Timjam

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”6 kk” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Pienen keltaisen koiran pää nousi ojanpohjalla olleen kassin sisältä, kun Magda ja Florin olivat maaliskuun 10. päivä ajamassa tapansa mukaan jokapäiväistä reittiään MAP-koiratarhalle päivän töihinsä.

Arvaattekin, että he pysäyttivät auton saman tien ja lähtivät selvittämään koiran tilannetta. Se oli hyvin peloissaan ja puolustautui haukkuen ja tehden hyökkäyksiä auttajaansa kohden ja lopulta Florinin saadessa pyydystettyä sen takkinsa avulla, pieni koitti purra kauhuissaan vapautuakseen.

Emme tiedä mitä ihminen on tälle tytölle tehnyt, että se oli löydettäessä niin järkyttynyt ja kavahti niin kovasti kosketusta ja läheisyyttä. Kuitenkin tavatessamme tytön ensi kertaa vain viikko sen löytymisen jälkeen, en heti edes tunnistanut sitä videolla aiemmin näkemäkseni villikoksi.

Koiratarhalla sen kanssa samaa aitausta asuttivat kolme vilkasta ja reipasta pentukoiraa, jotka rynnistivät suoraan kohti kiskomaan punteista ja kengännäuhoista. Tämä kaunis ja rauhallinen tyttö katsoi niiden takaa jotenkin suruisin ja pyytävin silmin ja kurkotti päätään haistaakseen minua.

Istuin maahan ja koitin olla välittämättä riiviöpentujen ihooni uppoavista naskalihampaista sillä tunsin miten ujo, keltainen alkoi nuuhkimaan ja kuonollaan varovasti puksimaan selkääni. Se hivuttautui sivulta lähemmäs, katsoi taas hetken, kuin miettien voiko luottaa ja ojensi sitten päänsä, jotta sain silittää sitä. Sain ottaa tytön syliinikin hellittäväksi ja siinä sen silkkistä turkkia silitellessäni annoin sille nimen Timjam.

Timjam on vasta noin puolen vuoden ikäinen ja sen ikäisten koiralasten kuuluisikin tuntea halua purra mielenkiintoisia kengännauhoja ja vähän höperön kuuloista outoa kieltä lepertelevän ihmisen nilkan ihoakin maistelumielessä. Mutta ihan vielä ei Timjam uskalla. Se on varovainen ja ujo ja tarvitsee kannustusta reipastuakseen, mutta sen luottamus ja uskallus ovat jo hyvin alulla. Ja koska se on niin nuori se ennättää vielä päästä nauttimaan turvatusta ja huolettomasta lapsuusajasta, kunhan löytää itselleen sitoutuneen ja rakastavan perheen.

Timjamista on jäämässä aikuisena keskikokoista pienempi koiratyttö.

Linkki Timjamin löytöhetkellä otettuun videoon;

Timjam sai oman kodin kesäkuussa 2016.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020