Ronin

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”1-vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kuulumisia kodista 29.7.2018:

Hei,

tässä vähän kuulumisia Roninista.

Ronin tuli meille noin vuosi sitten elokuun lopussa. Se oli tosi arka ensimmäiset päivät, toisen päivän iltana Ronin hakeutui oma-aloitteisesti mun viereen. Siitä pikkuhiljaa alkoi luottamus kasvamaan.

Talvella Roninilla oli nielurisatulehduskierre. Jouduttiin hakemaan kolme eri kertaa antibiootit ja loppujen lopuksi poistettiin nielurisat kokonaan. Nyt on mennyt terveyden puolesta tosi hyvin, ei ole ollut sairauksia.

Meillä on kaksi kissaa 8- ja 6-vuotiaat ja Ronin pärjää niiden kanssa hyvin. Kissoja me ulkoilutetaan valjailla päivittäin ja Ronin on aina mukana. Välillä kun kissat yrittää lähteä liian kauas, niin Ronin juoksee niiden eteen ja pysäyttää ne. Hyvä apuri:)

Autoilusta Ronin tykkää ainakin silloin kun minä olen mukana, minä olen se ihminen jonka perään poika on, muista se ei niin välitä. Ronin on meillä aina mukana kun lähdetään jonnekin kyläilemään. Mun tyttären luona se tykkää olla tosi kovaa, siellä on koirakaverina labradorinnoutaja jota on tosi kiva kiusata ja pomottaa.

Eilen oltiin veneilemässä. Mua vähän jännitti, kuinka Ronin suhtautuu siihen touhuun, mutta se on yllätyksiä täynnä, Koira oli kuin olisi aina ollut veneessä, rauhallisesti makoili penkillä mun vieressä ja välillä katseli maisemia. Veneilyn jälkeen pääsi mereen uimaan ja voi kun se nautti uimisesta helteisenä päivänä.

Ronin on helppo koira siinä mielessä, kun se on mun perään niin kovasti, niin voin pitää sitä ulkona irrallaan. Päivisin se on arempi äänille, joten se ei uskalla lähteä minnekään yksin. Iltaisin kun ympäristö hiljenee, se on rohkeampi, joten silloin se on mulla pitkässä jäljestysliinassa kiinni kun mennään ulkoilemaan.

Uusi vuosi oli todella paha päivä Roninille, silloin se kyllä pelkäsi paukuttelua, onneksi raketteja ei ammuta useimmin ja nyt kesällä huomasin, että ukkosen jyrinä pelottaa sitä myös, mutta sitten ollaankin Roninin kanssa sohvalla vierekkäin, joten kyllä se siitäkin selviää hyvin kun äiti on vieressä.

Kaikin puolin Ronin on aivan ihana koira, olen tosi tyytyväinen kun se saatiin meille.

t. Tarja

[divider scroll_text=””]

Ronin hakee kiireellisesti kotia. Kotihoitopaikassa on meneillään remontti, josta Ronin stressaantuu kovasti.

Ronin etsii edelleen omaa kotiaan 27.2.2017

Suomessa kotihoidossa oleva kultainen ja herkkä Ronin-poika etsii edelleen omaa kotiaan.

Huomioithan, että Ronin etsii kokemusta omaavaa kotia arkuutensa vuoksi.

Roninille lisätty uusi kuva <3

”Jos mä näin ihan kiltisti tässä odottelen niin tulisko joku hakemaan mut jo omaan kotiin?”

Roninin kuulumisia kotihoidosta 28.10.2016

Ronin on reipastunut kotihoidossa. Uusien ihmisten näkeminen ei ole enää yhtä kauheaa, vaan se tulee varovaisesti moikkamaan, vaikkei koskea vieraiden annakkaan. Lenkkeily on sille vieläkin jännittävää, paremmin kävelee pimeällä iltaisin kun on vähemmän liikennettä. Päivällä menee helposti pyörimiseksi, kun joka puolelta kuuluu jännittäviä ääniä. Kotona sitten on innokas ja haluaisi aina lenkin jälkeen alkaa leikkimään, on ihana olla taas kotona! Paljon on poika edistynyt, kuitenkaan esim. ensimmäiseksi omaksi koiraksi Roninia ei voi ajatella. Pojalla on edelleen monia asioita, jotka vaativat paljon aikaa ja harjoittelua kokeneen ihmisen kanssa.

