Nimah

Ikä/Synt: 2015
Sukupuoli: Narttu
Leikattu: Steriloitu
Sijainti: Suomessa

Nimah löysi oman, uuden loppuelämän kodin marraskuussa 2021. 

5.10.2021 Nimah kävi koirapuistossa harjoittelemassa koirakontaktien ottamista ja näin hyvin meni! Nyt ollaan entistäkin varmempia siitä, että Niman voisi luovuttaa koirakotiin, jossa koirakaverista saattaisi olla merkittävä tuki Niman arkeen.

 

 

___________________________________________________________

 

 

Kotia etsivän Niman kuulumisia! 🐶

 

19.09.21 Kävin Niman kanssa tutustumassa vieraisiin koiriin ja ihmisiin. Video on otettu ensimmäisen 15min aikana ja siinä näkyy hyvin jännitys, mikä Nimalla ensin oli. Nosti hän pari kertaa huultakin ja takapään karvat olivat jonkin aikaa pystyssä. Oltiin paikalla n.tunti ja kuvista näkyy hyvin, miten Nima rentoutui.

 

Nima on kiinnostunut muista koirista. Paikalla oli parhaimmillaan 12 vierasta koiraa, joista suurin osa oli narttuja. Nima hyötyisi varmasti tasapainoisesta ja narttukoirista pitävästä koirakaverista, joka osaisi antaa aluksi tilaa eikä käy hiillostamaan ensitöikseen. Koirakaverin pitäisi olla maksimissaan Niman kokoinen (60cm), sillä laumanvartijoihin Nima ei halunnut ottaa kontaktia ja belkkarikaan ei ollut ihan lemppari. Mieluisimmat koirat tuntuivat olevan saksanseisoja- ja labbisnartut, sekä pikkupötkylä poika. Nima ilmaisee itseään hyvin ja lukee toisia koiria ongelmitta.

 

Minuun Nima otti todella hyvin kontaktia, vaikka oltiinkin nähty vain kerran reilu viikko sitten. Tuli luokse, heilutti häntää, tuli kainaloon jne. Uusiin ihmisiin tutustuminen tapahtui toisten koirien peesissä, mutta koirat kiinnostivat enemmän. Nima on miellyttävä lenkkikaveri, reipas autoilija ja todella tottelevainen. Varman ja kokeneen kodin, sekä oikeanlaisen koirakaverin kanssa Nimalle saattaisi aueta aivan uusi ja stressitön elämä.

 

Mikäli olet pohtinut koiran ottamista pidemmän aikaa ja koet, että sinulla olisi tarjota Nimalle sopiva koti, olethan yhteydessä Miraan, mira@pelastetaankoirat.com ❤️

 

 

 

___________________________________________________________

 

7.9.2021 Nimah kävi moikkaamassa meidän laumaa ❤️ Chihuahua oli selkeästi kivoin, mutta kahden vieraan nartunkin kanssa yhteislenkki sujui vain pienten hetkellisten murinoiden saattelemana.

 

Nima lukee ihmistä kuin avointa kirjaa ja on todella hyvin ohjattavissa. Ohjausta oikeaan suuntaan, sitä Nima kaipaa ja tarvitsee. Stressitasot laskee nopeasti ja tytöstä näki nyt jo ilopillerin luonteen. Peruskäskyt on hallussa ja namin eteen tehdään mitä vain.

Harmi, että Nima on musta, keskikokoinen ja sileäkarvainen, muuten hänellä olisi varmasti jo useampi kotiehdokas!
Jos Nimah voisi olla uusi perheenjäsenesi ota yhteyttä Miraan mira@pelastetaankoirat.com

 

___________________________________________________________

 

Nimah on noin kuusivuotias sekarotuinen narttu, joka tuli Suomeen Romaniasta noin vuoden vanhana 2016 joulukuussa. Nimah oli yksi kolmesta pellonlaidalta pahvilaatikossa hylättynä löydetyistä muutaman viikon ikäisistä narttupennuista, jotka pelastettiin ensin paikalliselle koiratarhalle ja tuotiin Pelastetaan koirat ry:n kautta Suomeen uusiin perheisiin.

 

Nimahssa on todella paljon hyvää, mutta myös sellaisia haasteita, että joudumme raskain mielin elämänmuutosten takia etsimään hänelle uutta kotia viiden yhteisen vuoden jälkeen.

