Ronja (ent. Musi)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kuulumisia kodista 3.8.2008

Ronja on ollut nyt meillä kaksi viikkoa. Kävimme poikani Juhon kanssa hakemassa hänet Loomade hoiupaikista 19.7.2008. Meillä on ennestään Ressupoika 8v. Ronjalle kaverina. Ronjalla oli vielä jotain tiputtelua, kun toimme hänet kotiin. Juoksut piti olla jo loppuneet. Tiputtelu kesti neljä päivää. Aluksi oli hankalaa kun koirat täytyi pitää erillään, ettei tulisi uusia Ronjia ja Ressuja.

Kävimme Ronjan kanssa eläinlääkärillä rokotuksessa, juoksutkin oli jo loppuneet. Eläinlääkäri katsoi ultaäänellä kohdun ja kaikki oli kunnossa. Sovittiin, että syys- lokakuussa vien Ronjan steriloitavaksi. Torstaina koirat pääsivät tutustumaan toisiinsa kunnolla. Ressu oli koko ajan Ronjan selässä ja sitä roikkumista jatkui lauantaihin saakka, kunnes Ronja ilmoitti Ressulle, että nyt riittää.

Ronja on kovin kiintynyt Ressuun, Ressu katselee vaan, että aikamoinen tytönhupakko. Ressu on joutunut luopumaan parhaimmista paikoistaan Ronjan hyväksi. Ronja on vaan ottanut Ressun suosituimmat löhöilypaikat omaan käyttöönsä. Ressu on alistunut kohtaloonsa. Ronja on juuri niin ihana kuin saattoi kuvitellakin, meidän koko viisihenkinen perhe on aivan ihastunut häneen. Neiti käyttäytyy koko ajan hyvin, jos ei välitetä Ressun parhaimpien paikkojen valloituksesta.

Aluksi minä vaan ulkoilutin yksin Ronjaa, täytyi seurata, että miten hän käyttäytyy kotipihan ulkopuolella. Olemme kulkeneet metsissä ja kallioilla, koirapuistossakin olemme vierailleet Ronjan kanssa. Ronja pelkää vielä monia asioita; paikallaan seisovat ihmiset ovat pelottavia, vieraat koirat, uudet metsäpolut ja erilaiset äänet koettelee neidin herkkää tuntoa. Näyttää siltä, että Ronja on joutunut yllätyshyökkäysten kohteeksi?

Olimme metsäpolulla, Ronja tutki aluskasvillisuutta, otin taskustani herkkupussin, se rapisi, Ronja pelästyi ja hyppäsi korkealle. Samoin jos metsässä kuuluu jotakin rapsahduksia, niin Ronja säikkyy niitä, Ronja yrittää päästä pakoon, mutta panta on tiukalla, ei pääse. Rauhoittuu myös helposti kun silitän ja sanon ettei ole mitään hätää.

On vielä yksi metsäreitti, jolle Ronja ei ole suostunut lähtemään. Kävelimme alkumatkan, Ronja haisteli heinikkoa ja sai yllättäen hirveän hepulin, riuhtoi ja riuhtoi, eikä suostunut jatkamaan matkaa, palasimme sitten takaisin. Mennään jonakin päivän Ressun kanssa yhdessä, jospa sitten onnistuisi.

Koetan viedä neitiä kaikkiin mahdollisiin paikkoihin ja tilanteisiin, että Ronja pääsisi turhista peloistaan. Autoon meneminen ei ole Ronjasta mukavaa, neiti on aina kannettava autoon. Autossa voi kyllä istua, siinä ei ole sitten enää ongelmaa.

Ronja syö kaikkea, mitä tarjoan, jopa aamupäivälläkin. Aluksi Ronja söi vain illalla ja yöllä. Nyt hän on ilmeisesti jo oppinut, että ”pääsee valmiiseen pöytään”, eikä tarvitse itse metsästää. Kerran ulkoilureitillä Ronja löysi mädäntyneen hiiren ja yritti väkisin syödä sen. Sain hiirenraadon neidin suusta pois.

Ronja ja Ressu viettävät aikaansa pihalla molemmat täysin vapaana, Ronjallakaan ei näytä olevan mitään haluja lähteä karkuretkille. Ronja vahtii tekemisiäni herkeämättä ja tulee lähelle tarkkailuasemiin kun askartelen puutarhassa. Koirat yhdessä vahtivat pihaan tulevia ja räyhäävät jos vieras on tulossa. Ronjasta tulee täydellinen pihan kuningatar kun pelot saadaan pois. Ronja ja Ressu ovat tosi hyviä ystäviä, Ressu antaa neidille periksi. Koirat hakeutuvat pihalla loikoilemaan lähelle toisiaan. Jos viedään koiria eri aikaan ulos, niin Ronja katselee haikeasti Ressun perään. Nyt onkin ulkoilutettu heitä samaan aikaan, kahdessa hihnassa.

Kiitos Ronjasta, hän on hieno tyttö! Ronja, Ressu ja Birgitta+kotiväki

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Musi hurmaa ensi tapaamisella lähes jokaisen tapaamansa ihmisen. Musi osoittaa heti olevansa hyvin rakastettava koira, joka osoittaa kiintymyksensä kaikkiin ihmisiin aidosti ja avoimesti. Musi viihtyy erityisen hyvin lasten seurassa ja oletankin sen olleen ennen kenties lapsiperheen koira.

Musi on ikäisekseen rauhallinen, mutta kyllä sen saa vaivatta myöskin leikkimään ja harrastamaan pientä painiakin kanssaan. Muita Musia kuvaavia piirteitä ovat hyvätapaisuus ja selkeä älykkyys, Musi oppii nopeasti siltä pyydetyt asiat ja muistaa ne seuraavallakin kerralla. Musi osaa asua kerrostalossa hienosti, se on sisäsiisti ja asuinkumppanina sillä voi olla kissa tai toinen koira, mieluiten uros.

Musilla on hallussaan myöskin taito osata kävellä hihnassa kauniisti, joten kovinkaan paljoa negatiivisia asioita on vaikea keksiä tästä hyvin kauniista ja suloisesta nuoresta neidosta. Musi on tällä hetkellä n.55 cm korkea ja se tulee ehkäpä kasvamaan vielä hieman.

Musi sai kodin heinäkuussa 2008.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020