Pufa

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”4,5 kuukautinen” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]21.5.2011 Romanialainen Pufa on ollut nyt viikon kotihoidossa Suomessa. Kotihoitajan kertomaa:

Pufa on valloittavan suloinen ja kun sen näkee tekee heti mieli helliä sitä ja antaa sille rakastava koti. Pufa kuitenkin tulee vaatimaan kodiltaan myös muuta, kuin hellyyttä ja rakkautta.

Pufalle paras koti olisi koti, missä sillä olisi pieniä koira kavereita, koska pienten kanssa on huomattavasti helpompi Pufan mielestä tehdä tuttavuutta ja niiden kanssa uskaltaa leikkiä vaikka heti. Pufa tahtoisi kodin, missä sen kanssa alettaisi mahdollisesti harrastamaan jotain, esim agilityä. Ja kodin missä jaksettaisi kouluttaa myös tälläistä pienempää koiraa, koska Pufalla riittää innostusta ja motivaatiota oppia ja miellyttää ihmistä.
Pufa rakastaa kuunnella omaa ääntään ja usein haukkuminen jääkin sille ”päälle”, ja se alkaa helposti pitämään sellaista pientä pöffäys haukuntaa, joten paras koti Pufalle olisi varmasti jonkin muu kuin kerrostalo, koska Pufa reagoi herkästi ulkoa tuleviin ääniin (Pufan hoitokoti on erittäin rauhallinen rivitalo).

Pufa jännittää jonkin verran vieraita ja pysyykin niistä mielummin kaukana ja vaatii hetken aikaa tarkkailulle. Pufan voi kuitenkin vieraskin nostaa syliin tilanteessa kuin tilanteessa, ja Pufa on sitten sylissä hieman jännittyneenä, mutta tyytyy kohtaloonsa nopeasti ja menee makoilemaan vieraankin syliin. Pufa toimii myös lasten kanssa, mutta haluaa myös lapsia tarkkailla hetken aikaa, joten lasten tulisi olla jo sen ikäisiä, että ymmärtävät antaa koiralle rauhaa ja osaavat myös pyytää pentua lopettamaan riekkumisensa tai mahdollisesti tarjoamaan sille parempaa tekemistä.

Kun Pufa tottuu ihmisiin ja muihin eläimiin, tulee siitä melkoinen riiviö, se rakastaa ihmisiä aivan valtavasti ja haluaa koko ajan olla ihmisen lähellä. Se jaksoi alkuun yrittää repiä lahkeita ja pureskella sormia, mutta oppi pian, että se on kiellettyä. Pufa, pentumaiseen tapaan, opettelee kaikesta kaiken ottamalla esineet tai asiat suuhunsa, mutta on nopeasti oppinut, mikä on sallittua ja mikä ei. Mutta koska Pufa on vielä varsin nuori, tarvitsee sille jaksaa toistaa asioita useasti, ennen kuin menee lopullisesti perille mitä saa tehdä ja mitä ei. Myös hoitokodin isommat koirat ovat saaneet ”kärsiä” tästä Pufan pentumaisesta riiviömäisyydestä. Pufalla meni melkein viikko, ennen kuin se uskalsi hakea hoitoperheen isoja koiria leikkimään, ja silloinkin leikit olivat enemmän räksytystä ja karkuun pomppimista, vasta puolentoista viikon jälkeen Pufa alkoi leikkiä kunnon painileikkejä ja isot ovatkin saaneet useaan otteeseen tuntea pikku pennun hampaat syvällä korvanlehdissään.

Koirapuistossa Pufa on tykännyt hakea leikkiin heti pieniä koiria ja leikit onkin usein olleet juoksuleikkejä, joissa Pufa on saanut toimia takaa-ajajana, koska karkuun juokseminen on usein liian pelottavaa ja tällöin haetaan nopeasti tukea hoitotädistä tai hoitoperheen muista koirista.

