Ronan

Ronan saapui Hoiupaikkaan vähän yli viikko sitten. Se tukeutui ja luotti täysin vieraaseen ihmiseen, joka oli vain hetki sitten pelastanut sen autotieltä. Ronan oli juossut erään auton eteen, jonka omistaja oli hypähtänyt autostaan ja tarkistettuaan kävikö autolle jotakin, kaasuttanut paikalta pois suomatta silmäystäkään koiralle. Vierestä tapahtumaa seurannut henkilö otti koiran autoonsa ja lähti ajamaan kohti koiratarhaa.
Pojan jalka oli kipeä ja verinen, mutta onneksi kysymyksessä oli vain pintanaarmu. Muutaman päivän tarkkailun jälkeen nuorukainen sai jo lähteä eläinlääkärin luvalla lenkille eikä tassu tuntunut vaivaavan sitä mitenkään. Kolhaisu auton kanssa sai Ronanin olemaan kuitenkin vähän varuillaan ja se tutki ympäristöään eksyneen pikkupojan tavoin, varovaisesti, mutta kuitenkin hyvin uteliaana.
Ronan siirrettiin ulkohäkkiin ja alun totinen ja hyvin rauhallinen poika reipastui reipastumistaan. Sen häkin ohi kulkiessaan ei voinut olla pysähtymättä tervehtimään, pojan tullessa heiluttamaan häntäänsä iloisena pienestäkin huomiosta.

Nuorella herralla on ikää luultavasti alle 2-vuotta. Se tulee lenkillä toimeen jopa toisten urostenkin kanssa, mutta pennut ja narttukoirat ovat tietenkin sen mielestä ihan ykkösseuraa. Ronan tulee varmasti vielä miehistymään ja heittäytymään leikkisämmäksikin, kunhan trauma unohtuu sen mielestä kokonaan. Kaikkein tutuimpia ihmisiä vasten poika saattaa hypähtää iloissaan, mikä kertoo nyt jo sen tulevasta iloluonteisuudesta.

Ronan on säkäkorkeudeltaan noin 60 senttiä. Se osaa kulkea hihnassa, mutta innostuu välillä kiskomaan, jotain mielenkiintoista havaittuaan. Toistaiseksi se ei ole haukkunut tarhaoloissa muutamaa haukahdusta enempää.

Ronan sai kodin helmikuussa 2008.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020