Shari

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 04/2013″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]2 vuotias Shari etsii uutta kotia.

Terveisiä kotihoidosta 10.5.2015:

Shari vaatii jämäkän omistajan, joka osaa asettaa vahvatahtoiselle tytölle selkeät rajat. Tyttö osaa käyttää kyllä tilaisuuden hyväkseen mm. yrittämällä varastaa ruokaa pöydältä, mutta tottelee kieltoja ja on hyvin oppivainen. Shari rakastaa vapaana juoksemista ja tulee kutsusta luokse, tykkää olla sylissä paijattavana ja nukkua yöt sängyssä. Kerrostalo ei ole tytölle paras paikka, sillä vaikka haukkumista on saatu vähenemään, niin reagoi outoihin ääniin.

Sharilla kestää hetken tutustua vieraisiin ihmisiin ja paikkoihin, mutta kun pääsee tutuksi, niin on lähes kaikkien kaveri. Vieraita alkuun lähinnä katselee kauempaa epäluuloisesti, mutta siinäkin tapahtuu koko ajan edistystä parempaan.

Shari sopisi hyvin perheeseen missä on koiraseuraa, jotta tyttö voisi leikkienkin purkaa suuria energiavarastojaan. Toisen koiran ei ole hyvä olla liian alistuva, sillä Shari kyllä osaa myös pomotella mikäli siihen antaa tilaisuuden. Tyttö tulee hyvin toimeen kaikenlaisten eläinten kanssa mm.lampaiden ja hevosten, mutta mieluiten leikkii saman kokoisten koirien kanssa ja välillä yrittää leikittää myös kissoja, joista tykkää tosi paljon.

Myös ainoana koirana Shari voisi mennä mainiosti, sillä ihminen on kuitenkin tytölle tärkein ja seuraakin omaa ihmistään joka paikkaan ja tykkää olla mukana kaikenlaisissa touhuissa. Shari on energinen koira, joka vaatii paljon liikuntaa ja muuta tekemistä.

Shari on n.40cm säkäkorkeudeltaan ja painoa n.10 kg.

Shari sai oman kodin syyskuussa 2015.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 08/2013

Eräänä päivänä olemme taas ajamassa kotiinpäin, kun huomaamme vilahduksen jostakin mustasta juoksemassa maissipellossa. Koska seutu on täysin asumatonta tiedämme jonkun tuoneen paikalle elävän olennon ja hylänneen sen kuolemaan yksin.

Pysäytämme auton ja musta piste kurkistaa lehtien seasta. Kun lähdemme autosta ja lähestymme tätä ”mustaa” se pinkaisee juoksuun. Juoksen Florinin kanssa perään ja ehdimme nähdä pienen koiranpennun. Se koittaa tekeytyä pieneksi ja piiloutua ja kun lähestymme sitä pentu alkaa huutaa paniikissa ja hyökkii meitä kohti peloissaan.

Juoksen autolta pyyhkeen ja tällä välin Florin on päässyt ihan lähelle vauvaa, joka koittaa puolustaa itseään hampaillaan. Hiivin pyyhkeineni pennun taakse ja Florin pitää sen huomion itsessään. Teen nopean hyökkäyksen ja saan kaapattua pienen paniikissa ripuilevan koiralapsen pyyhkeen sisään. Se yrittää saada purtua minuakin ja päästä pakoon, mutta rauhoittuu sitten kuin päättäen luovuttaa kohtalonsa käsiini.

Lähden pennun kanssa kohti autoa, kun huomaan vilaukselta kauempana tiellä seisovan koiran. Lähdemme sitä kohden, jolloin koira piiloutuu tieojaan. Se on aivan hiljaa painautuneena maahan ja katsoo minua surullisin silmin, kuin kysyen; ”ethän satuta minua, ethän tee pahaa”. Lupaan surusilmälleni etten koskaan satuttasi sitä, pyydän, että se uskaltaisi luottaa ja antaisi meidän viedä sen turvaan.

