Niki (ent. Niklas)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 2012″ sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]Kuulumisia kodista syyskuussa 2015:

Niki (ent. Niklas) muutti uuteen kotiin helmikuussa 2015. Alun jälkeen jo ensimmäisenä kokonaisena päivänä uudessa kodissa Niki ystävystyi perheemme toisen koiran, Carissan kanssa, joka on adoptoitu myös PK:lta elokuussa 2014. Voi sitä iloa ja riemua kun leikki alkoi!

Alkuun Niki koitti hieman pomottaa Carissaa, mutta luovutti nopeasti huomatessaan pikkuprinsessamme olevankin jääräpäisempi mitä odotti. Ulkona muiden koirien kohtaaminen sen sijaan on ollut alusta asti todella haastavaa, Niki tuntuu pelkäävän muita koiria ja siksi haukkuu. Haukkuminen on kuitenkin vähentynyt ja rohkeus lisääntynyt.

Niki on hyvin ihmisrakas ja hakeutuu välittömään seuraan uusienkin ihmisten kanssa. Niki on myös hyvin kiltti ja tottelee isäntäväkeä. Halusimme kertoa Nikin tarinan, sillä nekin koirat jotka ovat kertaalleen adoptoituja, voivat sulattaa sydämen ja olla mitä ihanimpia. Uskomme että mitä enemmän Niki saa aikaa ja rakkautta, sitä paremmin hän sopeutuu ja uskaltautuu muidenkin koirien läheisyyteen.

Niki ja sisko Carissa lähettävät suukkoja ja rapsutuksia kaikille koirakavereille!

[divider scroll_text=””]

Helmikuu 2015: Noin 2,5-vuotias Niki etsii itselleen rauhallista, koirakokemusta omaavaa kotia, jossa ei ole lapsia.

Omistajan kertomaa:

”Niklas, eli Niki, tuli meille heinäkuussa 2013, noin vuoden vanhana. Tullessaan lentokoneesta Niki oli intoa täynnä. Sitä intoa riittää edelleen. Niki oli ja on edelleen joissain tilanteissa hyvin arka. Niki on myös fiksu koira. Se oppii helposti uutta ja on täysin sisäsiisti. Hihnassa kävely sujuu hyvin. Niki tykkää puuhastella perheen kanssa ja mielellään osallistuu kaikkeen mitä perhe tekee ja pysyy lähettyvillä. Niki on kulkenut perheen mukana luontoretkillä ja tykkää kovasti mökkeillä.

Niki ei ole mikään tuholainen. Joskus yksin ollessa kiinnostus paperiroskista kohtaan on vienyt voiton ja kotiin tullessa vastassa on ollut kasa silppua, mutta tätä on tapahtunut harvoin. Nikiä on helppo käsitellä, kynsienleikkaus ja turkin trimmaus on sujunut hyvin. Se tottelee hyvin peruskäskyjä. Niki inhoaa sadetta ja kävisi sadesäällä mieluiten mahdollisimman lyhyellä lenkillä. Lunta se taas rakastaa ja peuhaa mielellään hangessa.

Niki tykkää kissoista, tosin saattaa toisinaan yrittää paimentaa niitä. Niki ei pidä vieraista koirista, etenkään isoista. Jos koira on pienempi kuin Niki, saattaa se innostua jopa leikkimään. Nikille kelpaa kaikki ruoka.

Ongelmana on, että Niki ei pidä vieraista ihmisistä, etenkään lapsista -heille Niki haukkuu kovasti ja saattaa näykkiä. Omistajaa ja perheen omia lapsia kohtaan ei ole vastaavaa käytöstä. Niki saattaa hermostua myös tiellä talon ohi kulkevien lasten ja toisten koirien äänistä ja alkaa haukkua ja murista. Niki on mukava ja älykäs koira, emmekä luopuisi siitä, ellemme uskoisi, että kaikki keinot on käytetty ja että se tarvitsee rauhallisemman ympäristön kuin mitä meillä on tarjota. Annamme luonnollisesti Nikin mukana kaikki tarvikkeet mitä meillä on Nikiä varten hankittu.”

Niki sai uuden, oman kodin helmikuussa 2015.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Eräänä päivänä, kun olimme palaamassa MAP:sta kotiin, maantiellä automme vierestä juoksi kovaa vauhtia pieni koira. Pysäytimme auton, mutta koira juoksi peloissaan eteenpäin vilkaistuaan kerran meihin päin. Näimme miten se juoksi yhden hylätyn talon pihaan ja jäi portille istumaan. Magda nousi autosta ja käveli varovasti kohti koiraa, jutellen koko ajan rohkaisevasti. Minä odottelin kauempana ja toivon, että koira päättäisi luottaa.

Ei kulunut kauaakaan kun näin Magdan nostavan koiran syliinsä ja lähetin sanattoman kiitoksen jonnekkin. Koira, joka paljastui pojaksi, painautui Magdan rintaa vasten ja tiesi pääseensä turvaan. Ajoimme kotiin, jossa Magda ajoi pahimmat takut pojasta ja kävi sen kanssa kylvyssä. Karvojen alta paljastui todella laiha koiralapsi. Hampaiden perusteella sillä on ikää vain noin vuoden verran.

Päätimme, että pojan nimeksi tulee Niklas ja se saa nukkua seuraavan yön kanssani, jotta se ehtii vähän toipua koettelemuksistaan. Niklas hyppäsikin sänkyyn välittömästi, kun pääsin itse sinne ja sen jälkeen se käpertyi tiiviisti nukkumaan päälleni. Heräilin välillä ja Niklas oli koko ajan kiinni minussa. Se on hyvin kiintynyt ihmisiin ja vaikka se tulee hyvin toimeen toisten koirien ja kissojenkin kanssa, huomaa, että se siirtyy aina lähemmäs, koittaen saada ihmisen koko huomion, kun paikalle tulee joku lajikumppani. Niklasta jännittävät vähän isokokoisemmat koirat ja niidenkin seurassa se tulee mielellään ihmisen ”turviin”.

Niklas ei ole haukkuvainen eli sen koti voi sijaita myös kerrostalossa. Poika on säkäkorkeudeltaan noin 35 senttiä ja painoa sillä on tällä hetkellä noin 5 kiloa, mutta parin kilon painonnousu sen tällä hetkellä liian laihaan kehoon on vain hyväksi.

Niklas sai oman kodin heinäkuun alussa 2013.

[divider scroll_text=””]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020