Niava

07/2012 Niava on siirtynyt omaan kotiin.

06/2012 Niava tuli Suomeen uroskoiran kaveriksi vuonna 2008. Niavan tuli aika etsiä uusi, pysyvä koti, syynä on omistajan poismeno.

Niava on aivan ihana lempeä tyttö! Sisällä koira on todella rauhallinen eikä juuri hötkyile, mutta saattaa varsinkin kerrostalossa haukkua alkuun. (Nykyisessä hoitopaikassa pidettiin parin päivän ajan haukunestopantaa, minkä jälkeen haukkuminen loppui lähes täysin.) Ulkoilut sujuvat hienosti, joillekin koirille Niava saattaa haukkua mutta mikään remmirähjä se ei ole. Yhteiselo lapsen ja uroskoiran kanssa sujui vaivattomasti. Niava ei ole tietääkseni sairastellut eikä mitään allergioitakaan ole ilmennyt.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus:

Hoiupaikin perällä istuu häkissään vaalea kaunistus; Niava-neito. Iältään nuori ja kooltaan komea, varmaankin noin 70cm. Iloisena hymyillen tyttö lähtee kanssani kävelylle. Se on toki innokas, mutta ikäänsä nähden lenkkeilee huomattavan fiksusti. Tapaamme Mistin, joka aavistuksen verran arkailee itseään suuremman Niavan leikkiin kutsuja. Niava on kuitenkin kilttiluontoinen neito, joka ei hiukkaakaan ärsyynny toisen pelkomurinoista eikä lannistu yrittämästä saada leikkikaveria. Tytöt kirmailevat sitten viereisissä leikkiaitauksissa ja toteamme Niavan nauttivan kovasti lajitoverin seurasta. Kyllä se tulee kutsusta ihmisen luo ja istuu rapsutuksia saamaan ihan mielellään, mutta kun Mistin haukku käy aidan luona, niin sinne on neidon päästävä pikaisesti. Koirakaveri olisikin Niavan uudessa kodissa tosi kiva! Häkille palatessamme ei Mistikään enää arastellut Niavaa, ja typyt tulivat loistavasti toimeen. Naapurihäkin Saska-poikakin oli Niavan mielestä ihan jees.

Niavalla on kaunis kellanvaalea turkki, joka kiiltelee auringossa. Tyttö on muutenkin kovin hyväkuntoisen oloinen, ja sillä on myös hyvä, avoin luonne. Nuoruuden energiaa, elämän iloa, isoa hymyä, ja kuitenkin sellaista leppoisen rentoa asennetta, joka tekee siitä helpon tuntuisen typykän. Kokoahan neidolla on ja kasvamista ainakin mielen osalta vielä, joten osaavaa ohjaamista se saattaa omistajaltaan tulla tarvitsemaan. Mutta niin paljon aurinkoa se mukanaan kuljettaa, että onnellinen on se joka pääsee siitä valosta nauttimaan!

28.10.08 Niava on steriloitu.

Niava sai kodin joulukuussa 2008.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020