Noora

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Noora on matkannut kotihoitoon 5.4.08 Järvenpäähän, Pärnusta.

7.4.08 Kotihoitajan kertomaa:
Tässä jollekin onnekkaalle elämänsä koira. Noora on todella suloinen tapaus, varsinainen sydämenvalloittaja. Luonteeltaan Noora on hyvin rauhallinen ja nauttii silminnähden ihmisen läheisyydestä. Leikkisäkin puoli on paljastunut pallonhakuleikin tiimoissa, noutaa pallon ja tipauttaa jalkoihin uutta heittoa varten. Heti ensimmäisenä iltana hyppäsi sohvalle kierimään ja luuta kaluamaan: ”tänne mä oon nyt tullu ja kiitti vaan luusta, rapsuttaakin saa!” Yöt on nukkunut rauhallisesti omalla paikallaan tai sängyssä kainalossa, on siis kotiutunut loistavasti. Oman rauhallisen uroskoirani kanssa tulee hienosti juttuun, eikä ainakaan vielä ole ollut mustasukkainen huomiosta tai edes ruuasta. Tulee hyvin juttuun myös kissojen kanssa, on utelias, mutta jättää kuitenkin kissan omaan rauhaan. Juoksukohtauksen saanutta kissaa saattaa innostua jahtaamaan, mutta lopettaa käskystä.

Ulkona äänekkäitä autoja katsellaan kummissaan, ja ihmisiä sekä koiria pitäisi päästä moikkaamaan. Ei ole haukkunut vielä kertaakaan, ei edes toisia koiria tai kerrostalon ääniä. Hissi on vielä hieman pelottava, mutta välillä kävelee sinnekin ilman houkutteluja. Portaiden kanssa ei ongelmaa. Hihnassa ei vedä, mutta menee puolelta toisille ja kaikkien mahdollisten tolppien ympäri, oppii varmasti kuitenkin nopeasti miten hihnassa kävellään. Lenkillä hypähtää monesti kevyesti vasten hakemaan rapsutuksia. Pannan tai valjaiden laittoa arastelee vielä, mutta kun tuo inhottava kapistus on saatu päälle, ei sen olemassaolo enää ahdistakaan. Irti en ole vielä uskaltanut pitää, mutta fleksissä tulee heti luokse kutsuttaessa.

Nooralta puuttuu toinen silmä, mutta se ei näytä menoa haittaavan. Korkeutta on kertynyt n. 47cm ja painoa 13kg. Tyttö on siis pienen ja keskikokoisen koiran välimaastossa, hyvin syliin ja kainaloon mahtuva (ja pyrkivä) tapaus. Ikäarvion mukaan noin 2-vuotias. Vaikka kerrostaloelämä ei ole tuottanut ongelmia, Noora varmasti nauttisi hieman rauhallisemmasta ympäristöstä. Olisikin ihanaa, jos se pääsisi omakotitaloon tai ainakin kaupungin laitamille hyvien lenkkimaastojen läheisyyteen.

Laivakoiramaisen ilmeen innoittamana näen Nooran istumassa laiturin nokassa Suomen kesästä nauttimassa. Vieressä voisi olla se oma ihana ihminen, joka arvostaa läheisyyttä ja hyvää ystävää. Toivon Nooran pääsevän omaan kotiin mahdollisimman pian, koska vaikuttaa nopeasti kiintyvältä ja äärettömän uskolliselta koiralta. Tähän mennessä jokainen Nooran luottamuksen voittanut ihminen on saanut ujon pusun poskelle, sellainen tyttö on Noora!

Noora sai kodin huhtikuussa 2008.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020