Saidi

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”s. 12/2015″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”Steriloitu
” sijainti=”Suomessa”/]

Saidin kuulumisia 23.4.2018

Saidista on tullut paljon kyselyitä, mutta valitettavasti hänestä kiinnostuneet ovat suurin osa olleet lapsiperheitä tai nuoria ihmisiä joille on todennäköisesti tulossa lapsia jossain elämänvaiheessa. Saidi reipastuisi varmasti paljon nykyisestä jos hänen ei tarvitsisi jännittää kotihoitopaikan lapsia ja lasten kavereita. Siksi toivoisimmekin Saidille jo pian sitä omaa kotia.

Saidi tarvitsee rinnalleen kärsivällisen ihmisen joka ei vaadi häntä olemaan seurapiirihai ja ihmisen joka malttaa odottaa sitä hetkeä kun tämän ujon neidin luottamus on voitettu. Saidi tarvitsee rinnalleen ihmisen joka ei hätkähdä siitä jos hän meinaa alkaa panikoimaan vaan rauhallisesti tukee ja ohjaa häntä jännittävissä tilanteissa. Näitäkin kokemuksia hän tarvitsee vaikka ne jännittävät, mutta verkkaiseen tahtiin eikä jatkuvasti uusia jännittäviä tilanteita. Tasaista elämää, mutta ripaus haasteita välillä. Saidi on kaunis herkkä sielu ja mikään ei ole sen palkitsevampaa kuin se kun hän katsoo sinua syvälle silmiin ja luottaa sinuun.

Saidi on oman ihmisensä koira: hän osoittaa rakkautta vain niille harvoille jotka ovat sen ansaitakseen tehneet töitä. Jos et kaipaa vieraille temppuja tekevää koiraa vaan enemmänkin haluat koiran jolle voit antaa rakkautta ja hellyyttä, koiran jonka voit ottaa viereesi siliteltäväksi kun katsot telkkaria ja koiran jonka kanssa tehdä pitkiä metsälenkkejä, voisiko juuri Saidi olla sinun koirasi ja sinä hänen oma ihmisensä? Saidi nauttisi myös mukavasta karvakaverista ja solahtaisi kivasti myös lauman joukkoon alkujännittämisen jälkeen, vaikkakaan tämä ei ole mikään välttämättömyys.

Saidin kuulumisia 14.2.2018

Saidi on käynyt nyt kahdesti koirapuistoilutapahtumassa jossa käy paljon ihmisiä ja koiria. Erikoista noissa tilanteissa on ollut se, että Saidi hakeutuu myös vieraiden ihmisten jalkojen juureen ja häntä on saanut silitellä. Tämä johtunee siitä että hoitotäti yrittää liikkua mahdollisimman paljon jotta jalkojen juuressa pönöttävä Saidikin liikkuisi. Tällöin paikallaan olevat tuntemattomat ihmiset tuntuu turvallisemmalta kuin iso koiralauma vieraita koiria.

Kotioloissa Saidi hyppää nykyään myös miehen viereen sohvalle kerjäämään masurapsutuksia kun aiemmin rapsutuksia on kerjätty vain lattiatasosta etäämmältä. Pelko perheen nuorimpia lapsia kohtaan on pikkuisen myös lieventynyt ja enää ei ihan jokaisesta heidän liikkeistään haukuta. Tästä huolimatta emme suosittele Saidia lapsiperheeseen sillä tuo pelko lapsia kohtaan on todella tiukassa ja Saidi ei voi koskaan olla täysin rentona lasten läsnäollessa.

Saidi ei ole pelkästään ujo vaan hän on arka koira. Hän ei pelkää autoja, ukkosta, raketteja tai ruohonleikkureita mutta hän pelkää ihmisiä ja tuntemattomia koiria. Lenkit sujuu niin kauan hyvin kunnes joku ihminen tulee vastaan. Silloin jumitetaan/aletaan vetämään karkuun.

Saidilla ottaa aikansa ennenkuin hän alkaa luottamaan ja luottamuksen eteen pitää tehdä töitä. Tutulle luottoihmiselle hän onkin pusutteleva sylivauva ja tutuille koirille kiva höpsö leikkikaveri. Tämmöinen kiva leikkikaveri olisi Saidille mieluinen uudessa kodissa ja loisi turvaa kunhan ensin tutustuisi kunnolla. Saidi kyllä osaa irvistellen täpäkästi ilmaista että toinen koira vielä jännittää, ei hän jalkoihin jää isommassakaan laumassa. Kotihoitopaikassa on viisi kaveria ja Saidi on porukassa semmoinen touhutypy, muiden leikittäjä. Saidia pääsee tapaamaan kotihoitopaikassaan Nurmijärvellä.

Saidin kuulumisia 3.12.2017

Saidi ja Stacy pääsivät hoitotädin kanssa puistoilutapahtumaan Lepolan koirapuistoon. Lisätty uusia kuvia.

Saidin kuulumisia 28.11.2017

Kotia etsivä Saidi-neiti esittäytyy. Saidi on kotihoidossa Nurmijärvellä, jossa häntä pääsee tapaamaan. Arka nuori neiti etsii mieluiten kokeneempaa kotia, joka osaisi ohjata häntä reipastumaan omaan tahtiinsa. Vieraita ihmisiä ja koiria arasteleva neiti on kotihoidossa ollut jo pidempään tuttujen ihmisten ja koirien kanssa leikkisä ja nauttii kovasti olla sylissä siliteltävänä. Hoitotoimenpiteet sujuu kaikki ongelmitta tutun ihmisen kanssa. Hänestä saa kivan lenkkeilykaverin rauhalliseen maastoon, kunhan tutustuu ensin ihmiseen kunnolla. Lenkeillä hän ei hauku muille koirille, mutta pelkää vastaantulevia koiria ja ihmisiä siten, että alkaa vetää vastakkaiseen suuntaan. Lapset on ihmisistä niitä pelottavimpia ja niille haukutaan. Suloisella ja kultaisella neidillä on vielä paljon opittavaa, mutta olisitko sinä kenties se, joka voisi tarjota Saidille kodin, jossa jatkaa sosiaalistumistaan? Vastapalkkioksi saat taatusti palkinnoksi jossain vaiheessa aamupusut ja iloisen heiluvan hännän, kun tulet kotiin, kunhan neiti saa vaan aikaa ja hänen kanssaan kärsivällisesti luo luottamussuhdetta.

