Saphira

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 1/2016″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Saksassa”/]Kevät on pentutulvan aikaa Romaniassa. Kaduilta ja pelloilta löytyy lähes päivittäin uusia, hylättyjä pentuja, joiden lisäksi yksityiset paikalliset ihmiset ottavat yhteyttä päästäkseen eroon omille koirilleen syntyneistä epätoivotuista pentueista. Usein puhelu päättyy uhkaukseen; ellet ota pentuja, heitän ne kadulle tai kuljetan pellolle kuolemaan.

​ Yksi tälläisen puhelun ja uhkauksen seurauksena MAP-yhteistyötarhallemme tulleista pentueista on kuuden sisaruksen katras. Emon omistaja ei suostunut antamaan pentujen emoa meille useista pyynnöistämme huolimatta, mutta lopulta suostui edes ”vaihtokauppaan”, että emo steriloidaan, mikäli otamme pennut.

Heistä kasvanee aikuisina arviolta suunnilleen keskikokoisia. Saapuessaan MAP-tarhalle uusi paikka ja uudet ihmiset ymmärrettävästi jännittivät, mutta jo seuraavana päivä pikku vintiöt muistivat niitä valokuvanneet ja niihin tuttavuutta luoneet ihmiset niin, että koko kuusipäinen joukkio rynnisti aitauksensa portille valmiina leikittämään tulijoita ja kilpailemaan siitä kuka pääsee syliin.

Pennut ovat kasvaneet parin kuukauden ikään saakka yhdessä emonsa kanssa, kotitalonsa pihamaalla. Niille ei ole tehty mitään pahaa eli niillä ei ole taustallaan traumaattisia kokemuksia. Pentuja ei ole kuitenkaan sosiaalistettu, opetettu ja opastettu alusta asti perhekoiran elämään, siten kuin me suomalaiset yleensä hyvän pentuajan ajattelemme koostuvan. Uskomme tämän vauvakatraan kaikista jäsenistä kuitenkin kasvavan tasapainoisia uusia koirakansalaisia kannustavissa, rakastavissa, pitkämielisissä ja ehdottoman sitoutuneissa kodeissa. Nämä pienokaiset saattavat olla osa sinun ja perheesi arkea niin hyvinä kuin pahoinakin päivinä seuraavat 15 vuotta, oletko siihen valmis?

Pentujen tuleva omistaja sitoutuu sterilisoittamaan koiransa ennen yhden vuoden ikää, koska nämä koiranpennut ovat kotiutuessaan vielä liian pieniä, jotta leikkausta olisi turvallista tehdä lähtömaassa.

Saphira sai oman kodin Saksasta toukokuussa 2016.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020