Pufa on kaikin puolin erittäin energinen ja kiva pentu. Se rakastaa huomiota ja aamulla usein herättääkin ihmisen ”halimisellaan”, eli tulee makoilemaan kaula pitkänä ihmisen kaulan päälle.
Pufa ei ole sisäsiisti, joten oman kodin pitäisi myös tähän jaksaa panostaa. Pufa tekee osan tarpeistaan paperille hienosti, mutta usein menee myös paperin ohi vielä.
Pufa matkustaa autossa hienosti, se makoilee takapenkillä ja nousee ylös vasta kun auto on pysähtynyt, kun auto taas lähtee liikkeelle alkaa Pufa makoilemaan rennosti. Pienet mutkatiet aiheuttavat pahoinvointia, mutta se ei liene yllätys kun autoilu on melko vierasta ja pienenä koirana se ei takapenkiltä näe ulos.

Pufa käyttäytyy remmissä hienosti, ja käveleekin pääsääntöisesti koko ajan remmi löysänä, ihmisen sivulla. Toki maailmassa on pienelle koiralle vielä paljon vieraita ja outoja asioita, joita pitäisi saada tutkia enemmänkin, esimerkiksi perhosten jahtaaminen on Pufan mielestä maailman ihaninta ja kivointa puuhaa. Pufa on myös saanut hoitoperheen ison uroskoiran innostettua tähän perhosen jahtaus leikkiin, joka oli Pufan mielestä melko hauskaa, kunnes iso koira sai perhosen kiinni…

Pufa on nähnyt lampaita, ja ne hieman pelottivat pientä. Hevoset ovat Pufan mielestä melko kiinnostavia ja ihan ei ymmärretä niitä varoa. Karkuun juokseva kissa sai Pufan ryntäämään peräänsä, mutta pakoillaan pysyttelevä kissa sai vain valtaisin haukuntaryöpyn ja leikkiin hakemiset kiusakseen. Lähietäisyydeltä Pufa ei hoitokodissaan ole kissoihin päässyt tutustumaan, joten varmaksi ei ainkaan tästä suunnasta voida Pufan käytöstä sanoa. Marsut ja häkkieläimet ovat erittäin kiinnostavia ja niitä jaksettaisikin tutkia ja katsella vaikka koko päivä. Pufa on kerran myös yllätetty marsuhäkin päältä seisoskelemasta. Pufa haluaa vain katsella marsuja, ja jos ne eivät liiku pitää niitä vähän yrittää pakottaa liikkumaan haukahtelemalla.

Pufa odottaa omaa kotiaan, jossa se saisi paljon huomiota ja liikuntaa, pelkäksi sohvaperunaksi siitä ei ole, vaan se tarvitsee aktiivisen kodin joka jaksaa ja haluaa puuhailla sen kanssa.

1.5.2011 PUFA/ROMANIA

Romanialainen eläinsuojelija Anda Murgu löysi sisarukset Pufin ja Pufan helmikuun puolessa välissä matkansa varrelta Bukarestissa sijaitsevalta pellolta. Miksi pikkuruiset oli sinne hylätty, jää kysymykseksi, mutta valitettavasti tämän kaltainen toiminta on Romaniassa enemmän sääntö kuin poikkeus. Pikkuiset Pufi ja Pufa olivat kuitenkin onnekkaita, sillä ne pääsivät Andan turviin odottamaan omaa kotia. Sisaruksista Pufi löysi kodin Suomesta huhtikuussa.
Pufa on elänyt isossa laumassa monen eri koiran ja kissan kanssa ja se tulee pennulle avoimeen ja sosiaaliseen tapaan kaikkien kanssa toimeen. Myös ihmiset laidasta laitaan ovat Pufasta ihastuttavia ja tunne on molemminpuoleinen, sillä Pufaa ei voi olla rakastamatta sen iloisen, positiivisen ja leikkisän luonteensa puolesta.

Pufa painaa nyt, noin 4,5 kuukauden ikäisenä reilut 3 kg, joten kovin suureksi Pufa ei tule kasvamaan, arviolta alle 10-kiloiseksi.

Pufa etsii sitoutunutta, harkittua ja motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita opettamaan sille kaikki kunnon kotikoiran tiedot ja taidot ja ollaan ehdottoman varmoja että Pufalle pystytään tarjoamaan sen ansaitsema aktiivinen ja tasapainoinen koiran elämä seuraavaksi kymmeneksi, viideksitoista vuodeksi.

Pufa sai kodin kesäkuussa 2011.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020