Lilli (ent. Usva)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 2011″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Lilli etsii uutta kotia perheessä puhjenneen allergian takia.

Suloinen Lilli tuli Romaniasta Suomeen kesällä 2015. Hän oli poimittu talteen Bukarestin kadulta, joten hänen taustastaan tai iästään ei ole mitään tietoa. Suomeen tultuaan eläinlääkäri totesi Lillin hampaiden kokeneen kovia: osa hampaista olivat lohjenneet ja kuolleet. Eläinlääkäri epäili että Lilliä on pidetty häkissä, jolloin hän on yrittänyt nakertaa häkkiä hampaiden kustannuksella. Lilliltä poistettiin 7 huonoa hammasta, jonka jälkeen suu oli taas kunnossa.

Vaikka Lillin elämästä ennen Suomea ei ole mitään tietoa, on selvää että ihmiset eivät aina ole olleet hyviä hänelle. Varsinkin pojat ja miehet pelottavat alussa, ja vieraille pitää aina hieman murista ennenkuin voi tulla hakemaan rapsutuksia. Lilli on kuitenkin todella sopeutuvainen koira joka tottuu uusiin ihmisiin nopeasti. Hän rakastaa olla kyljessä kiinni rapsutettavana ja silitettävänä. Jos vieraat tuovat nameja he pääsevät välittömästi Lillin kaveripiiriin.

Lilli kulkee hienosti hihnassa, mutta vastaantulevat koirat jännittävät ja ohitustilanteissa pitää aina hieman vinkua. Klikkeritreeni on toiminut tässä hyvin. Lilli saattaa jännityksensä takia olla arvaamaton kohtaamisissa muiden koirien kanssa ollessaan hihnassa. Vapaana ollessaan (esim. koirametsässä) kohtaamiset sujuvat paremmin. Lilli ei tunnu viihtyvän kovin hyvin aidatuissa koirapuistoissa, eikä niitä sen takia ole harrastettu hänen kanssaan.

Kävelylenkit ovat Lillin juttu, ja hänestä saa myös oivan juoksukaverin. Juostessaan Lilli ei huomakaan muita koiria, eikä muutenkaan jännitä mitään.

Alussa Lilli jännitti kovasti autolla matkustamista, mutta nykyään matkustaminen sujuu hyvin ainakin lyhyillä matkoilla.

Lilli on viimeiset kolme vuotta elänyt rauhallisen koiradaamin kanssa, ja todennäköisesti hän viihtyisi parhaiten myös jatkossakin tasapainoisen koirakaverin seurassa. Lasten nopeat liikkeet ja kovat äänet jännittävät hieman, joten parasta olisi jos hänen uudessa kodissaan ei olisi ihan pieniä lapsia. Tärkeintä on että lapsi ymmärtää miten ja milloin Lilliä lähestytään.

On epäselvää miten Lilli suhtautuu kissoihin, mutta pienoisen riistavietin takia kissaton koti olisi todennäköisesti paras ratkaisu.

Lilli on asunut sekä kerrostalossa että rivitalossa, eikä koskaan hauku sisällä. Hän on alusta asti ollut sisäsiisti ja oppii nopeasti kodin tavoille.

Lillin säkäkorkeus on noin 40cm ja hän painaa noin 12kg.

Toivomme Lillille rauhallista kotia jossa jaksetaan panostaa hänen itsetuntonsa vahvistamiseen esim. klikkeritreenien avulla. Lilli on todella fiksu koira jolla on potentiaalia oppia vielä paljon uusia taitoja.

Lilli asuu Helsingissä.

Lilli löysi oman kodin heinäkuussa 2018.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 08/2015

Usva löydettiin Bukarestin pahamaineiselta tarhalta kahden pentunsa kanssa ja otettiin MAPin tarhalle turvaan. Pennut eivät hoitoyrityksistä huolimatta selviytyneet, mutta Usva-äiti on terve ja valoisa luonne.
Kaikesta kokemastaan huolimatta Usva on luottavainen ja pienen arkailun jälkeen tarhallakin juoksi suoraa luokse ja syliin rapsuteltavaksi.

Sai oman kodin elokuussa 2015.

[divider scroll_text=””]

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020