Siiri

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”6 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Tiistai-iltana puhelimeni soi ja sain kuulla viisi vuotta sitten Viron puolelta tulleesta koirasta haluttavan päästä eroon. Olin matkalla kotiin enkä saanut ihmisen puheesta selvää, joten sovimme, että soitan takaisinpäin heti, kun olen päässyt kotiin.

Hälyytin yhdistyksemme ihmiset valmiustilaan viestimällä jo matkalta ja päästyäni hetken päästä kotiovesta sisään soitin. Tämän puhelun aikana kirjoitin hyvin epäselvästä tilanteesta samalla internetissä yhdistyksemme ihmisille ja Miia lupautui lähtemään heti seuraavana päivänä paikan päälle tilannetta katsomaan, ottamaan kuvia ja valmistautumaan uuden kodin etsintään, mistä sovin Siirin omistajan kanssa samaisen puhelun jatkuessa edelleen.

Kiitin mielessäni Miian palkkatyöstä vapaata seuraavaa päivää ja Miia sopi tekstiviestillä omistajan kanssa tapaamisen kello 14.00. Jäimme odottamaan aamua.

Aamulla puhelimessa odottikin yllättävä tekstiviesti: ”Haet Siirin pois piste. …ton karvaläjän lähdettävä pois ja nyt”. Viestittely jatkui ja koitimme jo soittaakkin useamman ihmisen voimin omistajalle. Miia oli kello yhden aikaan starttaamassa sovittuun tapaamiseen, kun saimme viestin: ”Älä tule. Siirin lopetan klo 14 eläinlääkärillä”.

Pommitimme omistajaa soitoin ja tekstiviestein saamatta vastausta. Miia lähti kuitenkin ajamaan paikan päälle ja kun ennätti paikalle, löysi periltä tyhjän asunnon. Aloimme metsästää hädissämme paikkakunnan eläinlääkäreitä ja täysin hakuammunnalla Miia lähti kaahaamaan sijainniltaan niistä lähimmälle, vaikka emme olleet tavoittaneet kyseistä eläinlääkäriä puhelimitse.

Sieltä Siiri löytyi. Yksin jätettynä odottamaan viimeistä piikkiään. Omistaja oli jättänyt rahan lopetusta varten ja häipynyt paikalta. Kun Miia ehti paikalle, oli hoitaja menossa laittamaan Siirille rauhoitusta. Hän kertoi, että Siiri nukkuisi jo ellei eläinlääkärillä olisi ollut juuri sinä päivänä jonoa…

Syy miksi Siiri etsii uutta kotia on edelleenkin vain arvailujen varassa mutta loppupeleissä sillä ei enää ole niinkään merkitystä, vain sillä on merkitystä että Siiri löytää loppuelämäkseen oman rakastavan ja pysyvän kodin.

Siiri on saapunut Suomeen Virosta helmikuussa 2009 ja elänyt siitä lähtien yhdessä 4 kissan ja uroskoiran kanssa. Siiri vaikuttaa hyvin tasapainoiselta ja reippaalta koiralta joka ei välttämättä viihtyisi ihan koko aikaa vain kotona rauhallista elämää viettämässä vaan nauttisi varmasti pitkistä kävelylenkeistä ja omistajan kanssa puuhastelusta.
Vieraat ihmiset Siiri ottaa vastaan uteliaana ja iloisena häntää heiluen eikä vieraaseen asuntoonkaan joutuminen näyttänyt Siirin elämää hetkauttavan eli uteliaana se tutki uutta ympäristöään ja kävi kerjäämässä ihmisiltä rapsutuksia. Siiri osaa myös istua ja antaa tassua pyydettäessä ja autossakin Siiri matkustaa mielellään. Nykyisessä hoitopaikssa Siirillä on kavereinaan kissoja sekä kaksi narttukoiraa. Varmuuden vuoksi kuitenkin etsimme Siirille kotia jossa ei olisi muita narttukoiria, uroskoirat ja kissakaverit käyvät oikein mainiosti. Säkäkorkeudeltaan Siiri on n.55-60cm.

Siiri sai oman kodin helmikuussa 2014.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020