Sandy (ent. Speranta)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 25.9.2013″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Speranta, nykyään Sandy, etsii uutta kotia omistajan hankalan elämäntilanteen vuoksi. Sandy siirtyi yhdistyksemme kotihoitopaikkaan Hollolaan 22.3.2020. Strategiset mitat: n.50 cm ja n.25 kg.

Sandyn entinen koti kuvailee neitiä äärettömän fiksuksi, hauskaksi, mutta myös herkäksi tytöksi. Sandy on kärsinyt eroahdistuksesta ja tämä on ilmennyt kovana haukkumisena. Hankalan elämäntilanteen vuoksi Sandy on joutunut olemaan yksin todella pitkiä aikoja, sillä omistajan työpäivät ovat olleet jopa 13 tunnin pituisia + työmatkat päälle. Seuranaan hänellä on ollut 2 kissaa, mutta nämä eivät koiraneidistä ole piitanneet. Sandy välillä kaipaisi selkeästi karvakaveria ja kissat eivät ole piitanneet pusutteluyrityksistä. Ehkä on myös ollut vähän hauskaa leikkimistä jos jompi kumpi kissoista pinkaissut juoksuun, silloin Sandy saattanut juosta kisun kiinni ja ottaa hellästi pusuteltavaksi. Yök, mitä lähentelyä!

Sandy on eroahdistuksen lisäksi aika herkkä haukkumaan rappukäytävästä kantautuville äänille, joten siksikin Sandylle on etsinnässä koti omakotitalosta. Eroahdistukseen on käytössä Clomicalm-lääkitys.

Sandy rakastaa palloleikkejä ja hän jaksaisi vaikka tuntitolkulla juosta pallon perässä, myös vapaana kirmailu on parasta mitä Sandy tietää. Oma aidattu piha olisikin plussaa!

Omistaja kuvaa Sandya aamu-uniseksi, sikeäksi nukkujaksi. Jos hänet herättää sikeästä unesta, Sandy säikähtää ja on saattanut ”haukata ilmaa”. Koskaan Sandy ei ole noissa tilanteissa purrut ketään, mutta katsomme ettei ihan pienten taaperoiden perhe olisi Sandylle ihanteellisin. Sandylla ei ole myöskään pienistä taaperoista kokemusta, läheisen teini-ikäiset lapset ovat Sandyn mielestä kivoja. Autossa matkustamisesta hän ei tykkää.

Sandyn siirryttyä kotihoitoon on muut kotihoitopaikan koirat jänskättäneet neitiä. Sandy on ilmaissut jännittämistään haukkumalla ja hyökkimällä, ettei ole vielä valmis läheisempään tuttavuuteen. Kaikki on Sandylle vielä niin uutta: Sandy joutui olemaan omistajastaan erossa jo ennenkuin hän siirtyi kotihoitopaikkaan ja eihän hänellä ole kokemusta muiden koirien kanssa laumassa elämisestä. Aika näyttää lähteekö jänskätys laukeamaan. Sandyn ollessa nuorempi oli entinen omistaja käynyt usein koirapuistossa ja siellä kaikki sujunut kivasti, joskus kovin isot ja voimakkaat koirat saattoi alkuun jänskättää. Lenkeillä taas pienet räkyttävät koirat olleet niitä, joille Sandy on vastaillut takaisin. Itse Sandy ei ole aloittanut rähinöitä eli ei mikään remmirähjä ole ollut. Viimeisinä aikoina Sandyn sosiaalistaminen oli jäänyt vähemmälle hankalan elämäntilanteen vuoksi. Kotihoitaja kuvailee Sandyn lähtevän innoissaan lenkille, kävelevän nätisti vierellä ja kaikki peruskäskyt on hyvin hallussa.

Tässä olisi siis iloinen, fiksu ja hauska tyyppi tarjolla. Entinen omistaja kuvaa Sandya ”koiraksi joka tuntuu ajattelevan enemmän kuin koiran olettaisi”. Hän on ollut paras ystävä, tuki ja turva, henkireikä vaikeina aikoina sekä ilon lähde. Joskus vaan voi tulla eteen tilanne, että oma elämäntilanne muuttuu niin radikaalisti, että on luovuttava rakkaastaan, toivoen ja uskoen siihen, että löytyy joku jolla on tarjota koiralle mitä se tarvitsee, ja mitä se ansaitsee.

Jos sinulla on koiranmentävä aukko sydämessä ja kaipaisit rinnallesi tällaista rakkauspakkausta, mieti olisiko juuri sinulla tarjota sopivat puitteet Sandylle? Asutko omakotitalossa ja vietätkö paljon aikaa kotona muutoinkin kuin nyt koronasta johtuen? Oletko valmis työstämään yksinoloharjoituksia pitkäjänteisesti? Ehkäpä juuri sinulla voisi olla tarjota Sandylle oma loppuelämän koti!

P.S Sandy lisää vielä, että jos uusi koti voisi heitellä palloa, kiitos 🙂

Sandy löysi uuden, oman kodin.

[divider scroll_text=””]

Tarhakuvaus 11/2013

Speranta, kaunis ”jääkarhupentumme”, on Romanian katukoirien puolesta käymämme taistelun kiistaton keulakuva! Hänen kuvansa ja tarinansa johdattaa myös vuoden 2014 seinäkalenterimme teemaan; Speranta tarkoittaa suomeksi toivoa. Ja toivo…sekä usko asiaamme ja rakkaus koiriin antavat meille kaikille voimaa taistella edelleen ystäviemme puolesta, pahuutta vastaan.

Puhtaan lumivalkoinen tyttö syntyi Bukarestissa tarhalla, jonne vain kerätään koiria säilöön, 25.9, päivänä jolloin tappolaki astui voimaan. Hän oli iäkkäämmän, rankkaan elämäänsä jo väsyneen äitinsä ainoa pentu.
Sekä Speranta että sen äiti Seara (ilta) saatiin turvaan tuolta julmasti koiria kohtelevalta tarhalta. Molemmat ovat siitä lähtien asuneet Magdan kotona ja hellässä huomassa.

Speranta kasvaa ja voimistuu, eikä se onneksi tiedä maailman pahuudesta mitään. Sellaisen tulevaisuudenkin haluamme sille, turvallisen, rakastavan kodin, joka huolehtii tästä kultakimpaleesta koko sen elämän ajan.

Speranta on tottunut kissoihin ja toisiin koiriin. Äiti Seara on korkeudeltaan n. 40 cm ja tyttärestä tulee todennäköisesti äitinsä korkuinen tai hieman korkeampi.

Speranta sai oman kodin joulukuussa 2013.

[divider scroll_text=””]

[do action=”varaaja” varaaja=”Marjoon”/]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020