 

Aloitetaan hyvillä asioilla. Nimah on todella kaunis ja suloinen keskikokoinen (säkäkorkeus 62cm, painoa noin 25kg) koira. Nimah on todella helppo arkikoira ja tykkää sohvalla makoilusta, hellyydestä ja huomiosta. Vaikka Nimah tykkää laiskottelusta, niin hän on todella hyvä lenkkikaveri pidemmälläkin lenkillä ja myös juostessa. Ulkona Nimah käyttäytyy muutenkin todella hyvin; ei rähjää remmissä, eikä vapaana pitäessä katoa kauaksi näköpiiristä ja saapuu salamana kutsuttaessa paikalle. Nimah on älykäs, oppii uusia asioita hyvin, on tottelevainen ja nauttii koulutustilanteista (ja etenkin namittaessa, mutta ilmankin). Nimah on leikkisä ja hyvän tuulinen. Nimah on myös ollut aina todella terve. Eläinlääkärikäynneillä ei ole koskaan löytynyt mitään paria elintasokiloa vakavampaa ja koiran terveyttä on melkeinpä pitänyt aina itsestäänselvyytenä.

 

Nimahn ongelmat liittyvät kaikki enemmän tai vähemmän sisätiloihin ja sisätiloissa käyttäytymiseen vieraiden paikkojen, ihmisten ja koirien kanssa.

 

Nimah on pelkoaggressiivinen uusien tuttavuuksien kanssa ja ottaa vierailijat aina vastaan kovalla haukulla, jolloin koiraa on myös huomattavasti vaikeampi kontrolloida. Nimah lämpenee uusille ihmisille hitaasti ja hieman huonotapaisesti seuraa vierailijoita ja aika ajoin jopa paimentaa näykkimällä vieraan housunreunasta, kun omistajan silmä välttää. Ongelmat koskevat lähinnä miehiä ja naisien kanssa Nimah tuntuisi ystävystyvän nopeammin. Säännölliset vierailijat pääsevät kuitenkin ennemmin tai myöhemmin myös koiran suosioon, kun epävarmuus on ylitetty. Uusien vieraiden kotona käydessä saa kuitenkin säilyttää huomionsa koiran käytöksessä ja huoltomies ei koskaan pääse yllättämään.

 

Nimah ei ulkona käyttäydy muita koiria kohtaan aggressiivisesti, joskin saattaa liian innokkaasti tuttavuutta tekeville ärähtää. Nimah ei helposti lähde leikkimään muiden koirien kanssa, mutta silloin tällöin saattaa pienempien koirien kanssa innostua ihan kunnolla. Koirapuistoissa on yleisesti mennyt ihan hyvin. Sisätiloissa toisen koiran kanssa meillä ei sen sijaan ole ollut kovin hyviä kokemuksia ja tämmöisen tilanteen sattuessa on yleensä päädytty pitämään koiria erillään.

 

Ehkä hankalin asia Nimahissa on kuitenkin eroahdistus. Nimah ei kykene olemaan yksin vieraissa paikoissa ja yrittää raapia itsensä vieraista paikoista ulos. Uuteen kotiin sijoittuminen vaatii johdonmukaista yksinoloharjoittelua ennen kuin asiat alkavat sujumaan. Keittiöradio on tuntunut helpottavan prosessia, mutta tämä saattaa olla omistajan ihan oma ja väärä johtopäätös. Asunnolla itsellään ei tuntuisi olevan hirveästi merkitystä. Nimah on asunut erilaisissa asunnoissa Helsingin keskustan kerrostaloista Espoolaiseen rivitaloon ja kaikkiin on lopulta kotiuduttu.

 

Kun summataan Nimahin haasteet yhteen, niin suurimmaksi ongelmaksi muodostuu hoitopaikan löytäminen. Perus arkena ongelmia ei yleensä ole, mutta esim. työmatkailun ja muun arvaamattoman poissaoleilun osalta tämä aiheuttaa hankaluuksia. Koska Nimah ei tule oikein sisätiloissa toimeen muiden koirien kanssa sekä vierastaa uusia ihmisiä ja paikkoja, niin hoitopaikkojen löytäminen on ollut todella vaikeaa ja koira sitoo siis hoitopaikan puuttuessa aina jonkun kotiin.

 

Nimah on upea ja ihana koira todella monella tapaa ja toivoisimme todella, että hänelle löytyisi rakastava ja rauhallinen loppuelämän koti. Nykyisestä kodista löytyisi sitten myös tarvittaessa meiltä puuttunut hoitopaikka.

 

Yhteydenotot ja kyselyt Nimahsta Miralle sähköpostitse: mira@pelastetaankoirat.com

Nimah löysi oman, uuden loppuelämän kodin marraskuussa 2021. 

 

 Tarhakertomus 09/2016

 

Nämä kolme mustaa sisarta hylättiin Giurgiussa pellolle, kauas asutuksesta ja jätettiin kylmästi varmaan kuolemaan. Kohtalolla oli kuitenkin toisenlaiset suunnitelmat – se johdatti pentujen luokse Magdan ja Florinin. Ohi ajavien pelastajien silmiin tarttui pieni musta nyytti keskellä kellertävää peltoa. Auto pysäytettiin ja yhden nyytin sijasta löytyikin kolme saman näköistä pentua. On varmasti sanomattakin selvää, että nämä nyytit kannettiin turvallisessa sylissä autoon ja tuotiin MAP:iin, jossa tytöistä huolehdittiin ja ne saivat varttua vailla vaaraa.

