Pikkumusta, Mupe

Nugan, nykyisin Pilkku, kahdeksan pentua syntyivät Suomessa illalla 30.11.2008. Lapsukaiset ovat nyt siirtyneet hoitopaikkaan Orivedelle odottelemaan omia kotejaan. Komeita koiria Pilkun pennuista kasvaa, 9 viikon ikäisinä on paino jo kymmenen kilon tietämillä. Rakenteeltaan pennut ovat jykevähköjä. Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta selvästi herra on ollut kookas. Aikuisina näistä tulee yli 60cm korkeita ja painoakin tulee kertymään useampi kymmenen kiloa, ehkäpä ison uros tulee saavuttamaan 60kg rajan.
Koska pentujen rotusekoituksessa on todennäköisesti jotain laumanvartijarotua jopa molempien vanhempien puolella, niiden tulevat kodit sijaitsevat ensisijaisesti rauhallisella alueella haja-asutusalueella. Tulevilta kodeilta vaaditaan kiinnostusta laumanvartijatyyppisiä koiria kohtaan sekä tietoa siitä mitä tällainen koira tarvitsee kasvaakseen onnelliseksi ja tasapainoiseksi aikuiseksi.

Pennut on madotettu useamman kerran, ne on tunnistusmerkitty mikrosirulla, rokotettu ja eläinlääkäri on ne tarkistanut. Pentujen kulukorvaus on 250 eur.

Pikkumusta on tämän pentueen siro kaunotar. Saattaa näyttää että isommat joskus jyräävät Pikkumustaa mutta kyllä likka pärjää. Sen mitä muut yrittävät massalla saada aikaiseksi, Pikkumusta tekee nopeudellaan; esim onnistuu pysymään herkullisen luun omistajana.

28.2.09. Pikkumusta on huomenna 12 viikkoa. Pikkumusta ei ole enää pikku, eikä mustakaan.. Mustaan turkkiin on tulossa kauniita harmahtavia sävyjä ja likka on saman kokoinen kun muutkin siskot. :-) Luonne on ihastuttavan vihastuttava! Pikkumusta juoksee, leikkii, tutkii, on kiinnostunut kaikesta ja haluaa ehdottomasti olla mukana kaikessa, kokoajan. Pikkumusta ei jää jalkoihin, eikä varmasti paitsi mistään. Tarvittaessa melko ärpäkkäkin neiti. Pikkumustis raivaa tiensä syliin muiden sisarusten yli. Päästyään tavoitteeseensa, istuu etutassut kaulan molemmin puolin ja suukottelee runsaasti. Likoista ainut joka, joka päivää haastaa Sukan kerran jos toisenkin.

26.4.09. Pikkumusta eli Mustis, Muksu, Mupero, on pentueesta viimeinen joka odottelee sitä juuri oikeaa kotia itselleen. Muksu tulee toimeen hoitopaikan koirien kanssa, sekä narttujen että uroksen. Huomioitavaa on kuitenkin se että neiti kokeilee laumassa kokoajan paikkaansa ja rajojaan. Lauman tiukimmat kasvattajat saavat vielä Muksun kunnioituksen, niiltä ei riistetä keppejä eikä niille murista vaan niiden suupieliä nuollaan kunnioittavasti häntä alhaalla. Ne laumassa joiden ohi Muksu on henkisessä ja/tai fyysisessä koossa kasvanut, joutuvat yhä useammin ja useammin taipumaan tämän kipakan neidin tahtoon.
Tuttuja ihmisiä Muksu tottelee innokkaasti ja mielellään. Vieraita ihmisiä Muksu ensin tutkailee ja päättää sitten ovatko ne sen arvoisia että kannattaa olla kaveri vai jättääkö täysin huomiotta. Lenkillä Muksu kävelee jo hienosti hihnassa, ainoastaan vieraiden koirien ohituksessa Muksua täytyy ohjata rauhalliseen ohitukseen, mielellään neiti tarkistaisi jokaisen kanssa ollaanko kavereita vaiko ei. Pellolla ja metsälenkillä Muksua voi hyvin pitää vapaana mutta pitää tarkkailla ettei harhaudu jonkun kiinnostavan hajun perässä liian kauaksi. Kutsusta Muksu juoksee luokse niin kovaa kun vaan osaa juosta :-) Muksu rakastaa kanniskella esineitä; keppejä, palloja tai vaikka sammaltuppoa. Vaikka hampaat ovat vaihtumassa ja Muksu monessa kohtaa käyttäytyy kuin isompikin koira, se on ihanan kakaramainen, iloinen, utelias ja innostunut kun vaan pentu voi olla.

21.6.09. Muutaman päivän kuluttua vietämme 7 kk synttäreitä! MuksuMupero eli lyhyesti Mupe on reipas ja iloinen neiti. Painoa on kertynyt vajaat 25kg ja korkeutta reilut 50cm. Kovin kookkaasta neidosta ei siis ole kyse vaikka sekä painoa että korkeutta vielä varmasti tulee paljonkin lisää. Sisäsiisteys on hyvin hallussa. Mupe tulee periaatteessa toimeen niiden koirien kanssa jotka tulevat sen kanssa toimeen, haasteeseen Mupe on aina valmis vastaamaan. Mikään kova haukkuja Mupe ei ole mutta ilmoittaa tulijat tai muuten sen mielestä ilmoituksen vaativat asiat matalalla haukulla.

9.10.09. Mupella on menossa elämänsä ensimmäiset juoksut. Korkeutta on tällä hetkellä vajaat 60cm ja paino on 30,5kg. Mupe on edelleen mitä ystävällisin koira kaiken kokoisille ja ikäisille ihmisille. Mupe ei kuitenkaan ole tottunut pieniin lapsiin ja suhtautuu heihin ylitsevuotavassa innostuksessaan liian rajusti. Mupe on innokas kissojen ystävä, niin innokas etteivät kissat sellaista ystävällisyyttä halua. Tiukan valvonnan alla seurustelu sekä kissojen että lasten kanssa kyllä sujuu. Suotavaa kuitenkin olisi ettei tulevassa kodissa olisi pieniä lapsia eikä kissoja. Mupe luovutetaan ainoastaan omakotitaloon tai mahdollisesti rivitaloon jossa Mupella on jonkun verran omaa pihaa. Ei kerrostaloon. Mupe osaa olla kotosalla ilman ihmisiä, mitä nyt joskus on jonkun kirjan ”lukenut” ja jokusen kengän laatua tarkastellut. Mupella on koko tähän astisen elämänsä ajan ollut toisia koiria ympärillään mutta varmasti se tottuisi olemaan ainokaisenakin.

Mupe sai kodin marraskuussa 2009.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020