Negruta

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”4 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]​Kaksi vuott​a sitten yksinäinen, onneton Negruta asteli eteläisen Romanian katuja. Sillä oli kovia kipuja vatsassaan eikä se ymmärtänyt mistä ne johtuivat. Negrutaa väsytti, se halusi vain mennä nukkumaan unohtaakseen edes pieneksi hetkeksi sitä korventavan kivun.

Negruta makasi kerällä katuojassa, kun sen ohi käveli mies, jonka tuli kovin surku koditonta tyttöä. Mies laskeutui Negrutan viereen ja huomasi miten koiratytön vatsa oli aivan turvoksissa ja luuli koiran olevan tiineenä.

Mies kuljetti Negrutan tuntemalleen eläinlääkärille, missä lääkäri hetken tutkittuaan, kertoi sillä olevan niin pahan kohtutulehduksen, että se kuolee ellei sitä leikata välittömästi.

Mies lupautui maksamaan leikkauksen. Operaation kestäessä hän istui odotushuoneessa ja mietti minne saisi laitettua koiratytön. Mies ei keksinyt muuta paikkaa, kuin omistamansa autotallin ja sinne hän kantoikin Negrutan toipumaan, kun leikkaus oli ohi.

Koiratyttö parantui ja sen hengen pelastanut mies vietti sen kanssa joka päivä aikaa. He kävivät yhdessä pitkillä kävelylenkeillä, puistoissa, uimassa ja tapaamassa toisia koiria ja ihmisiä. Aina päivän päätteeksi Negruta jäi odottamaan levollisin mielin, että pääsisi taas seuraavana päivänä viettämään aikaa rakastamansa ihmisen kanssa.

Kahden vuoden aikana Negruta oppi paljon ”melkein kotikoiran” elämästä. Se tietää jo miten kulkea hihnassa ja että tarpeet kuuluu tehdä ulos. Se oppi myös rakastamaan ihmisiä ja näiden seuraa. Se oppi nauttimaan pienistä hellyyden hetkistä ja säännöllisesti saamastaan ruoasta, ulkoiluista ja huolenpidosta.

Vielä Negruta ei osaa edes aavistaa, että sen elämä on taas vaakalaudalla. Se odottaa ehkä juuri nytkin omaa rakasta ihmistään, joka sen pelasti. Se odottaa parasta ystäväänsä kävelylle, antamaan silityksen ja hellittelevän kuiskauksen. Kuitenkin sen ystävä on joutunut myymään asuntonsa ja autotallin eikä pysty ottamaan tyttöä mukaansa muuttaessaan toiseen kaupunkiin.

Autotallin uusi omistaja on jo ilmoittanut ettei aio missään tapauksessa sietää koiraa silmissään ja meillä on kuukausi aikaa löytää Negrutalle turvapaikka.

Voisiko se olla Sinun luonasi?

Negruta on arviolta nelisen vuotta, vaikka se näyttää ehkä vanhemmalta katukoiran elämää viettämään joutuneen koiran harmaine kuonokarvoineen. Negruta on säkäkorkeudeltaan noin 50 senttiä, ei liian suuri kerrostaloonkaan, ja sopiva kainaloinen mukaan minne vain. Negruta ei ole pieni, ei pörröinen söpö pentu, jollainen saisi pian kodin. Se on harmaavarpunen, joka vain harvoin kiinnittää ihmisten huomion, jollei ihmisen sydän ole puhdasta kultaa.

Sai oman kodin tammikuussa 2016.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020