Teodor

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”5 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Pikkuinen Teodor elää Romaniassa kadulla. Se on joskus ollut ehkä jonkun kotikoira, mutta siitä on jo niin kauan aikaa ettei pieni poika taida enää edes muistaa mitä tarkoittaa oma koti. Sillä on useimmiten petinään pahvilaatikko, jonne käpertyä yöksi nukkumaan, mutta joinakin iltoina Teo palaa turvapaikkanaan pitämälleen alueelle vain huomatakseen, että joku on tuhonnut sen nukkumispesän toivoen koiran lähtevän.

Alue jolla Teodor elää ei ole Romanian mittapuulla pahinta mahdollista. Suurin osa siellä asuvista ihmisistä on niin tottunut pojan jokapäiväiseen läsnäoloon, että se saa olla rauhassa ja ohimennessään moni tarjoaa pojalle ruoanmurenan tai joskus jopa pienen hyväilyn tai kauniin sanan.

Tuhansien surullisten tarinoiden maassa ovat Teodorin asiat suhteellisen hyvällä mallilla. Siitä syystä se on jäänyt aina odottamaan kiireellisimpien hätätapausten saantia kuntoon. Se on selviytynyt pitkään yksin välttäen autojen alle jäämisen, väkivaltaiset ihmiset, loppusyksyn jäätävät myrskyt ja pakkasyöt.

Voiko pienen koiran onni kuitenkaan jatkua loputtomiin turvattomilla kaduilla? onko katukoiran elämä jokapäiväisine ruoanetsintöineen ja vaaroineen elämää, jota koirapojan kuuluu viettää? Me uskomme ettei. Siitä syystä Teo saa oman mahdollisuutensa tulemalla uutena mukaan Kadulta Kotiin-projektiin. Emme osaa kertoa osaisiko se jo piankin kulkea hihnassa, onko se sisäsiisti tai mahtaisiko se haukkua kotioloissa, sillä emme ole päässeet seuraamaan sitä siten kuin yhteistyötarhallamme jo turvassa olevia koiria. Ehkäpä kuitenkin Teollekkin on olemassa jossakin ihminen, joka uskaltaa ottaa haasteen vastaan ja ottaa pienen katupojan siipiensä suojaan mahdollisine vikoineen ja yllätyksineenkin.

Teo on noin viisi vuotias. Se on ystävällinen, mutta ymmärrettävästi välillä varuillaan varsinkin alkuun aivan vieraiden ihmisten kanssa. Pikkuruisella pojalla on töpöhäntä ja säkäkorkeutta vain noin 35 senttiä.

Yksi pieni hetki voi muuttaa koko elämän. Kumpa se hetki koittaisi pian Teolle ja olisi askel kohti turvattua loppuelämää.

3.2.2015 Teodor saatiin kadulta turvaan MAPin tarhalle, jossa huomattiin pojan toisen takajalan olevan kipeä. Poika pääsi tutkimuksiin yhteistyöklinikallemme Bukarestiin, jossa takajalan polvilumpion todettiin olevan pois paikoiltaan. Kadulta Kotiin -projektiin tulleiden lahjoitusten turvin Teodor saatiin eilen leikattua ja toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja nyt poika on taas askelen lähempänä omaa kotia.

Teodor sai oman kodin maaliskuussa 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020