Puuha-Pete

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”5 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]12.9.2012 Puuha-Pete haettiin hoitopaikkaan 8.9.

Aivan ensimmäiset tunnit hoitopaikassa olivat huolta ja murhetta täynnä, sillä Pete oli huonossa kunnossa. Pojan koko olemus viestitti, että sillä ei ole hyvä olla. Elämänilo sen silmistä oli sammunut. Peten silmiin syttyi kuitenkin jo pienessä ajassa toivonpilkahdus ja se on täysin hoitoperheen antaman rakkauden,välittämisen sekä huolenpidon ansiota. Alusta asti Pete osoitti hoitoperheelle täydellistä kiintymystään, mutta toisten koirien kanssa sen piti totutella yhdessäoloa sekä ihmisten suoman huomion jakamista.

Pete voi nyt hyvin. Se rakastaa touhuilua, höpöttelyä, reippaita lenkkejä sekä rauhallista lähekkäin oloa ihmisen kanssa sohvalla. Petestä löytyy myös annos määrätietoisuutta ja sen vuoksi sitä ei suositella ensimmäiseksi koiraksi. Kotiehdokkaan pitää myös vakuuttaa varaaja siitä, että siitä tullaan pitämään aina hyvää huolta. Kerrostaloon Pete sopeutuu kyllä, mutta uuden isäntäväen tulee ottaa huomioon Peten tapa tuoda naapureiden tietoon lenkillelähdöt leijonankarjaisujen muodossa.

Poitsun strategiset mitat ovat 62cm ja 29kg eikä sitä ole kastroitu. Ikäarvio on n. 5v.

Puuha-Pete sai oman kodin joulukuussa 2012.

3.9.2012 Pete etsii uutta kotia itsestään riippumattomasta syystä.

Tarhakertomus

Puuha Petellä on todennäköisesti ollut koti joskus olemassa. Pete on varsin hyvässä kunnossa ulkoisesti ja myös ruokakipon poika on tuntunut aikaisemmin löytäneen, sen verran ylimääräisiä kiloja oli pojalle kertynyt. Se minkä vuoksi Pete on tarhalle joutunut tarina ei kerrokaan. Jokatapauksessa tämä toimelias herra odottelee uutta kotia Tallinnan Loomade Hoiupaikassa.

Pete oli varsinainen kiituri liikkeelle lähtiessämme, joten hentosen ja kokemattoman ihmisen käsissä poika voisi tehdä tepposet. Oikealla ja määrätietoisella ohjauksella tästäkin ongelmasta tuleva omistaja taatusti tulee selviämään.

Petellä oli hauskaa, kun pysähdyimme hieman kuvaamaan poikaa. Se nuohosi pylly pystyssä sylissäni ja ihmetteli minua, kun läähätin sen kanssa pitkin pituuttani nurmikolla. Poika tuntui kuitenkin kokoajan olevan mukana hauskanpidossa. Menimme hetkeksi leikkiaitaukseen, jossa päästin Peten irti. Tuoksumaailma siellä oli tietenkin ihmeellinen ja poika juoksi merkkaamassa jokaisen nurkan. Hiekkaan oli hautautunut pallo ja kun heitin sen Petelle, pojan silmissä välähti maailman onnellisin ilme. Pallo oli ihana ystävä ja leikkikaveri. Pete ei kuitenkaan ominut sitä itselleen, vaan antoi minun heitellä sitä vielä uudelleenkin. Irti ollessaan Pete kävi rähisemässä ohi kulkeville aikuisille uroksille. Viereisessä leikkiaitauksessa olevalle pienelle pojalle Pete ei sen sijaan sanonut mitään, katseli, haisteli ja kuunteli vain ihmeissään.

Pete etsii kotia kokeneista koiraihmisistä. Sen verran Pete onnistui haukkumaan lenkkimme aikana, että kerrostaloon en poikaa suosittele. Petelle tulee antaa myös tarpeeksi aikaa kotiutumiseen ja stressitason laskemiseen.

Peten säkäkorkeus on n. 60cm.

23.10.2010 Vietimme Puuhiksen kanssa leppoisan päivän tarhalla. Saimme seuraamme isohkon narttukoiran, jota Puuhis nuuskutteli iloisesti, mutta välittämättä tytöstä sen enempää.

Peten suurin synti on sen hihnakäytös. Poika vetää hihnanpäässä niin että henki pihisee. Positiivista oli kuitenkin, että joka kerta kun pysähdyin, Pete otti katsekontaktia ja tuli luokseni. Lenkin loppuvaiheessa toki meno oli jo hieman tasaantunut, mutta tässä asiassa tuleva koti joutuu vielä hieman tekemään pojan kanssa töitä.

Päästimme Puuhiksen ja tytön seikkailemaan leikkiaitaukseen. Ensimmäisenä Pete etsi itselleen pallon ja juoksi se suussa onnellisena. Tyttöystävänsä kanssa Pete leikki kun tyttö sitä halusi, muuten pääsääntöisesti keskittyi omiin pikku touhuihinsa, eli kuljettamaan palloa, juoksemaan ympäri aitausta ja sananmukaisesti uimaan pieneen vesilaatikkoon ;-)

Pete on sympaattinen kaveri, joka saa tällähetkellä liian vähän liikuntaa ja turhautuu omassa kopissaan.

Puuha Pete sai kodin marraskuussa 2010.

[gdl_gallery title=”puuha-pete” width=”205″ height=”210″ ]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020