Tytti Taaperman

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”8 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Romaniassa”/]Tytti Taaperman on uusi tulokas Vanhat Koirat – projektissamme. Yllättäen Projektiin kuulunut vanhempi herra Gandalf löysi ikioman kodin Suomesta ja näin Tytti saa sen paikan. Ikäneito Taaperman on löytynyt kadulta harhailemasta heikkokuntoisena. Se pääsi Bukarestilaiselle eläinklinikalle, jossa sai ensihoidon ja siltä löytyneet nisäkasvaimet poistettiin ja samalla se steriloitiin. Tytti on edelleen toipilas emmekä osaa sanoa tässä vaiheessa millaiset sen kodinsaantimahdollisuudet ovat.

Tulevaisuus näyttää pystymmekö sijoittamaan sen edelleen vai tuleeko se jäämään saattohoitoon. Toiveenamme olisi saada se tuotua ihan ensimmäiseksi Suomeen kotihoitoon luottohoitolaamme Katin Hiiwiölään, jossa sen kunto kartoitetaan ja sen tulevaisuuden varalle pystytään tekemään suunnitelmia sen mukaan.

Tytti on arviolta 8-vuotias ja se on luonteeltaan kiltti ja hyvin sopeutuvainen.

[divider scroll_text=””]

Täältä pääset Vanhat Koirat -projektin sivulle.

[divider scroll_text=””]

Tytin hoidot ja voinnit

Tytti_maa13Tytti Taaperman lensi Suomeen 6.3.13 ja saapui seuraavana päivänä Hiiwiölään hoitoon. Tytti on iloinen ja tulee muiden koirien kanssa erinomaisesti toimeen, vaikka pientä arkuutta Tytissä on.

Tytin ennestään tiedossa olevien terveydellisten ongelmien vuoksi mentiin eläinlääkäriin. Tutkimuksissa todettiin että nisäkasvaimia on edelleen, Tytin keuhkot röntgenkuvattiin , otettiin verikokeita tilanteen kartoittamiseksi ja hampaat tarkistettiin alustavasti. Hampaissa on runsaasti hammaskiveä ja useita hampaita tarvii poistaa.

21.3.2013 on Tytille varattu aika keuhkojen kontrolliröntgenkuvaukseen , hammashuoltoon ja kontrolliverikokeeseen. Jatkoa hoidoille suunnitellaan tulosten mukaan.

Tytille on suunniteltu jatkohoitoja, 16.4 poistetaan muutama hammas joissa on juuripaiseet ja samalla leikataan nisäkasvaimia. Toistaiseksi Tytti on antibioottikuurilla. Vaivoistaan huolimatta Tytti Taaperman on hyvin piristynyt ja vahvistunut. Vauhtia tyttösellä riittää ja pehmolelut on mieluisia.

Tytti_huh1316.4.2013 ELÄINLÄÄKÄRISSÄ tänään leikattiin Tytiltä takimmaiset utarelohkot nisäkasvainten vuoksi. Todettiin Tytillä olevan molemmin puolin pienet nivustyrät jotka suljettiin. Kasvaimesta ja imusolmukkeesta lähetetään koepalat patologin tutkittavaksi. Tytiltä poistettiin neljä huonokuntoista hammasta. Jatkohoitoa suunnitellaan patologin vastausten tultua.

Leikkauksen jälkeen Tytti-Rouva söi hyvin ja nyt sitä väsyttää. Mutta ei oikein löydä nukkumapaikkaa koska on varmaankin vaikea mennä makuulle kun kaulurikin on tiellä.

Tähän mennessä Tytin terveydenhoitokulut ovat olleet 1275,10 euroa.

22.4.2013 Tytti Taapermanin patologin lausunto tuli tänään. Tytillä oli nisäkasvain joka oli hyvänlaatuinen, mutta pitkittyessään olisi muuttunut pahanlaatuiseksi. Imusolmukkeet olivat myös ok, eli Tytin Tyllerö on niiltä osin terve.

Tytti sai jäädä hoitokotiinsa kesäkuussa 2013.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020