25.10.2016

Roninille lisätty uusia kuvia. Ronin jo kovasti kaipaisi sitä ihka omaa kotia ja perhettä.

3.10.2016

Roninille lisätty uusi kuva <3

Kotihoitajan kirjoittamat kuulumiset Roninista 16.8.2016

Ronin on arka, mutta utelias koirapoika jolla rakkautta riittää jaettavaksi kunhan hän saa luoton ihmiseen. Poika on sisäsiisti ja osaa pyytää ulos hädän iskiessä. Hän on todella fiksu koira joka oppii nopeasti ja paljon jo pelkästään arkea ja muita koiria seuraamalla. Hihnassa Ronin osaa kulkea suht hyvin, mutta on säikky joten esim ihmisten tullessa vastaan saattaa herkästi olla solmussa jaloissa. Muita koiria kohtaan Ronin on utelias niin ulkona kun kotonakin mutta oma rakas ihminen menee silti aina etusijalle. Herra rakastaa harjausta ja myös kynsien leikkaus sujuu. Pitää niin nartuista kuin uroksista ja tulee toimeen myös kissojen kanssa. Ronin on selkeästi vain yhden ihmisen koira ja yhden ihmisen löydettyään seuraa tätä vaikka maailman ääriin. Hoitopaikassa ottanut minut ihmisekseen mutta muut ihmiset eivät mielellään saa  koskea häneen, ei edes mieheni joka on ollut tämän 2kk jatkuvasti arjessa mukana. Mikä kertoo selvästi siitä että yhden ihmisen löydettyään pojalla ei ole haluakaan etsiä muita ihmisiä ympärilleen. Vaikka seuraa kuin varjo niin osaa kuitenkin olla yksin kotona (toisten eläinten kanssa) kun on jättänyt leluja ja luita järsittäväksi. Välillä saattaa vilauttaa hampaita toisille koirille mustasukkaisuuksissaan jos on rapsutettavana ja toinen yrittää tulla myös hakemaan rapsuja, mutta aggressiivinen ei ole, en ole kuullut edea murisevan kertaakaan, muutakun leikkiessään. Paras paikka Roninille olisi varmasti koti jossa se olisi joko ainoa silmäterä tai yhden koiran kaveriksi ja jossa sillä omalla ihmisellä olisi paljon aikaa viettää pojan kanssa. En  usko että hänen paikka olisi lapsiperheessä, tai suuressa perheessä muutenkaan koska ottaa stressiä muista ihmisistä, äänistä ja liikkeistä, kun muita ihmisiä ei ole paikalla niin arkuus häviää kokonaan ja on aivan kuin kuka tahansa kotikoira! Rauhalliset hali ja rapsutteluhetket ovat ihan ykkösjuttu! Herra odottaa innolla sitä omaa loppuelämän kotiaan koska on jo kovin kotihoitajaansa kiintynyt ja varmasti kokoajan on isompi kynnys lähteä sen luottoihmisensä luota.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 9.2.2015

Ronin on täplikkäiden villikkoveljesten rohkeampi osapuoli. Sekin oli aran puoleinen aluksi, mutta sai jossain vaiheessa arkailuista tarpeekseen ja alkoi hakeutua ihmisten lähelle aina kuin mahdollista. Rapsutukset ja ihmisen puhe alkoi tuntua siitä niin kivalta, että siitä tuli kuin uusi leikki – lupaus jostain, mistä tarhassa pennusta asti ollut koira ei vielä tiedä. Mutta ehkä se aavistaa – se on nähnyt monien lähtevän jännittyneinä, mutta iloisina. Se on nähnyt, miten onnellisilta ihmiset näyttävät, kun saavat ottaa jonkun koirista mukaansa tarhalta. Ehkä se on alkanut odottaa, milloin on sen vuoro. Milloin kaunispoika Ronin pääsee mukaan ja näkee maailman peltojen toisella puolella.

Ronin tarvitsee kodin, jossa se saa toteuttaa liikunnan tarvettaan ja mielellään myös harrastaa jotain aktiivista puuhailua. Suotavaa olisi koirakaveri kodissa tai ainakin mahdollisuus tavata toisia koiria usein.

Kokoa Roninilla on korkeudelta 50cm ja painoa alle 20kg.

Ronin saapui kotihoitoon kesäkuussa 2016.

[divider scroll_text=””]

Ronin sai oman kodin elokuussa 2017. Onnea uuteen kotiin <3

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020