Nala

Ikä/Synt: 2016
Sukupuoli: Narttu
Leikattu: Steriloitu
Sijainti: Montenegro
Nala etsii loppuelämän kotia tai vaihtoehtoisesti hoitopaikkaa. Näin hänen omistajansa kirjoittaa tytöstä;

 

”Nala on Pietarista tuotu leikattu rescue, jossa on itäsiperian laikaa ja cairnterrieriä.
Hän on syntynyt tiettävästi 15. maaliskuuta 2015, joten tällä hetkellä hän on reilu 6-vuotias – koira parhaassa iässä.

 

Säkäkorkeudeltaan hän on 50cm ja painoa löytyy noin 30kg. Nalassa ei ole paljoa terrierin luonnetta, oikeastaan ainoa mikä cairnista selkeästi näkyy on turkin päällikarva ja väritys.

 

Nala on lähtökohtaisesti kaikkien muiden koirien kanssa kaveri, mutta aivan kuten meillä ihmisillä, löytyy sellaisiakin naamoja joista Nala ei kovastikaan perusta. Hän saattaa siis haukkua muita, mutta yleensä rähinä loppuu jos pääsee tekemään toisen kanssa tuttavuutta. Riistaviettiä Nalalla on jonkin verran.

 

Jos hän saa vainun peurasta, vauhkoontuu hän, vielä pahemmin jos peuran sattuu näkemään. Lenkittäessä Nalalla aika usein menee korvat kiinni, eivätkä käskyt/komennot kauheasti kiinnosta. Mielettömiä määriä Nalan kanssa ei tarvitse päivittäin ulkoilla, mutta sellaisiin 3-5km päivittäisiin löntysteilyihin se on tottunut. Nykyään kulkee kauniisti pannassa, valjaiden kanssa Nala vetää vähän enemmän.

 

Sisätiloissa Nala on unelmakoira. Hän on rauhallinen neiti, joka pitää omissa oloissaan olemisesta, mutta joka tarpeen vaatiessa tulee vaatimaan rapsutuksia. Välillä hän tykkää leikkiä leluillaan, toki noutoleikkiä pitää vielä harjoitella. Hänelle on opetettu peruskäskyjä (istu, maate, tassu/toinen, paikka, odota, tule/tänne, jätä), mutta liikoja ei kannata alkuun vaatia vaan uutta pitää opettaa pitkäjänteisesti. Mainituista käskyistä paikka ja jätä vaativat vielä treeniä.

 

Nala ei ole kauhean tottunut lapsiin. Vauvaperheeseen Nala ei sovi. Kouluikäiset lapset ovat OK, toki lapsen tulee muistaa hitaiden liikkeiden merkitys sekä yleiset käytös- ja toimintasäännöt koirien kanssa.
Nala ei ole aggressiivinen, mutta stressaantuu vilkkaiden lasten seurassa herkästi.

 

Nala on arka, etenkin koville äänille. Lenkittäessä hänelle pitää siis antaa lupa vaihtaa tien laitaa jos jostakin lähestyy kovaääninen auto tai mopo. Jos esim. läpsii hyttysiä, pyrkii Nala kauemmas. Näitä tilanteita on monia, ja tytöstä kyllä huomaa milloin jokin pistää vähän jännittämään. Edistystä on kuitenkin tässä asiassa tapahtunut kuluneen kahden vuoden aikana ja Nala on rohkaistunut valtavan paljon.

 

Kaikenkaikkiaan Nala on varsin ihastuttava tyyppi, enkä itse luopuisi hänestä ellei olisi pakko.

 

Toivon, että hän löytää kodin sellaisen ihmisen luota, joka on kokenut koiranomistaja ja joka verrattain nopeasti oppii lukemaan koiraa. Nala on tähän mennessä kokenut liian monia ikäviä juttuja, ja toivon, että hänelle löytyisi laakista juuri sopiva koti.

 

Nala on tällä hetkellä Naantalissa. Kissojen (tai ainakin yhden kissan) kanssa tulee toimeen. Nala on asunut tähän mennessä rivitaloissa ja kerrostalossa. Rappukäytävä ei ollut mikään maailman kivoin paikka.”

 

Nalan kodinetsinnän hoitaa koiran maahantuonut henkilö. Mikäli kiinnostuit Nalasta, voimme antaa kyseisen tahon yhteystiedot.

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020