Tinka

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

17.4.2006

Tinka on päättänyt, ettei se jaksa enää hoitaa pentuja (Iitu, Karppa, Kiki, Mikke, Misty, Morris, Wendy ja Viivi), joten sillä olisi nyt kova kiire löytää se oma koti, johon pääsisi pian. Omien koiriemme vuoksi Tinka ei voi olla samoissa tiloissa meidän ihmisten kanssa, vaan joutuu asustamaan edelleen pentujen kanssa samassa huoneessa, tosin pennut onneksi pysyvät pentulaatikon puolella. Tinka on hyvin hellyydenkipeä ja päivä päivältä siitä paljastuu enemmän itsekkin pentumainen ja hyvin leikkisä puoli. Joka päiväiset spurtit pihalla ovat Tinkan mielestä ihania ja rapsutuksia se jaksaisi kerjätä vaikka kuinka pitkään. Tinka on tavannut muita koiria sekä pihallamme että muuallakin pihapiirimme ulkopuolella ja alun varovaisen käytöksen jälkeen se tulee hyvin toimeen muidenkin kanssa ja siitä huomaa, kuinka sen tekisi mieli mennä leikkimään, muttei ihan vielä uskalla. Pentujen kanssa Tinka intoutuu välillä leikkimään ja lelut, varsinkin vinkulelut, ovat Tinkan mielestä parhaita. Tinka ei puolusta ruokaa, leluja tai luitakaan, vaan ne saa ottaa ongelmitta siltä pois. Tinka osaa jonkin verran käskyjä, mm.istu, tule tänne, odota, ei vedä ym. Tinka on luonteeltaan todella miellyttämisenhaluinen eli, jos sitä joutuu jostakin asiasta komentamaan, se tulee heti hyvin nolon näköisenä pyytelemään anteeksi eli juoksee heti viereen ihan jalkaan kiinni ja alkaa tökkimään kuonolla kättä. Todella ihana nuori neiti, joka edelleen odottelee sitä omaa pysyvää kotia, jossa saisi viettää koko loppuelämänsä rakastettuna perheenjäsenenä.

4.3.2006

Tinka on hoitopaikassa 9:n reippaan pienokaisensa kanssa. Sekä pennut että emo voivat hyvin. Tinka on rauhallinen ja hiljaisen oloinen koira. Se tulee muiden koirien kanssa toimeen ja ulkoilee hihnassa mallikkaasti. Tinka tuntee nimensä ja vaikuttaa siltä, että se näkee paremmin kuin on luultu. Tytön liikkumisessa, vieraassakaan paikassa, ei näy haparointia tai muuta, mikä antaisi viitettä kovin huonosta näkökyvystä. Silmät tullaan tutkimaan uudelleen ja katsotaan sitten, mitä Tinkan näöstä voidaan sanoa.

Luonteensa puolesta Tinka sopeutuu varmasti mihin asumismuotaan vaan, mutta omakotitalo tai rivitalo olisi varmasti kaikkein mieluisin Tinkalle. Tyttö on sisäsiisti. Lopuksi voidaan sanoa, että se on täysin hurmannut hoitajansa lempeällä ja ihanalla luonteellaan. :-)

Tinka pelastettiin monen muun koiran kanssa kotihoitoon Tallinnan ulkopuolelta paikasta, jonka omistaja oli joutunut n. 6 kk sitten vankilaan ja eläimet elivät keskenään ulkona talon pihamaalla muutamien laitapuolen kulkijoiden seassa. Tinka on hyvin ihmisrakas, aluksi hyvinkin arka uusia ihmisiä kohtaan. Saatuaan rauhassa tutustua uusiin ihmisiin ja huomattuaan, etteivät ne tee sille mitään pahaa, Tinkasta tulee hyvin ihmisrakas ja hellyydenkipeä. Tinka haluaa olla koko ajan tuttujen ihmisten lähellä ja on tyytyväinen aivan kaikkeen, kunhan vain saa olla ihmisen lähellä. Muita koiria Tinka pelkää ja on niille alistuva, ei puolustaudu milläänlailla. Tinka ei ole ilmeisesti koskaan kävellyt hihnassa, joten kotihoidossa harjoitellaan nyt tätä. Tinkan toinen silmä on sokea, toisessa näkyy hieman muutoksia, mutta silmät tullaan tutkimaan vielä kunnolla kotihoitopaikassa. Kotihoitajan sanoja lainatakseni ”Tinka on niin ihana”. Mistä löytyisi tälle ihanalle nuorelle neitokaiselle se oma kunnon rakastava koti, jossa se saisi nauttia kunnon elämästä vielä pitkän aikaa, onhan neito vasta parhaassa iässä ja elinvuosia paljon edessäpäin. Tinka on säkäkorkeudeltaan n. 60 cm.

31.1.2006

Tinkan silmät tutkinut lääkäri kertoi Tinkan toisen silmän olevan ilmeisesti synnynnäisesti sokea. Silmä ei kuitenkaan ole täysin sokea eli Tinka näkee sillä varjoja ja valoja, toisessa silmässä sillä on kaihi. Tinka on hyvin hellyydenkipeä ja rakastettava koira eikä sitä haittaa se, ettei se toisella silmällä kunnolla näekkään.

Syyskuu 2006 Tinka omassa kodissaan.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020