Mopsi

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”7 kk” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]Mopsi on puolivuotias pikkumies, jonka MAP:n työntekijä Ion pelasti sitä​ huonosti kohdelleiden romanimiesten käsistä. Ymmärrettäväst​i poika jännittää hetken alkuun vieraiden miesten seurassa, mutta hetken tilannetta tarkkailtuaan hiippailee uteliaana tekemään tuttavuutta. Naiset saavat välittömämmän vastaanoton Mopsin asuttamaan aitaukseen mennessään. Se ei kuitenkaan hypi ja riehaannu rohkeimpien asuinkaveriensa tavoin vaan tutustuu myös naisiin hillitymmin.

Mopsi on muihin samanikäisiin pentuihin verrattuna rauhallisemman oloinen tarhaoloissa tarkkailtuna. Se vaikuttaa mietteliäältä ja hiljaiselta pojalta, mutta toki sen käytökseen saattaa vaikuttaa myös alkuelämän kurjat kokemukset ihmisten taholta ja ehkäpä siitä hyvinkin vielä kuoriutuu samanlainen rasavilli kuin mitä tämän ikäiset koiralapset yleensä ovat.

Vahva alapurenta tekee Mopsista persoonallisen ja vähän jörön näköisen koirapojan. Mopsi on säkäkorkeudeltaan kolmisenkymmentä senttiä ja painoltaan nyt noin kuutisen kiloa. Se jäänee myös aikuisena pienehköksi.

Mopsi tuli kotihoitoon Suomeen 10.7.2015.

Kuulumisia kotihoidosta 13.7.2015:

Mopsi saapui kotihoitoon Suomeen 10.7. Kotioloissa poika on osoittautunut hyvin pian varsinaiseksi ilopilleriksi ja halinalleksi. Se hurmaa nopeasti kaikki tapaamansa ihmiset. Hoitopaikassa on kaksi muuta koiraa ja kaksi kissaa, joiden kaikkien kanssa Mopsi tulee toimeen hienosti. Ruoan suhteen vielä hieman ryntäilee ja ahnehtii, mikä on ymmärrettävää ilmeisen alipainon takia. Tarpeensa tekee nätisti ulos, jos vaan pääsee säännöllisesti ulkoilemaan ja esim. herättyään aamulla pikimiten pissille. Hihnassa kulkee mukavasti ja tuntuu olevan tarvittaessa vauhdikaskin menijä eli kelpaa vaikka lenkkiseuraksi. Ulkona lähestyy ihmisiä oma-aloitteisesti ja esim. lapsiin näyttää suhtautuvan luontevasti ja kiinnostuneesti. Äkillisiä ääniä tai tilanteita saattaa pelästyä, mutta rauhoittuu nopeasti ja hakee turvaa omasta ihmisestään ja koirakavereistaan. Ottaa yleensäkin kontaktia tosi hyvin.

Mopsi leikkii iloisesti toisten koirien kanssa ja on jo kiinnostunut mm. puruleluista. Löytämiään tavaroita esim. kenkiä raahaa mukanaan eli se leikkisä vesseli tulee turvallisissa oloissa hyvin pian esiin. On kuitenkin sisällä rauhallinen, ei mikään hössöttäjä. Kun muu väki istuu, lepää tms. niin Mopsi pötköttelee tai nukkuu lähellä rauhallisesti. Poika on myös varsinainen halailija – painaa kuonoaan ja päätään ihan liki ja nauttii suuresti rapsutuksista ja sylissä olosta.

Mopsin persoonallinen ja sympaattinen ulkomuoto ei välity kuvista oikealla tavalla, koska se selvästi jotenkin ujostelee kameraa. Sillä on todella persoonalliset ja ilmeikkäät kasvot ja väritykseltään se on todella kaunis. Turkki on pehmeä ja oikealla ravinnolla vielä varmasti vahvistuu ja kaunistuu. Häntä on kauniisti kaartuva. Mopsin päästä, korvien sijainnista, hännästä sekä värityksestä tulee oikeastaan hauskasti mieleen lähinnä kaukaasianpaimenkoira – tässä vaan ihan minimuodossa :-)

Mopsilla on suuri sydän ja se näyttää olevan valmis rakastamaan kaikkia. Nyt se etsii itselleen rakastavaa kotia, jossa olisi paikka kainalossa vapaana ja kiinnostusta opastaa tätä pikku koirapoikaa kasvussaan sellaiseksi mahtavaksi kaveriksi kuin se selvästi on.

Mopsi sai oman kodin elokuussa 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020