Taco (ent. Nasu)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”n. 1-vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Tarhakertomus 21.3.2016

MAPin tarhalla juoksentelee isotassuinen pentu täynnä elämänriemua. Urospentu näyttää maailman onnellisimmalta vintiöltä pomppiessaan ihmisten mukana häkin luota toiselle ja härnätessään leikkimielisesti ohimennessään tarhakavereitaan. Kun pentua seuraa hetken pidempään, huomaa, että sen liikkeet eivät olekaan ihan täydellisen hallittuja, vaan mitä nopeampaa pentu liikkuu, sitä enemmän sen takajalat alkavat pomppia samaan tahtiin.

Vilkas urospentu on nimeltään Nasu, jonka menneisyys ei nykyisestä iloisesta olemuksesta huolimatta ole ollut onnellisten tähtien alla elämistä. Nasu löydettiin Giurgiun kadulta pahoin loukkaantuneena. Se oli jäänyt auton alle ja molemmat takajalat olivat murtuneet. Nasu saatiin vietyä samantien klinikalle, jossa pojan jalat operoitiin ja näin Nasu pääsi toipumisen tielle.

Tällä hetkellä jalat eivät näytä haittaavan Nasun menoa yhtään, mutta uuden veroista sen takajaloista ei koskaan tule. Toivommekin touhukkaalle pojalle kotia, joka ymmärtää Nasun mahdolliset tulevat erityistarpeet ja panostaa kuntoutukseen, jotta pojan takapää vahvistuisi ja Nasu saataisiin mahdollisimman hyvään kuntoon.

Myös Nasun positiivinen elämänasenne ja aktiivinen liikunnallisuus varmasti tukevat kuntouttamista.
Nasun on arvioitu kasvavan isohkoksi.

Sai oman kodin toukokuussa 2016.

Tacon (ent. Nasu) kuulumisia 8.5.2016

Meillä kaikki on sujunut todella hyvin, tutustuminen lapsiin meni paremmin kun osattiin edes kuvitella! Taco näyttää todella rakastavan lasten antamaa huomiota, eikä säiky äkkinäisiä liikkeitä, tai kolahduksia.

Mimmi-koiramme vähän vielä miettii, tykkääkö kaverista vai ei. Kulttuurishokki Mimmille, kun kaveri tulikin jäädäkseen.

Matoläkkeet on ottanut hienosti, eikä ripulia ole tullut lainkaan. Kova kaveri lenkkeilee ja haluaa pääosin olla koko ajan lähelläni. Suojeli jopa 2-vuotiastamme jo lenkillä, kun vieras koira oli menossa moikkaamaan.. Kova on murisemaan, jos jostain kuuluu toisen koiran ääntä..  Taco on ottanut meidät täysin omakseen, mikä on täysin ihanne tilanne! Aivan mahtava tyyppi!

Pesulla käytiin heti perjantai-iltana ja saunan lauteilla kuivateltiin.. Ei meinannu tulla pois saunasta ollenkaan! Rappuset oli todella pelottavaa mennä aluksi, mutta nyt tulee jo mallikkaasti. Sisärappusia opetellaan vasta myöhemmin. Alkunirsoilun jäljeen ruoka on alkanut maistua hyvin ja antavat toistensa syödä samassa huoneessa rauhassa. Meillä on kaikki täällä todella mallikkaasti, huomenna jäävät ekaa kertaa kaksin ja jätetään Mimmi varmaan eri kerrokseen nukkumaan päiväksi, niin saa hetken olla hänkin rauhassa. Menen itse vasta iltavuoroon, joten yksinolo aika jää noin kolmeen tuntiin.

24.10.2016

Taco tuli keväällä pentuna Suomeen ja etsii uutta osaavaa kotia, jossa ei olisi pieniä lapsia ja jossa osataan paneutua aktiivisen vuoden ikäisen uroksen peruskoulutukseen.

Lapsien kanssa Taco innostuu liikaa paimentamaan ja saattaa repiä vaatteista ja näykkiä. Vieraiden koirien kohtaaminen vaatii myös paljon harjoittelua, samoin kuin remmikäyttäytyminen yleensä. Tykkäisi kovasti jahdata lintuja, kissoja sekä myös autot ja mopot kiinnostavat samassa mielessä. Asuu tällä hetkellä toyvillakoiran kanssa, jota myös välillä näykkii. Ulkoillessa häslää helposti, jos on mitään häiriötä, jolloin ei kuuntele ja alkaa riekkumaan. Muutoin kyllä vaikuttaa olevan nopeasti oppiva, kunhan oppisi rauhoittumaan.

Junnuikäisen lailla vielä järsii kaikenlaista, mm johdot ja narut on ihan herkkua. Rakastaa ruokaa ja luita eikä ole herkkävatsainen. Antaa hyvin harjata, pestä ja viihtyy saunassa. Kynsien leikkaus on haasteellista ja on toistaiseksi vaatinut kahta ihmistä.

Taco on myös sisäsiisti eikä juurikaan hauku. Kovasti rakastaa omia ihmisiään, huomiota ja rapsutuksia. Ottaa herkut nätisti kädestä (jos ei toista koiraa lähellä), tunnistaa peruskäskyt ja osaa istua ja odottaa. Tykkää palloista ja osaa jonkin verran noutaa.

Autossa kulkee farmarin takakontissa, mutta ei tykkää matkustamisesta vaan vähän stressaantuu.

Taco jaksaa hyvin lenkkeillä ja juoksulenkillä nauttii täysin rinnoin, jolloin myös takajalan lihakset ovat kehittyneet sen verran hyvin, että vetoleikit, pienet hypyt ja rappusten nousu onnistuu vaivatta.

RIP 26.10.2016

Nasu satutti takajalkansa uudestaan ja röntgenissä näkyi niin suuret muutokset vanhoissa murtumakohdissa, että eläinsuojelullisista syistä Nasu nukutettiin 26.10.2016.

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020