Lotta (ent. Misty)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”s. 28.2.2006″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Lotta sai uuden kodin lokakuussa 2008.

17.7.2008

Paljon on tapahtunut, ja kesä alkaa olemaan kauneimmillaan!

Muutimme 2-kerroksiseen luhtitaloon rauhallisemmalle alueelle Tampereella, jossa meillä on oma pieni terassipihakin. Lotta on rauhoittunut silminnähden päästessään pois kerrostalon vilskeestä, tottelee lenkilläkin hienosti, olemme aloittaneet jopa juoksutuksen polkupyörän kanssa todella positiivisin tuloksin! Yllättävät tilanteet saavat Lotan edelleen sähäkäksi, mutta se kuuluu Lotan vahtiviettiluonteeseen ja se tulee ottaa aina huomioon. Kotona olessamme Lotta pyytää ulos pihalle, missä se löhöilee keskellä pihaa. Pihan takana menee kävelytie, jossa ihmiset yleensä saa mennä rauhakseen ohi JOPA koiriensa kanssa, mutta jos joku lähestyy kaidettamme tai koira haukkuu Lotalle ilmoittaa tyttö heti olemassaolostaan. Lotta ei päästä kotiimme ketään ilman kotiväen lupaa ja onkin vahtikoirana aivan loistava. Uuden, Lotalle tuntemattoman ihmisen tullessa kotiimme Lotan ensimmäinen reaktio on vahva puolustaminen. Kun sitten kotiväki esittelee ihmisen Lotalle, rauhoittuu Lotta ja palaa ulos vahtimaan tyytyväisenä pihaa. Lotta nukkuu edelleen yöt mieluiten sängyn alla, mutta nyt muutettuamme tyttö ei uuden sängyn alle mahdukkaan kokonaan, mutta punkee sinne itsensä niin pitkälle kuin pääsee. Lotta vaatii jatkuvaa koulutusta, tiukkaa sellaista. Koulutuksen puutteessa tytöstä tulee levoton ja stressaantunut.

Kotiväelleen tyttö on kaikesta huolimatta ollut aina lojaali eikä ole koskaan edes murissut meille vahvasta luonteestaan huolimatta. Lotta on kotiväelleen todellinen aarre, mutta vaatii oman pihan, selvän reviirin ja mieluiten isomman kuin meidän minipiha sekä ehdottomasti koiraosaavan perheen. Lotta tekee päivittäin nykyään 1-2 h juoksulenkin ja massaa onkin kertynyt. Paino tällä hetkellä 35-38kg.

2.6.2008 Lotta-tytölle (ent. Misty) tarvitaan uusi koti!

Nykyinen omistaja kertoo:

Lotasta lyhyesti; Kokoa on tullut n. 62 cm, paino heiluu 35 kilon hujakoilla. Sairauksia ei ole ollut, mitä nyt viime kesänä tassun antura meni ja leikkautui kahtia lenkkipolulla… Lotta-parka sai siihen tikkejä muutaman ja kuukaudenpäivät kulkea tassu paketissa pikaisilla lenkeillä vain… =( Lotta on kova likka hyppimään ja pomppimaan, tekee upeita parin metrin loikkia pystysuuntaan ja on kyllä muutenkin aika energiaa täynnä oleva likka. Kotona tykkää olla paijattavana ja hellittävänä, punkee syliin ja antaa pusuja niitä säästelemäti =) On myös kova plikka polskimaan ja uimaan!

Lotalla on myös kova vahti ja suojeluvietti. Lotta vaatii ehdottomasti todella tiukkaa ja periksiantamatonta koulutusta ja paaaaaljon rakkautta =) On varuillaan vieraiden kanssa, mikä tietenkin kuuluu asiaankin moisen rotuyhdistelmän kanssa, meille ei ole asiaa vierailla ketä Lotta ei tunne, näille Lotan tervehdys ei ole suopea. Kerrostaloasuminen ei muutenkaan taida olla Lotan juttu, vahtii ikkunoita ja kaikkea meteliä juosten ikkunasta toiseen… Kun taas maalla ollessamme Lotta löhöilee keskellä pihaa omistajan elkein rauhassa, tietäen reviirinsä ja huolehtii siitä hienosti. Täällä kaupungissa Lotta ei ehkä tiedä reviiriään ja mahtailee enempi vähempi kaikille. Lotta tykkää koirista, lehmistä, oravista ja kaikesta siltä väliltä ja haluaa leikkimään kaikkien kanssa. Mutta yksikin haukahdus toiselta, niin Lotta saa semmosen hepulin, että oksat pois ja piiloon. Koirapuistossa Lotta taas on aivan enkeli, leikkii nätisti/rajusti muiden kanssa, mutta ei raivoa kenellekään. Lasten kanssa Lotta on varovainen ja varuillaan ja räyhää jostain syystä heille herkemmin kuin muille.. ei aina ja emme salli sitä, mutta se piirre on aina läsnä Lotassa… Tämä tilanne Lotan kanssa on ollut ok ja rauhoittumaan päin loputtomalla koulutuksella. Lotta kuitenkin osaa peruskäskyt ja esim. seuraa hienosti vapaanakin ollessaan.. Nyt vaan en minä enää pysty käsittelemään Lottaa, kun saa hepulin tai kohtauksen ja mies ei aina pääse Lottaa viemään omien töiden takia.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 04/2006

Tinkan pennut (Iitu, Karppa, Kiki, Mikke, Misty, Morris, Wendy ja Viivi) ovat syntyneet 28.2.2006 Suomessa. Luonteeltaan kaikki pennut ovat hyvin ihmisrakkaita, touhukkaita ja energisiä pikkuvesseleitä ja laumassa ei kukaan tunnu jäävän toisten jalkoihin, vaan kaikki touhuavat tasapuolisesti keskenään.

Pennuista kasvaa isoina vähintään emonsa Tinkan kokoisia eli n. 60 cm korkeita, joistakin pennuista varmasti vieläkin suurempia. Tinkan kuvat+tiedot löytyvät täältä. Rotuina pennuissa mahdollisesti on tiibetinmastiffia, sakemannia ym., joten ihan pienten lasten perheeseen pentuja ei anneta ja tulevilla kodeilla olisi hyvä olla ennestään isoista koirista kokemusta. Pennut luovutetaan alkaen viikolla 17 sirutettuina, rokotettuina, madotettuina sekä eläinlääkärin tarkistamina.

Misty on  28.2. syntynyt narttupentu. Misty on hyvin hiljainen tyttö, se on ensimmäisten joukossa pentulaatikon reunalla roikkumassa ihmisen tullessa huoneeseen, mutta ei kilju eikä riehu vaan roikkuu reunalla söpösti katsellen tulevaa ihmistä. Se kyllä raivaa tiensä muiden läpi reunalle, muttei kuitenkaan osallistu muiden huutoon. Vaikka Mistystä voikin saada kuvan, että se on hiljainen mietiskelijä, niin kyllä virtaa tytöllä riittää kovasti ja se riehuukin mielellään niin lelujen kuin muiden pentujenkin kanssa. Misty rakastaa sylissä oloa ja se saattaakin istua siinä vaikka kuinka kauan tuijottaen suoraan silmiin ja mietiskellen.

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020