Mups

[do action=”elaimen-tiedot” varattu=”” ika=”7 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]1.5.2012

Mups etsii uudelleen kotia, koska se omistajansa mukaan tuhosi asuntoa yksin ollessaan.

Mups oli varsin onnekas koska pääsi takaisin saman kotihoitajan luokse, missä se aikaisemminkin oli ollut. Tässä kotihoitajan kertomaa:

”Mups on rauhallinen poika nykyään, stressitaso laskenu nolliin, ja sen huomaan pojan käytöksestä.
Pärjää yksin kotona, ei tuhoile eikä merkkaile.
Ei minkäänäköistä levotonta edestakas ravaamista tai vahtimista, esim siivouspäivinä poika vaan kuorsailee
Pelkää edelleen pimeää, mutta rauhottuu jos sillä on se sen oma pesä siinä mihin mennä köllöttelee.
Tulee toimeen kaikkien ihmisten kanssa. Mups on saanut niin paljon kehuja käytöksellään, se ei kerjää, ei hypi, eikä hauku turhia ja on tottelevainen.

Toisten koirien kanssa ei ole mitään ongelmia.
Riippuu täysin vastaantulevasta koirasta miten Mups reagoi, eli jos toinen tekee valehyökkäyksen, Mups on kyllä innokkaana mukana,
eli tekee myös vastahyökkäyksen, haukahtaa pari kertaa ja alkaa kaivamaan maata. En koe että se kiskoisi mitenkään hirveästi, sellaisia nykäisyjä vaan. Jos vastaan tuleva koira on rauhallinen, Mups ”röhkii” pari kertaa mutta ei huomio toista oikeastaan millään muulla tavalla.

Osaa kävellä nätisti sivulla eikä seilaile puolelta puolelle.

Mups on todella älykäs koira, ymmärtää hienosti sanat, ilmeet ja energiat. Tästä koirasta tulee kyllä maailman paras ja rakkain ystävä jollekkin. Aivan mahtava poika!”

Mups sai oman kodin tammikuuussa 2013.

[divider scroll_text=””]

Tarhakuvaus

Mups on n.6 vuotias rakastettava herrasmies joka salakavalasti hurmaa ihmisiä ympärillään.

Mupsin suurimmat rakkauden kohteen elämässä tuntuvat olevan yleinen hengailu sisällä ja sängyllä nukkuminen. Poika on pääsääntöisesti rauhallinen veikka, jonka lempiharrastuksiin kuuluu syöminen. Ja Mupsille todellakin kelpaa kaikki ruoka, eikä poika ala nirsoilemaan minkään suhteen.

Läheisyys on Mupsille kultaakin kalliimpaa. Poika nauttii jokaisesta huomiosta mitä se saa, se rakastaa rapsutteluja ja hieromista, sylissä olemista ja jopa kynsien leikkaamista.
Mupsia voi kanniskella, väännellä tai puristella, sitä voi tutkia ihan rauhassa eikä se näytä mitään aggressioita ketään kohtaan.

Muuten niin perusrauhallinen poika rakastaa juoksulenkkejä ja silloin vauhti kiihtyy nollasta sataan alta aikayksikön. Hihnassa Mups tottelee hyvin ja käveleminen sen kanssa on miellyttävää. Tosin ulkona Mupsin mieliharrastuksia ovat kaiken mahdollisen jahtaaminen, olipa sitten kyseessä pikkulintu tai sammakko, mutta tämä harrastus on niin kovin tuttua monille muillekin koirille.

Mups on kokeillut onneaan ja tavannut myös rottia, gerbiilejä, käärmeitä, kissoja ja toisia koiria. Kaikkien eläväisten olentojen tapaaminen on sujunut loistavasti. Mups tykkää myös lapsista ja tulee hyvin toimeen sille vieraiden ihmisten kanssa.

Tällä veijarilla ei tuntuisi olevan mitään huonoja puolia, hän on uskomattoman ihana ja suloinen poika, mutta pitäähän pojassa kuitenkin pieni ”äijä” asustella, ettei hametta sentään päälle laitettaisi ;-)
Jottei kaikki olisi niin ruusuista luettavaa, niin ei Mupsikaan ole täydellinen koira, vaan sen suurin huolen ja pelon aihe on pimeys. Pahinta mitä pojalle voi sattua on jos hänet jätetään yksin pimeään. Paniikissaan Mups saattaa tuhota ympäriltään kaiken mahdollisen ja mahdottomankin.

Jos Mups vierailee paikassa missä on ollut muita koiria, haluaa herra välittömästi merkata paikat omalla tuoksullaan. Valitettavasti sen lempimerkkauspaikka tuntuu olevan kovin usein sohvankulma…… Kastrointi voisi toki tähän asiaan auttaa.

Pientä vahtimista ja puollustamista pojalla tuntuu ajoittain löytyvän hänelle tärkeän ihmisen kohdalla. Tuo kilpaileva kohde on yleensä miespuolinen, Mups kun ei naistaan halua kenenkään kanssa jakaa. Tällöin Mups saattaa äristä, öristä ja jopa haukahtaa kilpailijalleen.

Mups on koira, joka sopii hyvin niin kerrostaloon kuin ok-taloon, lapsi- tai lapsettomaan perheeseen. Uskallan ehkä väittää että poika sopeutuu minne vaan missä saa paljon läheisyyttä, rakkautta ja rapsutuksia. Ja pikku vinkkinä, tie tämän koiran sydämeen menee todellakin vatsan kautta ;-)

Mups sai kodin kesäkuussa 2011.

[do action=”varaaja” varaaja=”Minnaan”/]

[gdl_gallery title=”mups” width=”205″ height=”210″ ]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020