienten lasten perheeseen pentuja ei anneta ja tulevilla kodeilla olisi hyvä olla ennestään isoista koirista kokemusta. Pennut luovutetaan alkaen viikolla 17 sirutettuina, rokotettuina, madotettuina sekä eläinlääkärin tarkistamina.

Mikke on 28.2. syntynyt urospentu. Mikke on hyvin hiljainen poika äänen käytön suhteen, mutta luonteeltaan se on hyvin meneväinen pikkumies, joka rakastaa touhuiluja niin yksin kuin muiden pentujen kanssa. Painileikit äityvät välillä hyvinkin rajuiksi ja meno on hurjaa, mutta se ei tämän pojan päätä heikota, mitä lujempaa mennään sen parempi tuntuu olevan Miken motto =) Mikke osaa jo hienosti kantaa tennispalloa suussaan, tosin pallon karvoista roikottaen, mutta kuitenkin, poika esittelee saalistaan ylpeänä tutuille ihmisille sekä muille pennuille.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020