Samba

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”n. 2 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Olimme palaamassa eräänä iltana tarhalta kun huomasimme pienen koiran pinkovan hädissään kadulla kovaa vauhtia. Vaikka näimme koiran vain vilaukselta, huomasimme että sen kaulassa roikkui pala kettinkiä. Emme voineet pysähtyä heti, koska meidän piti viedä tarhan työntekijä Catalin bussille ja pelkäsimme myöhästyvämme. Vietyämme Catalinin bussille palasimme oitis takaisin ja etsimme koiraa kadun varrelta jossa olimme sen nähneet.

Onneksi löysimme pikkuisen istumassa tienposkessa ja Magda hyppäsi ulos koiranruokaa kädessään. Pieni poika oli pelokas, mutta nälän ajamana se pysyi Magdan lähellä ja noukki nopeasti kuivaruuan maasta suuhunsa. Magdalla ei kestänyt kuin noin minuutti voittaa pienen luottamus ja niinpä matkasimme takaisin tarhalle Sambaksi nimeämme pojan kanssa. Birgitta ja Magda saivat irrotettua heti autossa kettingin joka oli kuristavan tiukalla hennon kaulan ympärillä.

Autossa Samba oli rauhallisena Magdan sylissä ja tarhan klinikkahuoneessa, johon sen majoitimme ensimmäiseksi yöksi juuri löytämämme Enrin kanssa, Samba vaikutti jo hyvin vapautuneelta ja se kävikin heti sammuttamaan janoaan ja nälkäänsä ja otti onnellisena rapsutukset vastaan.

Seuraavana aamuna Samba otti meidät iloisesti vastaan eikä arkuudesta ollut jäljellä merkkiäkään. Poika osoittautui hyvin ihmisen läheisyyttä kaipaavaksi, ja tulikin usein takajalkojen varassa nojaamaan ihmisen jalkoihin saadakseen huomiota. Samba oli mielellään sylissä ja haki turvaa ihmisestä.

Samba haukkuu ja itkee sen luota lähtevän ihmisen perääni. Tarha onkin tälle herkähkölle pikkumiehelle stressaava paikka. Ystävällinen, iloinen ja sosiaalinen Samba tulee hyvin juttuun muiden urosten ja narttujen kanssa nykyisessä ”kotihäkissään”. Ikää pojalla on noin 1-2 vuotta, painoa 5-6kg ja säkäkorkeus noin 35cm.

Samba sai oman kodin syyskuun alussa 2013.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020