Pääsen kosketusetäisyydelle ja ensimmäisen varovan silityksen jälkeen koira nostaa taas katseensa, mutta nyt niissä näkyy pieni toivo. Vien mustan pennun autolle ja palaan koiran luo. Se ei ole hievahtanutkaan paikaltaan ja kun ojennan taas käteni silittäkseni sitä, koira huokaisee; ”sinä palasit, kiitos”. Nostan koiran syliini ja hymy nousee sen silmiin asti, niin myös minä hymyilen. Tänään on hyvä päivä…

Pieni musta tyttöpentu saa nimekseen Shari. Se matkustaa autossa etupenkillä ja alkaa luottaa hitusen jo ajomatkan aikana ihmiseen ja painautuu väsyneenä, mutta tyytyväisenä syliin.

Aikuisen koiratytön me nimeämme Camillaksi ja se matkaa kohti Magda´s Angels Placea sylissäni auton takaistuimella. Camilla tuntuu hymyilevän ihan koko ajan. Sille on tärkeää olla aivan lähellä ja kuunnella hellyttelysanoja, joita sille kuiskailemme.

Shari on edelleen ujo eikä anna ottaa helposti kiinni. Kerran tyttö pääsi ulos häkistään ja juoksi heti piiloon talon alle eikä olisi tullut tästä piilopaikastaan millään pois. Sharin tulevan omistajan täytyykin tiedostaa tytön arkuus ja valmistautua antamaan sille paljon aikaa ja rakkautta, jotta se saisi enemmän rohkeutta ja luottamusta. Shari haluaa kyllä kovasti tulla ihmisten luokse, mutta ei vielä oikein uskalla. Jos tytön on jo saanut napattua syliinsä, se viihtyy siinä kuitenkin oikein hyvin.

Shari on iältään n. 3-4 kuukautta. Se jäänee aikuisenakin keskikokoiseksi tai jopa sitä pienemmäksi.

Shari saapui hoitokotiin Suomeen 18.9.2013.

Shari sai oman kodin lokakuussa 2013.

Sharin kuulumisia 14.5.2014:

Sharista on kasvanut kaunis nuori neiti, jolla on oma paikkansa 4:n koiran laumassa. Sharille ruoka on kaikki kaikessa, johtuen ehkä aikaisemmista kokemuksistaan. Sharilla onkin taipumus näpistellä ruokaa tilaisuuden tarjoutuessa. Shari on onnellinen, elämänhaluinen, vilkas ja leikkisä pikkuinen vipeltäjäneito.

Sharin hoitokotikuulumiset, elokuu 2015

”Shari on 2-vuotias energinen tyttö, joka matkasi pienenä pentuna Romaniasta Suomeen ja joutui vaihtamaan kotia 1,5 vuotiaana. Shari oli edellisessä kodissaan epävarma vieraita ihmisiä kohtaan, mutta hoitopaikassaan, missä tyttö on jo kohta 5kk odottanut sitä omaa pysyvää kotiaan, on tyttö sosiaalistunut ja rakastaa kovasti kaikkia ihmisiä! Shari on luonteeltaan ”pikku-komentelija”, joten se tarvitsee omistajakseen jämäkän ihmisen, rakkautta ja rajoja. Tästä syystä Shari ei myöskään sovi pienten lasten perheeseen. Shari on vauhdikas fiksu tyttö, josta saisi varmasti oivan harrastuskoiran. Shari tulee toimeen kaikenlaisten eläinten kanssa ja elää tällä hetkellä hoitopaikassa, jossa on paljon eri kokoisia ja ikäisiä koiria, kissoja sekä lampaita ja kavioeläimiä. Shari rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä mutta liian kiltit koirakaverit eivät Sharille sovi koska se alkaa herkästi niitä pomottaa.”.

Sharin kotihoitokuulumisia syyskuu 2015:

Shari on iloinen, ”hauska” pieni neiti, joka rakastaa liikkumista ja jälleen kerran liikkumista. Shari on kaikinpuolin toiminnallinen luonne, joka taitaa myös koiramaisia jekkuja. Shari ei ole kokemattoman perheen koira, vaan tarvitsee asiantuntevan harrastavan kodin, jossa mielellään rauhallinen ja varma koirakaveri sekä olosuhteet sellaiset, että kierrosten lasku onnistuu myös. Tämä tyttö nimittäin osaa myös rauhoittumisen taidon, kun sille annetaan siihen paikka ja mahdollisuus. Shari varmasti rakastaisi toimia jossain aktiiviharrastuksessa reippaan ihmisen kanssa, mutta kodilta tosiaan vaaditaan myös tasaisuutta ja hyvinkin tavallista arkielämää ja rutiineja.

[divider scroll_text=””]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020