Topi (ent. Spot)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 2011″ sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Kuulumisia kodista 29.3.2018

Spot, nykyiseltä nimeltään Topi, tuli meille Hämeenlinnan kotiin lumoavan kauniina toukokuun lopun yönä 2015. Alun arkuuden helpotuttua Topi on osoittautunut sopeutuvaiseksi, lempeäksi ja nopeaoppiseksi. Sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen ja luokse tuleminen lähti sujumaan ihan itsestään, mistä olimme aika yllättyneitäkin. Topi tulee hyvin toimeen lasten ja toisten koirien kanssa. Vieraita miehiä ja keppejä ja esim. sauvakävelijöitä hän edelleen arastelee, samoin tummiin vaatteisiin pukeutuneita. Menneisyyden surulliset kokemukset eivät kokonaan unohdu.

Enimmäkseen Topi on iloinen ja innokas osallistuja, muistuttaa kovasti pientä munsterinseisojaa ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan. Mökkeilemme, hiihdämme Lapissa ja Hämeessä ja Topi on kaikessa mukana. Topi rakastaa pehmoleluja, sukkia ja pipoja, joita se kokoaa välillä ison keon olohuoneen lattialle. Ja selvästi Topi on onnellinen omasta kodista. Hän ei karkaile, muuta kuin korkeintaan kotiin takaisin joskus kun ei huvittaisi lähteä sateella ulos. Topi on selvästi sitä mieltä, että kurjissa ilmoissa ulkona on oltu Romanian aikoina ihan tarpeeksi.

Kiitos Romanian koirien ystävät! Saimme teiltä ihanan koiran, joka kertoo meille joka päivä, että hän rakastaa meitä ja on iloinen omasta kodistaan.

Terveisin Marjukka, Alpo ja Topi

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 01 / 2015

Spot on löytynyt juoksemasta tien laidasta hädissään metalliketju kaulassa. Löytöhetkellä poika oli todella laihassa kunnossa, eikä uupumukseltaan jaksanut pitkään arkailla sitä kiinni ottaessa.

Spot on mitä kultaisin koira, joka silminnähden nauttii ihmisen antaessä tälle hellyyttä. Liekö sellaista tämä aiemmassa elämässään lainkaan saanut. Spot on vielä hieman hämillään tarhalla olostaan ja silitykseen tottuminen kesti pojalta hieman aikaa.

Spot arkailee edelleen nopeita liikkeitä ja menee tällöin turvaan koppinsa uumeniin tarkkailemaan onko ihmistä turvallista lähestyä. Tutuksi tulleen ihmisen nähdessään se heilutttaa vinhasta häntää ja kaipaa kovin ihmisen seuraa. Kotioloissa uskomme pojan sopeutuvan ja alkavan luottaa varmemmin ihmiseen, kunhan tuleva koti antaa pojalle tarvittavan määrän aikaa ja rakkautta.

Tullessaan tarhalle Spot on muilta koirilta vahtinut täyttä ruokakuppiaan, jota tuskin on kovin usein pojalla aiemmassa elämässään edessään ollut. Muuten toisista koirista ei Spot juurikaan ole välittänyt. Tarhalla Spot on hiljaisen ja rauhallisen oloinen koira, jolla on sydäntäsärkevän kiltti luonne ja hieman surusilmäinen katse.

Korkeutta komealla Spotilla on n.50cm.

Spot sai oman kodin toukokuun lopulla 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020