Saidin kuulumisia 26.10.2017

Saidin hammasoperaatio on nyt tehty ja se siirtyy kodinetsijöihin. Alakulmahampaat lyhennettiin ja niihin tehtiin pulpa-amputaatio ja näin pystyttiin säästämään kyseiset hampaat. Irtoamaton maitohammas poistettiin ja hampaiston laajat kiillevauriot paikattiin sekä puhdistettiin. Hampaat tulevat näillä näkymin pysymään hyvinä kunhan tuleva omistaja sitoutuu säännöllisiin hammaskivenpoistoihin sekä hampaiden harjaukseen. Onneksi Saidi antaa hienosti harjata hampaita. Etsinnässä on siis tämän lisäksi koti, jossa ei olisi lapsia tai tulossa lapsia sillä niistä Saidi stressaa. Myöskään kissaperheeseen Saidi ei sovellu sillä hän stressasi niistä aiemmassa kotihoitopaikassa.

Saidi suoriutuu hienosti jännittävistäkin tilanteista kun vierellä on luottoihminen johon tukeutua ja, kun hänelle rauhallisesti kertoo mitä häneltä vaaditaan ja mitä on tapahtumassa. Taikasana ”odota” käsimerkin kanssa rauhoittaa, jos tulee hämmennystä. Muutoin esim. tutun ihmisen sylissä Saidi on täysin rento ja on tullut nyt jo itsekin syliin oma-aloitteisesti helliteltäväksi. Uudella omistajalla tulee olla mahdollisuudet sitoutua pitkäjänteiseen luottamussuhteen luomiseen. Tämän jälkeen Saidi onkin sille omalle ihmiselle ihana kainalokaveri ja kiva lenkkeilykaveri. Jos perheessä on muita koiria, saa Saidista kivan riekkumis -ja juoksentelukaverin.

 

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 10/2017

Saidi löydettiin pentuna harhailemasta tullialueelta aivan Romanian ja Bulgarian rajalta. Neiti varttui varhaislapsuutensa MAP:ssa, jossa hän osoittautui erittäin araksi pikkuneidiksi. Marraskuussa 2016 hänet päätettiin ottaa Kotia Kohti -projektiin ja Saidi pääsi Suomeen kotihoitoon sosiaalistumaan. Ilman tätä tällä neidillä olisi todennäköisesti ollut hyvin minimaaliset mahdollisuudet tulla adoptoiduksi.

Saidi on edistynyt noista päivistä jo huomattavasti ja etenkin luotto kotihoitajaan on syntynyt lujaksi. Saidi lenkkeilee jo reippaasti, mutta hänelle parasta on vielä rauhallisemmat lenkkeilypaikat sillä vastaantulevat haukkuvat koirat saattaa aiheuttaa vielä jonkinlaista panikointia. Rauhallisesti juttelemalla näistä tilanteista päästään ilman alkuaikojen totaalipaniikkikohtauksia. Saidi on leikkisä touhuneiti tutussa laumassa, vieraat koirat vielä jännittää. Myös lapset on neidistä vielä kovin omituisia ja pelottavia.

Hoitotoimenpiteet sujuu neidillä hienosti. Eläinlääkärikäynneillä hän on ollut reipas jännityksestä huolimatta ja suuta on saanut vieraat ihmiset tutkia. Tutun ihmisen läsnäolo on kuitenkin Saidille vielä tärkeää. Saidilla on todettu ns. liian lyhyt alaleuka, jolloin alakulmahampaat painavat yläikeniä. Tähän Saidilla on tulossa hammasoperaatio, sillä hoitamatta tuo aiheuttaa kipua ja riskin märkäfisteleihin, mitkä on vaikea hoitaa. Lisäksi ylämaitohammas on jäänyt irtoamatta ja se tulisi poistaa. Samalla otetaan röntgenkuva muista hampaista. Ikäisekseen Saidilla on huonokuntoiset hampaat, todennäköisesti pentuaikana sairastettu virustauti on voinut vaikuttaa tähän. Saidi on sairastanut myös sikaripunkin, mutta tuo parani suhteellisen lyhyellä hoidolla. Muutoin Saidi onkin ollut terve.

Saidi on näppärä ja hoksaavainen tyttö, jolla on välillä myös sitä luonnetta laumassa. Hän osaa puolustaa ruokaansa ja kuka tahansa ei tämän neidin luuta käy noin vaan nappaamassa, vaikka arkajalka onkin. Pikkuinen, mutta aika vankkarakenteinen noin 38 cm ja 11 kg kokoinen tyttö.  Tällä hetkellä Saidi on sosiaalistunut jo sen verran, että tietynlaisen kodin etsintä ei ole enää kaukana. Tutun ihmisen hellyys on jo sellaista mitä tullaan kerjäämään ja tutun ihmisen läheisyydessä hän on täysin rentona ja luottavaisena. Itse ei kyllä syliin vielä tule.

Saidi sai oman kodin elokuussa 2018.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020