Node (ent. Notre dam)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Syyskuu 2006:

NotreDam on hiljattain tarhalle tuotu noin 5-vuotias poika. Sen ujon ulkokuoren alla piilee utelias hurmuri. Se pitää ihmisen läheisyydestä ja hakee taluttajaltaan turvaa ja rohkaisua lenkin aikana. NotreDamilla ei ole tarvetta mahtailla muille uroksille, vaan se tulee toimeen, mikäli toinenkin on avoimella mielellä. NotreDam on tarhaoloissa hiljainen poika, joka jää paikalleen istumaan, silmissään kysyvä katse…jätätkö minut taas yksin? Tällä pojalla on paljon annettavaa elämänsä ihmiselle.
Notredamin säkäkorkeus on n. 60 cm.

19.10.2006

Notski tulee toisten koirien kanssa toimeen, niiden seuraan se ei kuitenkaan erikoisemmin edes vapaana ollessaan hakeudu. Notredam tuli heti luokse kutsuttaessa. Nuori narttu yritti innostaa sitä leikkiin mutta mielummin poika nuuskutteli mielenkiintoisia hajuja. Kun tyttö vaan yritti ja yritti, jopa hyppimällä Notredamin päälle, poika rähähti. Kerran ja käskevästi. Toisen uroksen kaveriksi Notredam ei ole todennäköisesti oikea koiravalinta. Rauhallisen nartun kaverina poika kyllä viihtyisi varmasti, kuten ainoanakin koiruutena.

Kuulumisia kotihoidosta 25.11.2006

Notski on luonteeltaan rauhallinen ja ystävällinen, pikkuhiljaa se on rohkaistunut ja sillä on halua luottaa ihmiseen, töitä notskin kanssa täytyy olla valmis tekemään, mutta se palkitaan varmasti. Ihmisryhmät ja liian innokasta tuttavuutta tekevät saavat pojan epävarmaksi. Pieniä lapsia Notski pelkää edelleen, äkkinäiset kiljahdukset ja liikkeet saavat sen varuilleen joten pienten lasten perheeseen en Notskia suosittelisi. Notski kärsii eroahdistuksesta joka ilmenee oven raapimisena ja rauhattomuutena.

Toisten koirien kanssa Notski tulee toimeen, koirapuistossa se on ollut tekemisissä leikattujen urosten ja narttujen kanssa, toisen koiran ei tarvitse paljoa sanoa niin Notski väistyy eikä lähde ärinään mukaan. Nykyään se intoutuu toisinaan kilpajuoksuihin mukaan ja käy häntä pystyssä örisemässä aidan ohi kulkeville koirille. Tulevassa kodissa voisi hyvinkin olla esimerkiksi rohkea tyttökaveri avustamassa Notskia rohkaistumaan vielä lisää. Notski on sisäsiisti ja tulee toimeen myös kissojen kanssa.

Notskilla on vasemmassa takajalassa vanhan onnettomuuden aiheuttama vamma, tästä syystä vasen jalka on lyhyempi kuin oikea. Jalasta ei pitäisi eläinlääkärin arvion mukaan aiheutua Notskille kipua eikä toimenpiteitä. Notskin paino täytyy kuitenkin ehdottomasti pitää tasaisena ja ylipainoa ei saa tulla. Jalan kestävyyden kannalta on myös aiheellista huolehtia lihasten kuntouttamisesta ja ylläpitämisestä.

Kuulumisia kodista 9.6.2007

Heippa! Ajattelin nyt pitkästä aikaa kirjoittaa kuulumisia kun on pitänyt niin kiirettä ettei ole ehtinyt. Nimeni siis on nykyisin Node.. Puoli vuotta on jo kulunut aikaa kun pääsin uuteen kotiini. Aika on mennyt ihan siivillä ja kivaa on ollut. Jonkun verran olen reipastunut tai oikeastaan aika paljonkin. Vieraat ihmiset vähän vielä kummaksuttaa mutta kun saan rauhassa haistella ja tutustua niin kyllähän nekin ihan mukavia ovat =). Koirapuistossa käydään joka viikko ja on saatu paljon uusia kavereita. Kotonakin kyllä riittäisi ihan tarpeeksi kun monta kissaa pyörii jaloissa, mutta on ne loppujen lopuksi ihan ok. Vihdoin
olen saanut lähemmin tutustua pupuunkin, kun emäntä ensin luulin että meinaan syödä sen iltapalaksi. Hyvinhän kaikki sitten meni kuitenkin. Vähän haisteltiin ja sitä voin hiukan pusutellakkin =). Tosi paljon tykkään rapsutuksista ja sohvalle menoa ei voi edes isäntä minulta kieltää kun olen sen niin hyväksi paikaksi todennut. Kylässä vaan katsotaan vähän kummasti kun hyppään melkein heti sisälle tultua sohvalle. En kyllä ymmärrä että miksi?

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020