Piki

Nugan, nykyisin Pilkku, kahdeksan pentua syntyivät Suomessa illalla 30.11.2008. Lapsukaiset ovat nyt siirtyneet hoitopaikkaan Orivedelle odottelemaan omia kotejaan. Komeita koiria Pilkun pennuista kasvaa, 9 viikon ikäisinä on paino jo kymmenen kilon tietämillä. Rakenteeltaan pennut ovat jykevähköjä. Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta selvästi herra on ollut kookas. Aikuisina näistä tulee yli 60cm korkeita ja painoakin tulee kertymään useampi kymmenen kiloa, ehkäpä ison uros tulee saavuttamaan 60kg rajan.
Koska pentujen rotusekoituksessa on todennäköisesti jotain laumanvartijarotua jopa molempien vanhempien puolella, niiden tulevat kodit sijaitsevat ensisijaisesti rauhallisella alueella haja-asutusalueella. Tulevilta kodeilta vaaditaan kiinnostusta laumanvartijatyyppisiä koiria kohtaan sekä tietoa siitä mitä tällainen koira tarvitsee kasvaakseen onnelliseksi ja tasapainoiseksi aikuiseksi.

Pennut on madotettu useamman kerran, ne on tunnistusmerkitty mikrosirulla, rokotettu ja eläinlääkäri on ne tarkistanut. Pentujen kulukorvaus on 250 eur.

Piki likka sai minensä koska oli syntyessään ihan tumma naamastaan. Väri on nyt vaalentunut huomattavasti mutta vallan suloinen musta kuono Pikillä toki edelleen on. Piki on likoista sieltä pienemmästä päästä mutta pärjää mm. ruokakupilla kyllä. Itseään kookkaampien veljiensä kaikkein villeimpiin leikkeihin Piki ei pitkään halua osallistua, jos ollenkaan. Piki tapittaa tummilla silmillään tarkasti ihmisten touhuja ja istuskelee sylissä mielellään.

28.2.09. Piki viettää huomenna 12 viikoissynttäreitään. Piki on kasvanut koossaa kiinni sisarensa ja osallistuu nykyisin enemmän pentueen yhteisiin mylläyshetkiin kun pienempänä. Piki leikkii mielellään ihmisten kanssa, ja sen terävät hampaat tulevatkin vierailijalle tutuksi, jos sallit Pikin lelun sijaan purra kättäsi. Ulkoisesti Piki hiukan poikkeaa muista; aavistuksen sileämmällä turkillaan ja pyöreämmällä naamallaan. Pikin silmissä ja katseessa on jotakin varsin luomavaa ja se tuntuu tietävän sen. Piki kietoo varomattoman helposti siron tassunsa ympärille.

Piki sai kodin huhtikuussa 2009.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020