Nekku (ent. Uma)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”4-kuukautinen” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Nekku sai oman kodin syyskuussa 2017 <3

26.6.2017

Nekku huostaanotettiin ja etsii nyt uutta luotettavaa loppuelämän kotia.

Nekku on noin 10-kiloinen siro, pitkäjalkainen, iloinen ja hyvin aktiivinen tyttö.

Nekun unelmakoti on aktiivinen liikkumaan ja ulkoilemaan, eikä siinä välttämättä ole enää ihan pieniä lapsia. Nekku ei myöskään ole kerros- tai rivitalon ihanneasukas, koska saattaa haukkua yksin jäädessään. Nekun hoitokodissa on lapset (7 v. ja 9 v.). Lapset itse eivät ole ongelma, mutta lapsien kaverit eivät välttämättä osaa suhtutua koiraan, joka tarvitsee ohjausta vieraiden kohtaamisessa. Nekun ensireaktio vieraaseen ihmiseen meinaa olla rähjääminen, harjoittelulla on asiassa edistytty huimasti ja käytös on hallittavissa. Hoitokoti opastaa tässä asiassa. Hoitokodissa on myös muita koiria, kilpikonna ja marsuja. Aluksi vieraat koirat jännittää kovasti, mutta tottuu kyllä ja hyväksyy muut eläimet.

Aluksi Nekulla ilmeni resurssiagressiivisuutta, joka saatiin hallintaan ensimmäisellä hoitoviikolla.
Täysin koirakokemattoman lemmikki Nekku ei ole. Nekku leimaantuu omaan ihmiseensä syvästi. Sillä on eroahdistustaipumusta, mikä ilmenee kotiin yksin jäädessä. Muuten Nekku luottaa, ettei ihminen ole häviämässä mihinkään, esimerkiksi wc-reissun aikana. Hoitokodissa koirilla on yhteinen huone, jossa yksinoloa on harjoiteltu. Lyhyemmät yksinolot sujuu melko hienosti. Yksinoloa helpottaa sallittu puuhastelu esimerkiksi tyhjien maitotölkkien ja pahvirullien parissa. Myös säännöllinen ja runsas liikunta on tehnyt Nekusta harjoittelulle vastaanottavaisemman.

Nekku on hoksaavainen ja oppivainen neiti, ja tytöstä voisi saada kivan harrastekaverin vaikka tokoon tai agilityyn. Nekku selkeästi kaipaa aivojumppaa eikä sovellu sohvaperunaksi.

Nekku on herkkä koira ja muuttotilanteessa on odotettavissa stressikäyrän nousua. Se lukee ihmistään kuin kirjaa, sitä voisi kuvata jopa ohjaajaherkäksi. Nekku hallitsee hihnakävelyn hienosti, ja hallitsee myös pyöräilylenkit. Sisäsiistikin tyttö on. Autoilua rakastaa todella ja rentoutuu autolla matkustettaessa. Hoitotoimenpiteistä ei erityisemmin pidä, mutta antaa esimerkiksi kynnet leikata kun tietää namipalkan odottavan. Hoitokodissa on osin aidattu piha, jossa Nekku viettää mielellään aikaa koirakaverin kanssa. Karkailutaipumusta ei ole ilmennyt.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 09/2014

Mapin pentutalon yhden osaston seitsenpäinen pentulauma vilistelee elämänilossaan sinne tänne. Siellä on monennäköistä pentua, kuka mistäkin tarhalle pelastettu kesän aikana, jolloin pentuja oli välillä avun tarpeessa todella runsain määrin. Uma tulee erittäin hyvin toimeen toisten pentujen kanssa, ihmistä katsoo mielellään vähän kauempaa, mutta ei silti ole arka eikä pelokas. Tytön lempipaikka pentutalossa näyttää olevan ruoka-astia, jonka välillä yrittää omia kokonaan itselleen.

Umasta tulee keskikokoinen tai vähän keskikokoa pienempi koira. Se tulee tarvitsemaan liikuntaa, koiraseuraa ainakin usein tavattavien kavereiden muodossa ja hyvän, pysyvän kodin, jossa sille opetetaan kotielämän salat huolellisesti ja ystävällisesti. Sillä Umassa vaikuttaisi olevan pikkuisen ”villikon” vikaa, joten tämän koiran kanssa ei varmasti tule aika pitkäksi.

Uma sai oman kodin joulukuussa 2014.

[do action=”varaaja” varaaja=”Piaan”/]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020