Stella-Aisha

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Aisha oli aikaisemmin Varjun koiratarhalla. Sieltä se lähti virolaiseen kotiin ja on nyt TEHOlla etsimässä itselleen sellaista omistajaa ja kotia, joka sitoutuu tyttöön sen loppuelämän ajaksi. Aisha tunnetaan TEHOlla nimellä Stella. Siksi tämä komealta kalskahtava kaksioisnimi; Stella-Aisha :-) Koira on kyllä niin niin vaikuttavan näköinen, että kantaa komean nimensä hyvin. Luonne tuntuu olevan ennallaan, saa koskea ja katsoa, silittää ja paijata. Häkissään tyttö istuu rauhallisena, lähes tylsistyneen oloisena, lenkillekin se lähtee hitaan rauhallisesti. Sitten pikkuhiljaa tapahtuu muutos, pää nousee ylemmäs ja askel muuttuu innokkaammaksi. Erään mustan uroksen kohdatessamme Stella-Aisha painui jopa leikkiasentoon ja hypähteli iloisesti. Täytyy sanoa, että ilon kyyneleet kohosivat kaikkien paikalla olijoiden silmiin, niin onnellisilta koirat näyttivät syysauringossa, leikkiessään. Mutta, kaikkiin toisiin koiriin SA ei suinkaan suhtaudu näin suopeasti, ei ollenkaan. Vain harvoihin ja valittuihin. Siksi on parempi, että tulevassa kodissaan tyttö on ainokaisena eläimenä. Toivomme kodin olevan omakotitalo, jonka pihalla SA voisi omaan tahtiinsa vaeltaa, valvonnan alla tietenkin. Koska tytöllä on jo ikää ja elämää takana, toivomme ettei tulevassa kodissa ole lapsia, vaan rauhallinen ja tasainen elämänmeno. Lisäksi ehdoton edellytys on aikaisempi kokemus vahtivista laumanvartijaroduista, jotta Stella-Aisha voi nauttia omistajansa seurasta yhtä paljon kun omistaja tytön seurasta.

04.11.05 Stella ei muistanut minua enää Varjun ajoilta, mutta otti minut kuitenkin hyvin vastaan, hieman välinpitämättömästi kunnes lähdimme lenkille. Stella on UPEA lenkitettävä ja isosta koostaan huolimatta juoksee kuin höyhenen kevyt keijukainen. Lenkiltä palattuamme Stella meni nätisti takaisin häkkiinsä, remmin pystyi ottamaan pois jo häkin oven suussa. Jos ihastuin Stellaan Varjussa, niin nyt rakastuin! Kerrassaan mahtava koira, edelleen. Mutta tulee kuitenkin muistaa se, että luonne saattaa muuttua haastavemmaksi Stellan kotiuduttua, osaisin kuvitella, että Stella on täysin uskollinen omille ihmisilleen, mutta vieraiden kotiin tulemiseen pitäisi totuttaa alusta saakka. Ruoan suhteen Stella on todella tarkka, mikä on ymmärrettävää koiralle, joka ei ole saanut säännöllisesti ravitsevia aterioita. Stella on ollut Loomade Hoiupaikissa jo reilusti yli pakolliset 14 vrk ja saimme sieltä infon, että Stellalla olisi jo kiire lähteä sieltä pois.

Yhteydenotot Essille puhelimitse 044-540 5502 klo 12-20. Epäsäännöllinen työaika estää joskus puhelimeen vastaamisen, jos näin käy, soita myöhemmin uudelleen. Soittopyyntöihin ei valitettavasti ole mahdollista vastata. Sähköpostiin vastaan lähes päivittäin essi.virtasalo@kolumbus.fi
Aisha Koerte Varjupaikissa keväällä 2005:

Aisha on vaikuttavan näköinen kaukkarisekoitus tyttö, vaikkakin se näyttää vielä elämän riepottamalta rassukalta. Aisha on rauhallinen ja hiljainen. Se antaa katsoa hampaat nätisti ja koskea mahan alle. Vaikka Aisha vaikuttaakin tarhalla todella pehmoiselta luonteelta, voi rodulle ominaiset piirteet nousta pintaan kotiutumisen myötä. Aisha ei vielä oikein tiennyt miten ottaisi vastaan tuhannet halit ja hellyydenosoitukset joita sille jaoimme, mutta siitä tulee varmasti omille ihmisille halinalle, joka osaa arvostaa oikeudenmukaista kohtelua ja saamaansa rakkautta. Aisha on alle 70cm ja hieman pidempikarvainen kaunotar, jolle ikää on kertynyt n. 8-vuotta.

Stella-Aishasta tuli enkeli

Rakas, rakkaampi, rakkain!

Mun ja Aissun yhteinen tarina alkoi aika jännästi -olin jo keväällä 2005 kattellu Aissun kuvaa kun se oli Varjupaikissa ja se saikin sitten kodin mutta ilmestyi syksyllä Tehon sivuille. Tässä koirassa vaan oli sitä jotain joka vetos jonnekin syvälle mun sisimpään. Laitoin sitten Miralle varovaista kyselyä koirasta kun meillä nyt oli entuudestaan jo kaksi koiraa ja ei mennyt ku muutama minuutti kun Aishan nimen alle ilmestyi teksti ”Varattu” ja niin jolukuun alussa Aisha muutti meille.

En oo ikinä ennen nähnyt koiran syttyvän niin elämään ja loisteen palaavaan silmiin ku mitä Aissulle tapahtu sen oltua meillä jonkun aikaa ja kun se tajusi vihdoinkin olevansa kotona -näin vois inhimillisesti sanoa. Siitä tuli sisäkoira joka nautiskellen makoili sohvalla ja lämmitteli takkatulen loimussa. Ja sitä vapauden riemua kun se juosta viiletti vapaana menemään pitkin mettiä ja soita joilla rämmittiin.

Se oppi hyväksymään meillä käyvät vieraat -tutummat otti jopa häntää heiluttaen vastaan mutta vierailla ei ollut asiaa meille ellei kotiväki ollut paikalla. Se oli hyvä talonvahti -kotiväelle se sen sijaan oli maailman lutuisin ja ihanin nallekerhu jota sai palluttaa ja halailla mielin määrin ja Aissu vaan urahteli tyytyväisenä.

Viime talvena Aissu alkoi hiljalleen hiipua eikä se keväällä enää jaksanut lenkkeillä entiseen malliin ja karvan kiilto hävisi ja koira nukkui lähes koko ajan. Alkoi sairastelut jotka vei voimat joten eläinlääkärin kanssa oltiin yhtä mieltä siitä että nyt ois Aishan aika matkata sateenkaarisillalle missä ei ole väsymystä eikä kipuja.

Aishasta tuli koiraenkeli 24.7.2007

Hyvästi rakas -olet aina sydämessäni!
Mun on niin ikävä omaa nallekarhuani…

Kaivaten Tiina ja muu poppoo

Koiratta
on kuonoa ja
kahta luppakorvaa yksinäisempi.


on toista hengitystä vajaa.

En pelkää. Ikävöin.

-Eeva Kilpi-

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020