Soja

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”s. 2007″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Kroatiassa

Kummi
Eila Kärhä ja Lyydia”/]Sojan kummeja: Eila Kärhä ja Lyydia

Zarkovican koiratarhalla Dubrovnikin kukkulalla elelee Soja, joka pelastettiin kadulta pienenä pentuna. Soja ja sen sisarus Ojas tulivat toipumaan kadulta tarhalle, kun joku oli syöttänyt pentueelle myrkkyä. Soja ja Ojas nähtävästi söivät vähemmän kuin muut pennut ja jäivät siksi ainoina eloon. Soja on narttu ja Ojas on uros. Soja on arviolta n. 10-vuotias ja elänyt lähes koko elämänsä tarhalla. Se on säkökorkeudeltaan noin 60 senttinen ja hyvin hoikka kaunotar. Rotuperimässä on luultavasti jotain terrieriä.

Otamme Sojan mukaan Kummikoirat-projektiimme sen arkuuden vuoksi. Se ei helposti päästä vieraita ihmisiä lähelleen. Muutaman päivän tutustumisen jälkeen Soja kuitenkin päätti suostua pieneen silittelyyn. Sen velipoika Ojas sen sijaan piti vielä ainakin toistaiseksi koko ajan pienen turvavälin.

Kuvissa Soja makailee isolla laakealla kivellä, joka tuntui olevan sen tarkkailu- ja päiväunipaikka. Kiveltä näkee hyvin tarhan alueelle – niin ylös- kuin alaspäinkin. Soja asuu tarhalla ns. vanhempien koirien aitauksessa, joka on toiseksi ylin alue kukkulalla. Zarkovican koiratarha on sijoittunut kukkulalle eri tasoihin. Sojan kotialue on rauhallisempi kuin sitä alempi alue ja siellä vietetään vanhemmille koirille sopivampaa verkkaisempaa elämää. Sojan seurana alueella on n. 30 koiraa.

Koska Soja ei vielä ainakaan toistaiseksi ole adoptiokelpoinen, saa tämä kaunotar kunnian käynnistää Kummikoirat-projektimme Kroatiassa.

>> Takaisin kummikoiriin

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020