Pantly

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”Steriloitu
” sijainti=”Suomessa”/]Pantly löydettiin 28.5. harhailemasta itsekseen. Tarhan rutiineihin kuuluu lukea jokaisen koiran niskasta, onko mikrosirua ja Pantlylta sellainen löytyikin ja seuraavaksi tarhan työntekijät selvittivät, löytyykö sirun perusteella omistaja. Useinkaan omistaja ei ole rekisteröinyt sirua ja koiraansa minnekään, mutta jälleen Pantlyn kohdalta tieto löytyi. Tarhan työntekijä soitti kotiin ja kertoi heidän koiransa löytyneen. Puhelimeen vastannut perheen äiti kertoi, että Pantly on heidän kotoa poismuuttaneen poikansa koira, eivätkä myöskään vanhemmat halua sitä takaisin. Syyksi sanottiin Pantlyn villiys.

Pantlylle ikää on kertynyt kutakuinkin vuoden verran, mahdollisesti hieman allekin. Tottakai se on ”villi” eli energinen nuori naisen alku. Pantly on kaiketi elänyt koko lyhyen elämänsä kotikoirana ihmisten keskuudessa, koska se pitää ihmisistä erittäin paljon. Tarhalla sitä käy lenkittämässä myös lapsiperheet ja se suhtautuu kaikkiin ihmisiin suurella rakkaudella. Vaikka se vetääkin hihnassa ja on selvästi kouluttamaton, se kuuluu niihin koiriin tarhalla, jotka saavat lenkkeillä viikonloppuisin lähes koko päivän, kun virolaiset vapaaehtoiset menevät tekemään vapaaehtoistyötä tarhalle. Ihmisiin tuntuu vetoavan Pantlyn pirteä ja positiivinen elämänasenne, jonka vuoksi itsekin tulee hyvälle tuulelle. Liekö tämän asenteen, iän vai molempien vuoksi Pantly tulee toimeen myös toisten koirien kanssa mainiosti. Sen isot ”pysyäkö pystyssä vaiko eikö” -korvat ovatkin tuttu näky leikkiaitauksessa, missä on ihmisten lisäksi yleensä myös jokin toinen koira.

27.6.2009 Nyt kuukauden tarhalla oltuaan Pantlysta huomaa sen kasvaneen jonkin verran ja kropan olevan enemmän aikuisen koiran mallinen ja entistä paremmin näkee senkin, että tytöstä virtaa suurimmaksi osaksi saksanpaimenkoiran perimä. Korkeutta sillä on alle 60 cm. Luonne ei kuitenkaan ole muuttunut miksikään. Pantly on yhä sama iloluonteinen tyttönen, joka nauttii elämästä tässä ja nyt. Näkisin sen uudessa kodissaan mieluusti harrastuskentillä ja reippailla, pitkillä lenkeillä.

11.7.2009 Pantly on nyt steriloitu tarhalla. En tiedä, johtuiko toipilasajasta vai jostain muusta, mutta tyttönen vaikutti nyt hieman rauhallisemmalta kuin aikaisemmin. Yhä neidillä kuitenkin riittää virtaa ja tarmoa kaikkeen hauskaan myös uudessa kodissa, jonka se toivottavasti saa pian.

Pantly sai kodin elokuussa 2009.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020