Tedi

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”6 vuotta” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]Kuulumisia kodista 25.7.2018

Hei

Ihana, rakas Tedi tuli meille syksyllä 2013. Eli on ollut kohta viisi vuotta silmäteränämme. Tedi oli tullessaan noin kuusi vuotias, eli on kohta 11 vuotias.
Hän on maailman ihanin ja rakastettavin pieni koira. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia Tedin kanssa. Tedi on ollut terve vain hampaat ja anaalirauhaset
käymme säännöllisesti puhdistuttamassa. Emme ikinä olisi odottaneet, että saamme Romaniasta maailman parhaimman koiran. Toivottavasti saamme pitää hänet vielä monta vuotta.

Helteisin terveisin mökiltä

Tedi, Margit ja Markku

[divider scroll_text=””]

Tedin kuulumisia kotoa 22.10.2015

Tänä päivänä tasan kaksi vuotta sitten odotimme mieheni kanssa sydän pamppaillen lentokentällä uutta perheenjäsentämme.

Tämä kaksi vuotta on sujunut todella hienosti. Tedi on täydellinen koira. Hän sujahti elämäämme täysin ongelmitta. Olimme varautuneet isoihinkin ongelmiin ja siksi olemmekin olleet todella ihmeissämme, koska mitään ongelmia ei ole ollut. Ohessa muutama kuva ihanasta karvakuonostamme.

Terveisin Tedi, Margit ja Markku

Tedin kuulumisia Hyvinkäältä 21.10.2014

Huomenna 22.10.2014 tulee tasan vuosi siitä, kun sain Tedin ensimmäistä kertaa syliini Hki-Vantaan lentokentällä. Meillä on ollut ihana vuosi yhdessä, emmekä voisi enää ajatellakaan elämää ilman Tediä.

Joulukuussa 2013 Tedi kävi hammaskiven poistossa ja samalla kuvattiin Tedin takajalat, koska hän varsinkin juostessa piti toista takajalkaa ylhäällä. Rtg-kuvasta selvisi, että oikea takajalka on selvästi vasenta lyhyempi, reisiluu on vino ja lyhyempi kuin vasen ja lonkkamalja on epämuotoinen. Joku trauma on siis Tedin menneisyydessä tapahtunut. Jalka ei näytä pahemmin reipasta Tediä häiritsevän. Anaalirauhaset on jouduttu tyhjentämään kaksi kertaa vuoden aikana. Muuten Tedi on ollut terve ja ruokahalu on hyvä.

Ulkoilua Tedi todella rakastaa. Hän hyppii puoli metriä ilmaan,kun sanon, että lähdetäänkö Tedi pissille. Kyllä minullakin on kunto kohonnut, kun teemme neljä lenkkiä päivässä ja vauhti on todella reipas. Lenkin jälkeen maistuukin sitten uni todella hyvin. Iltaisin Tedi köllöttelee vieressäni sohvalla selällään rapsuteltavana. Silloin hän näyttää maailman onnellisimmalta koiralta. Uskon, että kaikki Romanian pahat muistot ovat haihtuneet Tedin muistista.

Tedin tarinan tietävät kaikki koiraihmiset täällä asuinalueellamme ja kaikki ovat aivan ihastuneita Tediin. Tedihän on aivan julkkis täällä. Tedi on todella rakastettava, valloittava koira. Sen sanomme hänelle joka päivä moneen kertaan. Valtava onnen tunne täyttää sydämen, kun katsoo tuota pientä, suloista olentoa nukkumassa sohvalla, masu täynnä hyvää ruokaa ja onnellinen ilme kasvoillaan. Toivottavasti saamme pitää Tedin vielä monta, monta vuotta.

Terveisin

Tedi, Margit ja Markku

[divider scroll_text=””]

18.11.2013 Terveiset täältä Hyvinkäältä:

Tedi saapui kotiimme Romaniasta 22.10.2013. Hän nukkui koko ensimmäisen yönsä Suomessa omalla pedillään hiljaa kuin hiiri aamuun asti. Kun aamulla tulimme makkarista, Tedi heilutti meille varovasti häntäänsä. Aika erikoinen juttu muuten, että Tedi ei tule makkariin ollenkaan vaan nukkuu koko yön olkkarissa.

Tedi on täysin sisäsiisti. Olin ottanut kaikki matot pois ennen kuin Tedi saapui. Mutta ihan turhaan, yhtään vahinkoa ei ole sattunut tämän kuukauden aikana. Tedi kulkee hihnassa hienosti eli on ollut selvästi jonkun kotikoira. Muita koiria vähän arastelee ja aluksi murisi kaikille koirille. Mutta nyt ollaan jo nuuhkittu tuttuja koiria. Lintujen ja oravien perään haluaisi lähteä juoksemaan. Ruokahalu on hyvä. Annoin aluksi vain Hillsin papanoita. Sitten laitoin papanoiden lisäksi raakaruokaa. Se on Tedille suurta herkkua ja meinaa papanat jo jäädä syömättä.

Tedi kävi myös tutustumassa kesämökkiimme. Oli jotenkin hellyttävää, kun tulimme mökiltä takaisin kotiin, Tedi juoksi ekaksi katsomaan, onko hänen oma petinsä tallella.

Tedi nukkuu todella pitkään aamulla. Yhtenä aamuna heräsimme vasta klo 8.30. Tämä tuntuu aika ruhtinaalliselta, koska vanha koiramme kävi herättämässä meidät jopa klo 5.00 tai 6.00.

Pesu ja turkin harjaus sujuu hienosti. Kävimme omalla lääkärillämme, joka arvioi Tedin 4-5 vuotiaaksi. Romanian lääkäri oli arvioinut Tedin 6-vuotiaaksi. Muuten kaikki oli ok mutta hammaskiveä on paljon ja toisen takajalan polvilumpio on vähän väljä ja takajalat ovat vähän eripituiset. Jos jalat alkavat vaivata, pitää sitten ottaa rtg-kuva.

Tedi on todella rakastettava, ihana, pieni poika. Olemme onnekkaita, että saimme hänet kotiimme.

Terveisin Tedi, Margit ja Markku

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Etsitkö itsellesi rakastettavaa, helliteltävää ja sinut märäksi pussaavaa koirakaveria? Jos näin on, voin suositella sinulle lämpimästi Tedi-poikaa.

Tedi on hiljainen ja rauhallinen kaveri, yleensä =) Riehakkuus pojassa nostaa kuitenkin päätään, kun se päättää hakea ihmisen huomiota. Huomio onkin tälle pojalle todella tärkeää, melkeinpä tärkeämpää kuin mikään muu. Tedi on myös reipas ja tasapainoinen kaveri, joka tekee miellellään pesää ihmisen kainaloon, kun on aika rauhoittua. Muiden koirien kanssa Tedillä ei ole ongelmia, paitsi jos toinen on dominoiva. Tedi ei nimittäin pidä puoliaan.

Tediä voi suositella siis kotiin, jossa on tasapainoinen koirakaveri. Tämä ei ole välttämättömyys, sillä poika viihtyy varmasti myös ainoana silmäteränä.

Tedi sai oman kodin lokakuun lopulla 2013.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020