Purtsik

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”7 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Purtsik etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.

Purtsik on elänyt tallikoirana kolme vuotta yhdessä parhaan ystävänsä Mimasin kanssa. Talli on nyt myyty ja pojalle etsitään kiireellä hoitokotia tai ensisijaisesti omaa loppuelämän kotia. Purtsikin kerrottiin haukkuvan tallilla vieraille ohikäveleville ihmisille johtuen varmasti siitäkin, että se asuu pääosin omassa korkeaitaisessa hevosille tarkoitetussa karsinassa, eikä näe mitä ulkopuolella tapahtuu, mikä varmasti lisää koiran stressitasoa.

Purtsik otti minut vieraana ihmisenä avosylin vastaan kiehnäämällä kyljessä kerjäten rapsutuksia ja käveli kanssani hihnalenkillä mallikelpoisesti. Kävelyllä vastaantuleviin ihmisiin poika ei kiinnittänyt huomiota lainkaan.

Purtsik vaikutti kaikinpuolin sosiaaliselta, iloiselta ja ihmisiä rakastavalta koiralta. Kuulin, että Purtsik on aiemmin nappaissut hampaillaan siltä otettaessa luita tai ruokaa. Leluja koiralta otin yhden jos toisenkin pois suusta ilman mitään ongelmia. Kuulin myös, että Purtsik saattaa olla vieraita miehiä kohtaan epäluuloinen, vaikkakin tallilla myös miehet ovat koiraa ulkoiluttaneet ja kaikki on sujunut hyvin. Tuttujen ja varmaotteisten koiraihmisten kanssa poika on todella kiltti ja hellyyttä kaipaava koira. Vaikka Purtsik ei enää ole ihan nuori niin energiaa ja intoa pojalla riitti nuoren koiran tavoin sen touhutessa Mimasin kanssa.

Purtsik etsii nyt varmaa ja kokenutta koiraihmstä ja enemmän aikaa ihmiseltään. Nyt tallilla ollessaan se saa aivan liian vähän huomiota hevostenhoidon ohella. Lapsiperheesen Purtsia emme varmuuden vuoksi sijoita. Uskomme, että oikea ihminen saa Purtsikista mitä ihanimman koirakaverin.

Korkeutta komealla pojalla on n.55cm.

Purtsia saa mieluusti tulla Porvooseen tapaamaan ottamalla yhteyttä varaajaan.

Tallilla Purtsia kolme vuotta hoitaneen naisen kertomaa:

”Purtsik eli Purtsi on melkein puhdas ladradorinnuotaja. Se on aina yhtä iloinen kun sen tapaa, helppo viedä ulos, ei vedä vaan kulkee nätisti mukana ja tottelee hyvin. Usein pojalla on nalle tai nukke suussa kun lenkkeillään. Purtsik on ollut minulla myös kotona käymässä ja se käyttäytyy hyvin sisällä eikä tuhoa mitään eikä hauku. Ainua ongelma on se jos sen suusta ottaa pois jotain ruokaa tai mikä viittaa ruokaan jolloin se saattaa purra. Minua Purtsi ei ole purrut koskaan vaikka olemme leikkineet ja riehuneet sen kanssa. Lapsiakin Purtsi sietää, mutta en kuitenkaan antaisi sitä perheeseen missä on pieniä lapsia. Samoin jotkut miehet tuntuvat ”ärsyttävän” sitä, mutta eivät kaikki. Purtsik tykkää kovasti matkustaa autossa jolloin se istuu ja katselee ulos.”

Kun Purtisikin luottamuksen voittaa siitä saa hyvän koiran ja ystävän. Purtsi on tosi symppis ja hellyydenkipeä koirapoika.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Huhtikuu 2011 Virumaan Turvakodun mailla raikasi melkoinen meteli kun koirat kilvan yrittivät saada pysähtyneestä autosta kipuavien ihmisten huomion itseensä. Kiertelimme tervehtimässä koirat häkistä toiseen. Purtsik herättikin huomiomme vallan innokkaalla käytöksellään. Poika nimittäin pomppi neljällä tassullaan toista metriä korkealle kuin hihkuen innoissaan ”Jee, kavereita, tulkaa tänne ja äkkiä!!!!”

Hieman koheltavasta käytöksestä häkissään ajattelin Purtsikin olevan melkoinen juhta hihnanpäässä, mutta onneksi tuo pelko ei ollut niin suuri. Tokihan suhteellisen massavassa koirassa voimaa on, mutta Purtsik osasi käyttää sitä kuitenkin aika lempeästi.

Purtsik on yliystävällinen ja äärimmäisen sosiaalinen koira, joka rakastaa ihmisiä ja haluaisi seurustella näiden kanssa kokoajan. Tarhan mukaan poika on niin sanotusti seitsemännessä taivaassa kun se saa ihmisvieraita :-)

Purtsikin naapureina oli sekä uros että narttu ja näiden kanssa poika ei juurikaan soittanut suutaan, seurusteli kyllä ajoittain hieman äänekkäämmin, mutta vain saadakseen äänensä kuuluviin muiden seasta. Purtsik rakastaa leluilla leikkimistä ja olisi äärettömän otettu siitä jos saisi oman pelikaverinsa leikkeihinsä mukaan.

Poika köllötteli onnellisena selällään lumessa, nauttien rapsutuksista joita se sai ja joita sen ei tarvinnut jakaa kenenkään kanssa. Purtsik on n. 4 vuotias nuori herrasmies, jolle säkäkorkeutta on kertynyt reilun 55 cm verran.

Purtsik sai jäädä hoitokotiinsa loppuelämäkseen helmikuussa 2014.

[divider scroll_text=””]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020