Nella

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”4 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kuulumisia kodista 23. marraskuuta 2014: Hei!

Nella eli nykyinen Iida on nyt ollut meillä viisi päivää. Edna (syyskuussa meille tullut ent. Irena) oli mukana, kun Iida haettiin lentokentältä.

Jännittävintä Iidan tulossa onkin ollut sen ja Ednan välinen suhde. Pientä nahistelua kesti pari kolme päivää, nyt näyttää siltä, että huushollin alfakoiraksi on tullut Iida. Ednalla on ollut vähän sopeutumista, mutta joka päivä näyttää sujuvan paremmin. Molemmat koirat alistuvat meille ihmisille ja ne uskovat jo pientäkin ”lopeta heti”-komentoa. Ulkona yhteiset lenkit ovat menneet jo alusta asti ihan hyvin. Iidan läsnäolo on lopettanut turhat seisoskelut Ednaltakin. Iida on hoitanut kakka- ja pissa-asiat ulkona, ruoka maittaa todella hyvin. Se kulkee aika hienosti hihnassa.

Iida on viisas koira. Se oppi jo heti eka päivänä oman nimensä ja nyt se osaa tulla luokse, istua ja antaa tassua, maahan meneminenkin onnistuu jo ajoittain käskystä. On hauska pitää ”koirakoulua”, kun edessä istuu kaksi innokasta oppilasta! Takapihalla (aidattu) emme ole niitä vielä päästäneet yhdessä irti, se tapahtuu sitten, kun ollaan varmoja että sen voi tehdä turvallisesti.

Nella on hyvin kiinnostunut meistä ihmisistä ja seuraa ympäri huushollia meitä. Se tykkää erikoisesti ruuanlaitosta. Istuu kuin tatti vieressä katsomassa :) Syliinkin se kiipeää mielellään.

Eli hyvin menee ja me opitaan koko ajan uutta kohden koiran talouden elämästä.

Yst. terv. Jaana ja Ken

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Niin monet pienet romanialaiset koiratytöt on tehty surusilmistä, kosteista kuonoista ja kaipuusta ihmisen luo. Niistä on Nellakin tehty. Ilo pilkahtaa silmänurkassa ja hymy karehtii kuononpäässä, kun tytölle juttelee tai se pääsee kovasti kaipaamaansa syliin ja tuntuu, että tyttö elää vain noita pieniä hetkiä varten, jolloin ihmisellä on kaiken kiireen keskellä aikaa pysähtyä sen luo.

Nella pelastui aiemmin syksyllä kunnalliselta koiratarhalta yhdessä kahden muun äitikoiran ja pentujensa kanssa. MAP:ssa se asuttaa samaa häkkiä pentujen kanssa, mutta on jäädä villien lasten jalkoihin pienine töppöjalkoineen. Pentulauman rynnätessä häkkinsä verkolle Nella kurkkii takaa ja koittaa löytää kolon, josta mahtuisi pyytämään oman hellän hipaisunsa ihmiseltä. Se on hiljainen, kultainen ja kiltti tyttö, jonka sydän on täynnä odotusta oman ihmisen luo.

Nellalla on ikää noin 4-vuotta. Se on säkäkorkeudeltaan noin 35 senttiä ja painoltaan 9 kiloa.

Nella sai oman kodin marraskuussa 2014.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020