Sirmi

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”2-vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Romaniassa”/]Sirmin omia kummeja ovat Virva Valerio, Anu Hietala, Katja Pöyhönen ja Virpi Vanhatalo.

Jälleen kerran kamalassa valintatilanteessa kunnallisella rankkuritarhalla. Mukana oli romanialainen avustajamme, joka osasi puhua niin hyvin, että saimme ulos ja turvaan tavallista enemmän koiria. Olimme luvanneet hänelle, että vastineeksi hän saa valita yhden koiran myös.

En tiedä, tunsiko hän tämän pojan jo ennestään vai valitsiko sen kokeneella silmällään suuren koiramäärän joukosta potentiaalisena. Kuitenkin menimme häkkiin, jossa oli useita suurikokoisia uroksia. Tämä poika oli kiinnostunut ja ystävällinen ja näytti takkuisessa turkissaan vanhalta ja vähän raihnaiselta. Romanialaisystävällämme oli panta mukana ja heti kun koira näki sen, se luikki nopeaan ja taitavasti karkuun. Ja kun sitä yritettiin pyydystää, se näytti välittömästi hampaita. Lopultakaan pantaan pyydystäminen ei onnistunut ja niin tarhan työntekijä tuli paikalle hirttosilmukkalenkkeineen. Koira väisteli todella nopeasti ja taitavasti karkuun tuota julmaa välinettä, mutta jäi siihen kuitenkin lopulta ja pyristeli ja yritti näykkiä epätoivoissaan.

Romanialaisrouva meni nopeasti koiran luo, laittoi nahkapannan sen kaulaan ja pyydystyslenkki irrotettiin. Koira muuttui siinä silmänräpäyksessä ja käveli ulos tarhalta kauniisti hihnassa häntä lippuna liehuen. Se oli kuin kuka tahansa kotikoira. Mutta autoon sitä ei saanut nostaa, vaan se piti pyytää hyppäämään sinne itse.

Tarhalla Sirmi pääsi heti parin pienemmän koiran kanssa juoksutarhaan ja tuli todella hyvin toimeen niiden kanssa alkaen heti juosta ja leikkiä. Sillä oli valtava nälkä ja sen pitikin vähän väliä juosta kupille katsomaan, että täällä siis oikeasti oli ruokaa tarjolla. Se hotkaisi muutaman suullisen ja pinkaisi taas juoksuun. Ilta pimeni ja meidän piti saada Sirmi sisälle, pienestä ovesta vieraaseen paikkaan. Koira epäröi ensin, mutta sillä oli vieläkin niin kova nälkä, että lopulta se asteli sisälle nätisti ruokakupin perässä.

Vaikka Sirmi on ystävällinen ja sosiaalinen koira, se on myös osoittautunut luonteeltaan arvaamattomaksi. Tämän vuoksi Sirmi on otettu mukaan Kummikoirat-projektiin. Sitä pidettäisiinkin tarhalla vahtina, mutta vahtikoirien johtajakoira Costel ei hyväksy sitä.

Pojalla on korkeutta n. 55 cm ja painoa 25 kg. Iältään tämä kaveri paljastui vain parivuotiaaksi, kun ulkomuotoa saatiin siistittyä ja olosuhteita parannettua.

4.12.2016

Sirmistä lisätty uusia kuvia MAP-tarhalta <3

16.5.2017

Video Sirmistä yhdessä uuden ystävänsä Deniksen kanssa 16.5.2017.

1.11.2017

Yhteistyö MAP-tarhan kanssa päättyy. Kummikoirat-projekti siirtyy Sirmin osalta MAP-tarhan omistajan Magda Radun hoitoon.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020