Tauno

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”4,5 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]04/2013 Tauno etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.

Kuulumisia hoitokodista  06/2013: Tauno viihtyy todella hyvin hoitokodissaan maalla. Päivisin Taunon ohjelmaan kuuluu hevostallilla mukana liikkuminen ja kahden narttukoiran kanssa leikkiminen. Tauno on vapaana päivisin hoitajan ollessa kotona, eikä se lähde pihasta minnekään. Tauno on maailman kiltein koira ja tottelee todella hyvin. Lapset ja muut vieraat ihmiset saavat kävellä rauhassa, hevosetkaan eivät Taunoa häiritse. Jos Tauno on lähdössä juoksuun väärään suuntaan, se suorastaan pysähtyy kuin seinään jos sille huutaa ”paikka”. Se osaa myös muut peruskäskyt.

Ainut mikä on pieni huolenaihe Taunon kohdalla on yksinjääminen. Taunoa selvästi ahdistaa aikaisempien huonojen kokemusten takia ja sillä on aluksi vaikeaa olla yksin. Hoitopaikassa se oli avannut eteisen kaapit ja ovet, tutkinut että mitä sieltä löytyy mutta ei ollut mitään rikkonut. Ovetkin Tauno osaa avata, sisään- sekä ulospäin, viisas poika. Mutta nykyään Tauno onkin jo hyvin alkanut tottumaan yksinjäämiseen ja selvästi koirakaveri tuo sille tukea ja turvaa.

Nykyisen omistajan kertomaa: ”En ensisijaisesti laittaisi kotiin missä pieniä lapsia. Fiksu koira ja varmasti sopeutuu, mutta vaatii hieman aikaa! Taunoon kun tutustuu, tulee siitä jollekin mitä ihanin koira! Itse olen käynyt sen kanssa metsässä lenkkeilemässä niin, että on ollut vapaana. Olen mennyt piiloon ja huudellut, että Tauno on saanut etsiä minua, hauskaa ja Tauno nauttii. Tauno on ihan mahtava karvakasa!

Meidän kokemuksien mukaan Tauno ei ole tullut toimeen toisten urosten kanssa, oli leikattu tai leikkaamaton. Narttujen kanssa pääosin tullut toimeen, mutta niidenkin kanssa aluksi ilmenee rähinää, mutta Taunon huomattua tytön olevan kyseessä monesti tilanne rauhoittuu. Ainoana koirana Tauno kuuntelee ja on hyvin tottelevainen. Narussa ilmenee rähinää ja poukkoilua, kun muita koiria tulee vastaan, mutta harjoittelulla on vähentynyt paljon.

Tauno on pääosin ollut yksinään muutaman tunnin, kun olen ollut nyt pois työelämästä. Haukkuminen on pahimmillaan yleensä hetki sen jälkeen, kun on lähdetty. Taunosta tuskin on kerrostalo-koiraksi, niin kovasti seuraa ympäristöään.

Tauno tulee toimeen meidän kissan kanssa, välillä jopa syövät samasta kupista. Ruoka on vaihtunut jahti&vahti kana-riisiin, näyttää maistuvan hyvin. Tauno oireilee vehnästä ja soijasta saaden ihottumaa ja rapsuttelua. Kynnet olen aina pystynyt leikkaamaan ilman ongelmia. Päättäväisen rauhallisesti toimittuna Tauno ei laita vastaan ollenkaan. Eläinlääkärikäynnit ei ole tuottanut ongelmia. Tauno on rokotettu juuri ja ovat voimassa 1.3.2016 asti (myös rabies laitettiin).”

Tauno sai oman kodin elokuussa 2013.

[divider scroll_text=””]

11.11.2010 Kaksivuotiaaksi kasvanut iloinen ja aktiivinen Tauno etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.

Tauno sai kodin tarhalta pentuna ja on elänyt siitä saakka perheessä toisen koiran, nartun, kanssa. Taunon kodissa on ollut myös lapsia, joiden kanssa se tuleekin hyvin juttuun. Tauno osaa asua myöskin kerrostalossa, mutta toki saattaa välillä haukahtaa äänille. Tauno on kiltti, mutta hyvin energinen, utelias ja aktiivinen nuori uros, joka tulee uudessa kodissaan tarvitsemaan paitsi reippaasti aktiivista elämää, myöskin vielä reilusti lisää koulutusta, mm. hihnassa kulkemisen suhteen. Taunolla on kuitenkin miellyttämishalua ja se on nopea oppimaan. Taunosta olisi ehdottomasti myös jonkun kivan harrastuksen pariin. Taunon nykyinen koti on Lohjalla jonne sitä saa mennä sovitusti katsomaan.

26.12.2010: Tauno on tällä hetkellä kotihoidossa Turussa, jossa se jakaa tilansa perheen narttukoiran ja 6 kk ikäisen lapsen kanssa tullen molempien kanssa erinomaisesti toimeen.

Tauno oli hoitopaikkaan mennessään lähes tulkoon kouluttamaton, on se omaksunut lyhyessä ajassa todella paljon uusia asioita. Hihnassa kävelykin on jo paljon maltillisempaa, kunhan Taunon kanssa on jaksettu kärsivällisesti edetä vain silloin kun se ei vedä.

Taunon suurin ongelma tällä hetkellä on eroahdistus. Se haukkuu yksin jäädessään ja on ihan mahdollista että se saattaisi purkaa eroahdistustaan myös pureskelemalla tavaroita ym. Taunon tulevassa kodissa onkin hyvin tärkeää että Tauno kokee olonsa turvalliseksi, että sen elämä saadaan tasapainoon turvallisilla ja tutuilla rutiineilla sekä muuttumattomalla ympäristöllä. Tauno olisi omiaan johonkin vauhdikkaaseen harrastukseen, agilityssä se pärjäisi varmasti ketterän kokonsa (max 50 cm) ja älykkyytensä ansiosta.

Tauno etsii siis kotia/perhettä jossa siihen ollaan valmiita panostamaan ja jossa sille on aikaa ja motivaatiota touhata sen kanssa. Sohvan pohjalle makaajaksi Taunosta ei suinkaan ole. Ihan ensimmäiseksi koiraksi sitä ei luovuteta.

Tauno on noin max 50 cm korkea ja painaa tällä hetkellä n.20 kg.

Tauno sai kodin tammikuussa 2011.

[divider scroll_text=””]

Tarhakuvaus

Tenho, Terho, Tauno ja Terttu ovat noin kolmen ja puolen kuukauden ikäinen pentue Tallinnan Loomade Hoiupaikassa, jonne on tuotu 11.11.2008 hylättyinä pentuina. Kaikki pennut ovat erittäin uteliaita, avoimia, reippaita ja terveitä pikku vipeltäjiä, ne tulevat epäröimättä tutustumaan häkin ovelle vieraisiin tulijoihin ja pärjäävät omillaankin hienosti kuvauksen ajan. Pennuista kasvaa arviolta 50-55 cm korkeita. T-pentueelle etsitään sitoutuneita ja rakastavia koteja, joissa niiden tuloa on harkittu loppuun saakka ja jotka pystyvät tarjoamaan suloisuuksille turvallisen ja virikkeisen elämän seuraavaksi ehkä noin kymmeneksi vuodeksi..

Tauno sai kodin helmikuussa 2009.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020