 

Tytöt ovat nyt vähän alle vuoden ikäisiä, sirorakenteisia ja noin 50 senttisiä säkäkorkeudeltaan. Kaikki kolme siskosta ovat uteliaita, leikkisiä, energisiä ja hyväntuulisia, upeita mustia kaunottaria. Tytöistä silti huomaa, että varhaisimpina pentuaikana he eivät ole saaneet olla ihmisen kanssa.

 

Tämä näyttäytyy siten, että tytöt eivät ensimmäisenä tunge vieraan syliin, haistelevat kyllä ja tulevat luokse, mutta hieman säikkyen. Uteliaisuus ja seurallisuus kuitenkin voittaa arkuuden ja kun heidät vaan nostaa syliin, kaikki nauttivat olostaan. Sylissä tytöiltä unohtuu säikähtelyt tyystin, he lötköttävät rentoina silmät kiinni tai katselevat iloisina muiden juoksua ulkoaitauksessa ilman minkäänlaista aikomusta lähteä sylistä pois kavereiden luokse.

 

Tytöiltä löytyy myös itsenäisyyttä ja he menevät pitkin poikin ulkoiluaitausta – välillä tiiviisti yhtenä laumana, välillä yksikseen. Juokseminen ja leikit ovat näiden tyttöjen lempipuuhaa, ainakin silloin, kun tarjolla ei ole lämpöistä tuttua syliä. Tytöt eivät räyhää aidan takaa tarhan muille koirille, vaikka siellä olisi vastassa provosoiva ja äänekäskin joukko, näitä tyttöjä ei räyhääminen tunnu kiinnostavan.

 

Nimah tuntuisi olevan siskoksista itsenäisin ja kulkevan eniten omia polkujaan. Syliin nostaminen jännitti aluksi, minkä huomasi vain jännittyneestä sirosta vartalosta ja tiheästä hengityksestä. Ei ollut puhettakaan, että Nimah olisi laittanut vastaan, saatikka halunnut satuttaa minua. Syli olikin ihan kiva paikka ja hellyystuokion jälkeen Nimah lähti reippaasti jatkamaan touhujaan, jotka olin keskeyttänyt. Nimah sopisi kolmikosta todennäköisesti parhaiten ainoaksi koiraksi.

 

Neleh oli tytöistä rauhallisin. Nostaessani Nelehin syliini, sydämeni pomppi ylikierroksilla kaikesta Romanian pahuudesta. Neleh painautui minuun kiinni, hengitteli rauhallisesti ja hetken päästä huomasin, että hengitykseni ja sydämeni tasaantui samaan tahtiin. Neleh jaksoi maltillisesti olla kuvausmallinamme kun asettelimme kukkaa sen korvan taakse ja sylistä Neleh piti ihan nostaa pois. Neleh on siskoksista eniten vinttikoiramaisin.

 

Neetah tuli syliini samalla tavoin kuin Nimah, hieman jännittäen, mutta rentoutui nopeasti. Neetah ei olisi lähtenyt sylistäni pois mistään hinnasta, se taipui mitä ihmeellisempiin asentoihin pysyäkseen sylissäni yrittäessäni hienovaraisesti nousta ja laskea Neetahin maahan. Jossain vaiheessa Neetah oli kuin makaava patsas käsivarsillani, liikkumatta ja hiiren hiljaa, että saisi jatkaa lähellä oloa edes vielä hetkisen.

 

Sylissä olon jälkeen kaikki kolme siskosta tervehtivät meitä tuttavallisemmin, hypähtivät vasten ja olivat iloisia jälleennäkemisestä. Tytöt ovat kilttejä ja hyväluontoisia, niiden todella toivoisi pääsevän omiin koteihin jo nyt kun he ovat vielä nuoria ja vastaanottavaisia. Pelkäämme vain pahoin, että tytöille käy kuten monille muillekin mustille koirille, ne jäävät jostain syystä valitsematta.

 

Nämä tytöt olisivat kyllä valitsemisen arvoisia ja potentiaalisia moneenkin eri tyyppiseen kotiin; tytöistä olisi varmasti harrastuskoiriksi ennen pitkään tai ihan vain kotikoiriksi, seuraksi lenkkipolulle, lapsiperheeseen, kerrostaloon, toisen koiran kaveriksi, ainoaksi koiraksi… listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tytöt tuntuvat olevan sellaisia, että niistä voisi tulla ihan mitä vain, mihin suuntaan oma ihminen heitä vain ohjaakaan. Ja ohjausta tytöt toki tarvitsevatkin vielä.

 

Nimah sai oman kodin marraskuussa 2016.

 

Yhteydenotot ja kyselyt Nimahsta Miralle sähköpostitse: mira@pelastetaankoirat.com

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020