Paco

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”6 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Pacon kuulumisia 10.10.2016

Kohta seitsemän vuotta sitten Paco (Ruska) ja Tarik (Romeo) hylättiin yhdessä Romanian kaduille. Vuoden 2013 syyskuussa veljesten tiet erosivat, kun koirarankkurit saivat pyydystettyä kookkaamman veljeksistä, Tarikin, ja se kuljetettiin Giurgiun pahamaineiselle kunnalliselle koiratarhalle.

10.10.2016 nämä ennen kadulla yhdessä eläneet koiraveljekset tapasivat toisensa Suomessa, ensimmäistä kertaa tuon kohtalokkaan päivän jälkeen. Pitkän ajan ja kaikkien vaikeuksien jälkeen vihdoin ollaan tässä <3 Tälläistä vierailua ei ihan joka päivä pääse todistamaan. Tuhannet kiitokset kaikesta näiden poikien adoptioperheille.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 03/2014

Kuusi vuotta sitten Paco ja Fluturas hylättiin kadulle. Ne olivat tuolloin vielä pieniä koiravauvoja, jollaisten kuuluisi kurkistella maailmaa kotiovensa raosta uteliaasti ja varoen, omistajan pitäessä huolen ettei mitään pahaa pääse sattumaan. Sen sijaan näiden koiraveljesten kohtaloksi koitui yrittää vältellä potkuja, koirarankkureita ja myrkkysyöttejä, jotka vaanivat jokaista hylätyksi joutunutta eläintä Romaniassa.

Pieni onnenkantamoinen poikien matkaan oli kuitenkin mukaan sattunut, kun ne olivat tulleet jätetyiksi alueelle, jolla asui myös eläinrakasta väkeä. Pojat saivat ruokaa aina, kun sitä ihmisiltä liikeni, lempeän sanan, joskus silityksenkin.

Vuoden 2013 syyskuussa veljesten tiet erosivat, kun koirarankkurit saivat pyydystettyä Fluturasin ja se kuljetettiin Giurgiun pahamaineiselle kunnalliselle koiratarhalle. Veljeksistä parhaansa mukaan huolta pitänyt romanialaisrouva Lili otti hädissään yhteyttä Magdaan ja saimme ison taistelun jälkeen Fluturasin ulos tarhalta ja yhteistyötarhallemme MAP:iin turvaan. Se odotti kauan kotiaan, mutta lopulta viime kesän ollessa aluillaan tämä iso, herkkä koirapoika pääsi matkustamaan oman, ihanan perheensä luo Suomeen.

Tutulla kotikadullaan vuosia selvinnyt Paco oli myös lopulta jäänyt koirarankkureiden kynsiin. Se onnistui pakenemaan, mutta rouva Lili, joka oli vain pari viikkoa aiemmin pelännyt sen puolesta alueella myrkkysyöttejä kylväneen ihmisen vuoksi, ei uskaltanut enää riskeerata vaan laittoi katukoirapojan kiinni ketjuun suojellakseen sitä. Koko elämänsä vapaana elänyt Paco oli hämillään ja surullinen. Se ei ymmärtänyt miksi se oli kahlehdittu. Se vain istui koppinsa edessä hytisten kylmästä, surullisin silmin katsoen.

Pacon onneksi yhteistyötarhaltamme MAP:sta oli lähdössä koiria omiin koteihinsa Suomeen ja tammikuun alussa pojalle järjestyi tarhalta turvapaikka.

Paco on ”villi ja vapaa” luonne ja sillä tuntuu olevan poikamaisen ilkikurista pilkettä silmäkulmassaan. Kun olin menossa moikkaamaan poikaa koirien ulkotarhaan, se karkasi viereiseen aitaukseen, jossa oli sille vieraita koiria. Paco tervehti iloisena uusia koirakavereita ja nautti sydämensä pohjasta, kun pääsi juoksentelemaan miten halusi. Pacosta oli myös todella hauskaa juosta karkuun ja ”lällätellä” ihmisille, kun sitä koitettiin saada takaisin omaan tarhaansa. Hetken ilakoituaan se suuntasi omalle paikalleen ja katsoi ihmistä, kuin itse viattomuus; ”mitään en ole tehnyt”.

Kun Paco saa päästeltyä suurimmat höyryt siitä paljastuu todella herttainen ja positiivinen herrasmies. Se ei hypi vasten tai rynnistä päälle vaan tulee nätisti luo pyytäen rapsutuksia. Aina välillä poika saattaa juosta sinne sun tänne tarkastaakseen ”mitä ja missä nyt tapahtuu”, mutta palaa pian taas ihmisen luo hakemaan hellyyttä. Paco on positiivinen, iloinen ja reipas koira. Se tuntuu olevan toiminnan mies, joka on aina valmis ja halukas lähtemään oman perheensä kanssa kaikkialle mukaan.

Paco on säkäkorkeudeltaan alle 50 senttinen, aika roteva pojanjässikkä.

Paco sai oman kodin maaliskuussa 2016.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020