Tarom

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”6 -vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Tarom tuli MAP-yhteistyötarhallemme jo 2015 vuoden toukokuussa, kun Magda sai pelastettua sen paikallisen vanhainkodin mailta, missä asukkaat olivat parhaansa mukaan pitäneet huolta laumasta hylättyjä koiria.

Tuon lauman jäsenet olivat ujoja eivätkä häirinneet ihmisiä kutsumatta. Siitä huolimatta ne olivat häirinneet jonkun mielenrauhaa ja niitä pyydystämään oli kutsuttu rankkurit. Tieto rankkureista kantautui tuolloin myös Magdan korviin ja hän lähti paikalle toiveenaan saada edes muutama lauman koirista turvaan ennenkuin pyydystäjät ehtivät paikalle.

Yksi näistä vanhainkodilta pelastuneista oli Tarom, ehkä koko joukon arin koirapoika. Arkuudestaan johtuen se tulee etsimään omaa kotiaankin vasta nyt kahdeksan kuukautta MAP-tarhalla oltuaan.

Vuoden viimeisenä päivänä tämä poika taisi päättää, että nyt loppuu arkailu ja ujostelu. Siihen saakka aina ihmistä karkuun pyrkinyt ja kosketusta väistänyt Tarom jäi istumaan paikoilleen Magdan mennessä sen luo. Kun Magda ojensi kättään, Tarom yllättäen ojensi tassunsa vastaan ja antoi silittää. Sen jälkeen poika on uskaltanut seurustella myös muiden tarhalla vierailleiden, pojalle ennalta tuntemattomienkin, ihmisten kanssa.

Pojan sosiaalistumiseen osallisena on ollut varmasti myös sen häkkiin muuttanut Sarah-tyttönen. Sarah ei jännitä ihmisiä vaan tulee innokkaana luo, jonka jälkeen kirmaa pussailemaan Taromia ja taas takaisin ihmisen luo jatkaen tätä niin kauan kuin ihminen viipyy niiden luona. Se on näin omalla esimerkillään näyttänyt etteivät kaikki ihmiset ole pelottavia. Taromin tulevassa kodissa olisikin hyvä olla ennalta odottamassa rohkaiseva ja reipas koirakaveri helpottamassa sen kotiutumista. Tämä kaveri voi olla vaikka nuorempikin, kuten Sarah, joka on vielä pentumaisen leikkisä ja välillä villikin. Isovelimäinen Tarom ei tykkää pahaa vaikka toinen vähän hömpöttäisikin sen ympärillä.

Sarah on löytänyt Suomesta oman kodin ja lähtee pian tarhalta. Meitä jännittää meneekö Tarom takapakkia rohkaisijansa ja parhaan ystävänsä lähdettyä. Siksikin toivoisimme myös Taromin löytävän pian oman perheensä.

Tarom on äärimmäisen kiltti eikä tee elettäkään puolustautuakseen vaikka sitä pelottaisikin joku tilanne. Se on lempeä ja rauhallinen koirapoika, joka on ehtinyt nähdä katukoiran elämää ihan liian monta vuotta. Sen katseesta näkee, että sillä olisi tuhat tarinaa kerrottavanaan eivätkä suurin osa niistä tarinoista ole onnellisia ja mukavia. Siitä huolimatta Tarom on nyt löytänyt uskonsa ihmiseen ja etsii perhettä, joka vaalisi sen herännyttä luottamusta.

Tarom on keskikoinen, säkäkorkeudeltaan noin 50 senttinen koirapoika.

Tarom saapui Suomeen kotihoitoon 17.4.2016.

Tarom sai oman kodin elokuussa 2016.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020